Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιμέτρηση δαπέδου για ΙΚΑ


persepolis88

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Γνωστός μου είχε αναθέσει την επίστρωση του δαπέδου υπάρχουσας κατοικίας στον τάδε μάστορα το 2013. Πρόσφατα βρέθηκε στο ΙΚΑ για άσχετο λόγο και τον πληροφόρησαν πως εκκρεμεί να προσκομίσει μια επιμέτρηση από μηχανικό για τις εργασίες δαπέδου που είχαν γίνει. 

Τι περιλαμβάνει μια τέτοια έκθεση;

Πρέπει να συμπληρωθεί και να κατατεθεί κάποιος από τους τρεις Πίνακες του ΙΚΑ;

 Γνωρίζετε αν προβλέπεται κάποιο πρόστιμο δεδομένου του ότι οι εργασίες έχουν περατωθεί εδώ και 6 χρόνια;

Έχει δικαίωμα ένας μηχ/γος μηχανικός να κάνει την επιμέτρηση;

ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Είναι ο πίνακας 3 που δείχνει των αριθμό των ημερομισθίων εργατοτεχνιτών (μη εστεγασμένων επαγγελμάτων).  Ο πίνακας αυτός κατατίθεται με την απογραφή στο ικα. Δεν είχε γίνει πριν το έργο απογραφή στο ικα? Σίγουρα θα πρέπει να πληρωθούν τα ένσημα που δεν κολλήθηκαν. Τώρα για πρόστιμο δεν ξέρω.. Μηχανολόγος μπορεί να τον συμπληρώσει.

Link to comment
Share on other sites

Από το ΙΚΑ ύστερα από ερώτησή μου μου είπαν πως είχε γίνει απογραφή. Μου είπαν πως πρέπει να τους παραδώσω συμπληρωμένο Πιν 1 (με τους παλαιούς συντ/ές, πρό του '99) και τεχνική έκθεση με την επιμέτρηση για τις εργασίες που έγιναν.

Έχει λογική να μου ζητούν Πιν 1 ενώ δεν πρόκειται ούτε για κατασκευή νέου κτιρίου ούτε για προσθήκη κατ' επέκταση ή καθ' ύψος υφιστάμενου; Πιθανόν να μπερδεύτηκε η υπάλληλος αντι να μου πει Πιν 3;;

Και εν πάσει περιπτώσει ποιά η διαδικασία τέλος πάντων; Παω στο χώρο καταγράφω εργασίες και ποσότητες και γράφω μια τεχνική έκθεση που λέει πως τοποθετήθηκαν τόσα τμ μάρμαρο, τόσα μέτρα σοβατεπιά, τόσα ζεύγη σκαλομέρια και τόσα μέτρα μαρμάρινη επίστρωση στηθαίων, συμπληρώνω και τον Πιν 3 κι αυτό ήταν; 

Στην έκθεση πρέπει να γραφτεί ότι βάσει των μετρούμενων εργασιών και του Πιν 3 τα ημερομίσθια που απαιτούνται είναι τόσα;

Ευχαριστώ, κάθε βοήθεια είναι πολύ καλοδεχούμενη μιας και έχω φάει αρκετές ώρες χωρίς αποτέλεσμα με τα του ικα.

Link to comment
Share on other sites

Απ' ό,τι καταλαβαίνω, η οικοδομή είναι παλαιά (εποχής ενσήμων?), και έχει α.μ. ΙΚΑ. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, (μετά παρέλευση 10ετίας από τα τελευταία ένσημα) ο φάκελος κλείνει (πάει στο αρχείο). Δες προσεκτικά τι ημερομίσθια έχουν περαστεί στα κατάστιχα του ΙΚΑ. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μη  επιβαρυνθεί ο πελάτης με πρόστιμα. Επειδή όμως (λόγω ειδικότητας) δεν έχεις την απαιτούμενη εμπειρία και για να μην κάνεις κάτι λάθος, θα σου συνιστούσα να συνεργαστείς με κάποιον έμπειρο συνάδελφο (π.μ., αρχιτ, κλπ)

Στην περίπτωσή σου λοιπόν (απογραφέν έργο στο ΙΚΑ) θα κάνεις υποχρεωτικά πίνακα 1. Ο πίνακας 3 συντάσσεται μόνο για αποσπασματικές εργασίες, ή εργασίες βάσει επιμετρητικών στοιχείων. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Tetris,

Η άδεια είναι του '92, η οικοδομή κτίστηκε το '96 και οι εργασίες στις οποίες αναφέρομαι έγιναν το 2013.

Ναι οκ Πιν 1 αλλά γιατί με τους παλιούς συντ/ές προ του '99; Πρέπει να παει με την ημερ/νία της άδειας ανεξαρτήτως του πότε έγινα οι εργασίες;

 

Link to comment
Share on other sites

Οι συντελεστές του πιν. 1 (θα πρέπει να) είναι αυτοί που ισχύουν σήμερα

Ενδεχομένως το ΙΚΑ ζητάει τους παλιούς, για να προβεί στη συνέχεια στη διόρθωσή τους. Ζήτα τους εξηγήσεις για ποιό λόγο το θέλουν έτσι. Σε κάθε περίπτωση, τα ημερομίσθια θα υπολογισθούν με τους νέους (υφιστάμενους) συντελεστές. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.