Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διάρκεια ζωής οπλισμένου σκυροδέματος - αναλογία κόστους στο σύνολο της οικοδομής


Alexis Mavrozoumis

Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας,

αρχικά ζητώ την κατανόησή σας σε περίπτωση εσφαλμένης καταχώρησης της ανάρτησής μου. Είμαι άσχετος με το αντικείμενο και κάνω τα πρώτα βήματα προκειμένου να ενημερωθώ όσο μπορώ προκειμένου να προχωρήσω στην εύρεση και αγορά μονοκατοικίας-οικοπέδου-οικοδομής. Προσανατολίζομαι κατά βάση σε εύρεση οικοδομής ή οικοπέδου ώστε να μπορώ να διαμορφώσω εγώ το τελικό αποτέλεσμα. Έχω συγκεκριμένα βρει μία οικοδομή (μονοκατοικία) έχουν πέσει μόνο τα μπετά - όχι τοιχοποιία . Έχει υπόγειο και 150 τμ σε πρώτο και δεύτερο όροφο μέσα σε ένα οικόπεδο 2 στρεμμάτων. πωλείται προς 110.000 ευρώ (733 ανά τμ). Το πρώτο ερώτημα που με απασχολεί έχει να κάνει με την αναλογία κόστους οικοδομής και οικοπέδου. Πόσο δηλαδή μπορεί να έχει κοστίσει η οικοδομή και πόσο ζητάει ο πωλητής για το οικόπεδο. Με απασχολεί για να καταλάβω στο περίπου τι κόστος πρέπει να επωμισθώ επιπλέον προκειμένου να γίνει η οικοδομή σπίτι κατοικήσιμο; Προφανώς και η απάντηση έχει να κάνει με τις απαιτήσεις καθενός αλλά στη βάση ενός συμβατικού σπιτιού θα ήθελα αρχικά να γνωρίζω πόσο επιπλέον κόστος πρέπει να υπολογίσω ώστε να δω αν είναι εντός οικονομικών δυνατοτήτων ή εκτός. Ισχύει ότι μέχρι αυτό το στάδιο (μέχρι τις κολώνες) είναι περίπου το 30% του συνολικού κόστους που απαιτείται ή είναι εντελώς θεωρητικός δείκτης αυτός; Επιπλέον ερώτημα που με απασχολεί σοβαρά είναι το εξής: μιλάμε για μία οικοδομή του 2012. Αν έκανα τώρα την αγορά και ξεκίναγε η αποπεράτωση σε 7-8 χρόνια (για οικονομικούς λόγους προφανώς) πλέον θεωρούνται παλαιά τα μπετά; Μήπως είναι σοφότερη επιλογή να προβώ στην όποια αγορά όταν θα μπορώ να προχωρήσω σε αποπεράτωση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση! Όποια πληροφορία κρίνετε ότι θα μπορούσε να με καθοδηγήσει προκειμένου να ενημερωθώ στο στάδιο που βρίσκομαι (δηλαδή άσχετος), είναι ευπρόσδεκτη.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Η αγορά ημιτελών ακινήτων είναι λίγο πιο περίπλοκη γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους κατασκευή έχει γίνει. Πχ, δεν γνωρίζουμε τι σίδερα έχουν μπει. Ο έλεγχος της κατασκευής είναι δαπανηρός αλλά αναγκαίος για την ολοκλήρωση της αγοράς. Ένα άλλο κομμάτι είναι η άδεια που έχει βγει (ποια χρονολογία βγήκε το 11 ή το 12), παίζει ρόλο για να γνωρίζετε αν έχει λήξει ή αν ισχύει ακόμα. Επίσης οι μηχανικοί έχουν πληρωθεί για τις μέχρι τώρα εργασίες, το κτίσμα είναι νόμιμο πολεοδομικά; Για όλα τα παραπάνω κρίνεται υποχρεωτικό να πληρώσετε κάποιο έμπιστο μηχανικό που θα σας καθοδηγήσει βήμα βήμα. Θα σας λύσει τις απορίες περι κατασκευής και κόστους αφου γίνει αυτοψία στο ακίνητο και εκτιμηθεί η συνολική εικόνα της κατασκευής.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Γνωρίζω ότι είναι σε ισχύ η άδεια. Όλα αυτά τα ερωτήματα που θέτω προφανώς θα τα απαντήσει μηχανικός, ωστόσο ρώτησα μήπως και μπορεί να υπάρξει κάποια αρχική πληροφορία από το φόρουμ.

Edited by Alexis Mavrozoumis
Link to comment
Share on other sites

χωρις τοιχοποιιες η τιμη αγορας ειναι καλη, λες δυο οροφοι με τελειωμενες κολωνες πλακες με 110.000€ αρα υπαρχει και ισογειο?
Δηλαδη τρεις οροφοι, ενας τελειωμενος 150τμ και δυο οροφοι 150τμ τελειωμενα μπετα?
Καλη τιμη, να το ελενξει ο Μηχανικος σου σημερα.

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε  τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση!

Μάλλον δε το εξήγησα σωστά. Υπάρχει υπερυψωμένο ισόγειο 75 τμ και 1ος άλλα 75 τμ (ανέβασα φωτό). Κάτω του υπερυψωμένου ισογείου υπάρχει υπόγειο. Έχουν πέσει μόνο μπετά-κολώνες. Μέσα σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων. Δε ξέρω αν είναι καλή τιμή, πόσα θα χρειαστεί για να τελειώσει και βέβαια αν θα είναι πρόβλημα να προχωρήσω σε αποπεράτωση της οικοδομής σε μία πενταετία (για οικονομικούς λόγους προφανώς). Βέβαια αυτά δε μπορείτε να μου τα απαντήσετε εδώ μέσα απλά είπα να ρωτήσω μήπως και μπορεί να μου δοθούν κάποιες πρώτες πληροφορίες. Π.χ. αν ακούσω ότι αν μείνει η οικοδομή (που είναι του 2012) άλλα 5 χρόνια ως γιαπί ότι είναι πρόβλημα, παύει να με απασχολεί καθότι δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης αποπεράτωσης. Αν επίσης χρειάζομαι άλλα 200 χιλ για να τελειώσει επίσης παύει να με απασχολεί για οικονομικούς λόγους. Αν μπορεί να μου παρασχεθεί κάποια τέτοιου είδους πληροφόρηση θα ήταν βοήθεια. Σας ευχαριστώ πολύ!

164074660_1600x1200.webp 164074661_1600x1200.webp 164074677_1600x1200.webp 164074678_1600x1200.webp

Edited by Alexis Mavrozoumis
Link to comment
Share on other sites

το να μείνει άλλα 5 χρόνια ως γιαπί δεν βλέπω να αποτελεί πρόβλημα (σίγουρα θα αλλαχθούν οι θερμομονώσεις). Το κόστος εξαρτάται πολύ απο τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν , έχετε και αρκετές εργασίες σε περιβάλλοντα χώρο για να γίνει ανθρώπινο. Νομίζω θα χρειαστούν πάνω απο 120.000€ -150.000€ για να ολοκληρωθεί και αν υπολογίσουμε και τα παρελκόμενα (μάντρες, διαμορφώσεις κτλ) θα χρειαστούν και παραπάνω. 

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα ελέγχουμε το αν μας ικανοποιεί η διαρρύθμιση. Κατόπιν, ελέγχεται η νομιμότητα της κατασκευής και το αν η άδεια έχει εκδοθεί ορθώς. 

Στη συνέχεια, και προκειμένου να γίνουν οι εργασίες ολοκλήρωσης, θα πρέπει να αναθεωρηθεί η άδεια, σύμφωνα με τα ισχύοντα κατά το χρόνο αναθεώρησης.

Στις επιφάνειες των θερμομονώσεων δεν μπορεί να γίνει επίχριση, λόγω επιφανειακής παιπάλης (πούδρα, λόγω αλλοίωσης του υλικού)

Κι ένα σφάλμα που (δυστυχώς) κάνουν πολλοί συνάδελφοι. Η σκάλα προς τον όροφο (και το τοιχείο που τη στηρίζει) , φαίνεται να ακουμπάει στα υποστυλώματα. Η επαφή αυτή θα πρέπει να "καταργηθεί" προκειμένου να μην υπάρξουν "απρόβλεπτα" σε περίπτωση σεισμού.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται αυτοψία από έμπειρο μηχανικό. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.