Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μόνιμη σήμανση πολυγωνομετρικών


george08

Recommended Posts

Καλημέρα

Στον κανονισμό αμοιβών (ΤΟΠ4) υπάρχει η "αναγνώριση, την εγκατάσταση πολυγωνομετρικού δικτύου με απλή (πρόχειρη) σήμανση, γωνιομέτρηση, πλευρομέτρηση, υπολογισμό οδεύσεων και υψομέτρων, καθώς και τη σύνταξη διαγράμματος και την εξασφάλιση". Υπάρχει ακόμα η "μόνιμη σήμανση των πολυγωνικών" που χρεώνεται επιπλέον. Τί εννοείται με το "μόνιμη σήμανση"; Το καρφί με ροδέλα στην άσφαλτο είναι "απλή" ή "μόνιμη" σήμανση; Αν είναι "απλή", τί θα ήταν μόνιμη στην άσφαλτο; Η σιδερένια σιδερόβεργα που καρφώνεται στο χώμα τι είναι; Αν είναι "απλή" σήμανση, τί θα ήταν "μόνιμη";

Edited by george08
Link to comment
Share on other sites

Η μόνιμη σήμανση για τριγωνομετρικο είναι βεβαίως η δημιουργία ενός βάθρου με διαστάσεις που επιλέγεις με την επιβλέπουσα αρχ'η.

Για μία "στάση" όδευσης είναι το μπετοναρισμένο  μπουλόνι στο κράσπεδο όπως ας πουμε αυτά του Δήμου Θεσσαλονίκης που βλέπουμε εμείς εδώ στην Θεσσαλονίκη. Όλα τα άλλα πληρώνονται, αν πρόκειται για μελέτη, χωρίς καμία προσαύξηση, παρά μόνο με την τιμή που προβλέπει το διάταγμα των προδιαγραφών των τοπογραφικών εργασιών (δεν θυμάμαι τον αριθμό του.Νομίζω όμως 696/77 & 515/89). Όσοι κάνετε τοπογραφικά καλό είναι να διαβάσετε το διάταγμα 515/89.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.