Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σπείρωμα


gid

Recommended Posts

Γειά σας,

Μου έσπασε μια βίδα σε ένα διάδρομο γυμναστικής και έμεινε μέρος της βίδας μέσα. Βρήκα νέα βίδα αλλά βέβαια έπρεπε να βγάλω το απομεινάρι. Τέτοια δουλειά δεν έχω ξανακάνει.

Βρήκα τρυπάνι κοβαλτίου και τρύπησα το απομεινάρι εύκολα, αλλά δεν μπόρεσα να κουμπώσω τον εξωλκέα ώστε να τον περιστρέψω αντίστροφα. Παρατήρησα όμως πως η νέα βίδα έμπαινε πλέον μέσα περί τα 10χιλιοστά. Παρότι αυτό  99% θα μου αρκούσε, προσπάθησα για το τέλειο και... τα έκανα θάλασσα. Έβαλα νέο εξωλκέα μεγαλύτερο από ό,τι επρεπε και κατέστρεψα το θηλυκό σπείρωμα. Τώρα η νέα βίδα δεν μπαίνει καν μέσα. Προφανώς πρέπει να επισκευάσω το σπείρωμα. Τι θα χρειαστώ; Ένα κολαούζο χειρός, σωστά;  Αν πάω σε κατάστημα και τους δείξω τη βίδα θα καταλάβουν τι κολαούζο  θέλω, έτσι δεν είναι; Αν βιδώσω το κολαούζο μέσα στο χαλασμένο σπείρωμα θα φτιάξει νέο σωστό σπείρωμα και έληξε το θέμα ή θέλει έξτρα βήματα;

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

Γιώργος

 

Link to comment
Share on other sites

Ωραία λοιπόν, 43 views αργότερα θα απαντήσω ο ίδιος, ναι, αυτό που μπορεί να γίνει είναι να διορθωθεί το σπείρωμα με χρήση κολαούζου και μανέλας. Ενδιαφέρον είναι ότι μανέλα βρήκα σήμερα με 14.70Ε και με 3.63Ε σε δύο μεγάλα καταστήματα,  η 2η φάνηκε καλοφτιαγμένη, την πήρα, έκανα τη δουλειά μου, όλα καλά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

χα χα χα και πολύ καλά έκανες!

Είχα κάνει αντίστοιχη πατέντα σε ζάντες αλουμινίου όπου αντικατέστησα τις ανόητες proprietary βίδες που έδινε η opel που είχαν οξειδώσει και δεν έβγαιναν για να αλλάξω λάστιχα (έλεος!!!)...Ξετρυπήθηκαν με τρυπάνι (!) και μετά κόπηκε νέο σπείρωμα και περάστηκαν allen ανοξείδωτες και όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.