Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζητάω πληροφορίες για δεύτερο υπόγειο


V.a.r.i.s

Recommended Posts

Χαίρετε!

Θέλω να φτιάξω ένα υπόγειο και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες. Παρακαλώ όμως μιας και είμαι ιδιώτης και δεν ξέρω και πολλά πράγματα (πρώτο μου ποστ εδώ) να μιλάτε αναλυτικά και χωρίς συντομεύσεις γιατί δεν ξέρω τι σημαίνουν. Μόνο το Σ.Δ ξέρω πως σημαίνει «Συντελεστής δομήσεως» αλλά τα υπόλοιπα όχι. Ευχαριστώ.

 

Λοιπόν, θέλω να φτιάξω ένα υπόγειο στο οποίο θα ήθελα να υπάρχουν δύο πράγματα: πρώτον πάρκιν για τα αυτοκίνητα και δεύτερον αποθήκες

Επειδή όμως ο χώρος είναι μικρός (η ράμπα τρώει το περισσότερο χώρο και σε μήκος και σε πλάτος) σκέφτομαι να κάνω δεύτερο υπόγειο. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

 

1) Επιτρέπεται σε ιδιώτες να κάνουν δεύτερο υπόγειο; Έχω δει σε μεγάλα σούπερ μάρκετ (δηλαδή επαγγελματίες) αλλά δεν ξέρω για ιδιώτες

 

2) Μπορώ κάτω από την ράμπα να σκάψω (εννοείται βέβαια πως θα υπάρχουν κολώνες από κάτω 😋) για να μεγαλώσω τον χώρο ώστε να μπορούν να κάνουν μανούβρα τα αυτοκίνητα πιο ελεύθερα; (Για να ακριβολογώ, εννοώ κάτω από την ράμπα να είναι ο χώρος που σταθμεύουν τα αυτοκίνητα... και μετά αν θέλουν να βγουν να κάνουν όπισθεν και μετά να στρίψουν προς την έξοδο)

 

3) Θα ήθελα να υπάρχει μια τουαλέτα στο δεύτερο υπόγειο. Επιτρέπεται να φτιάξω ένα βόθρο; Κάποιος μου είπε πως άμα έχεις σύνδεση με τους υπονόμους δεν επιτρέπεται να έχεις βόθρο. Αληθεύει αυτό; (Δεν νομίζω να μπορεί να συνδεθεί η όποια τουαλέτα με τον κεντρικό υπόνομο σε τέτοιο βάθος άρα η λύση του βόθρου είναι η μόνη. Σωστά; Ή υπάρχει άλλος τρόπος;)

 

4) Αν μπορώ να κάνω βόθρο πρέπει αυτός ο βόθρος να έχει ορισμένες διαστάσεις; Δεν μπορώ να τον κάνω μεγαλύτερο (σε βάθος) άμα θέλω; (Με την ιδέα να κάνει πολλλλλλλά χρόνια να γεμίσει αφού η χρήση της τουαλέτας θα είναι μία στις χίλιες)

 

5) Τι άλλο πρέπει να ξέρω αν θέλω να κάνω δεύτερο υπόγειο; Κάτι για παράθυρα; Υγρασία; Κάτι άλλο;

 

Σας ευχαριστώ

 

ΥΓ: Το οικόπεδο είναι 9x34 αν σας βοηθάει αυτό (χωρίς την πρασιά... μαζί με την πρασιά είναι 15x34)

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που ζητάς δεν μπορούν να απαντηθούν εξ αποστάσεως, διότι (ενδεικτικά παραθέτω) δεν γνωρίζουμε:

-  τους όρους δόμησης της περιοχής

-  τη μορφολογία και τη σύσταση του εδάφους

- τη δόμηση των ομόρων

κλπ

Συνεπώς, θα πρέπει να απευθυνθείς σε μηχανικό προκειμένου να σε κατατοπίσει σωστά

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σαφέστατα θα ρωτήσω μηχανικό, απλά θα ήθελα να ξέρω κάποιες λεπτομέρειες εντωμεταξύ.

Μέχρι στιγμής με βάση αυτά που μου είπες:

- Όροι δόμησης της περιοχής: , Αθήνα, Βόρεια Προάστια

- Μορφολογία/σύσταση εδάφους = Από όσο ξέρω εύφορο

- Δόμηση ομόρων.... χμ, εδώ θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες. Είναι δυνατόν εγώ να ξέρω τα "τι" και τα "πως" της δόμησης των γειτόνων; Τι εννοείς;

ΥΓ: Είπες πριν "δεν γνωρίζουμε τους όρους δόμησης της περιοχής". Λοιπόν, μήπως ξέρεις κάποιο επίσημο site που να λέει τους όρους δομήσεως ανά περιοχή; Δεν μπορώ κάθε φορά να ρωτάω στα φόρουμ.

 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

V.a.r.i.s τα ερωτήματα της αρχικής σου δημοσίευσης φανερώνουν προσπάθεια ενασχόλησης με θέματα εντελώς εκτός των γνώσεων που μπορεί να έχει κάποιος που δεν είναι μηχανικός.

Δεν θα αστειευτώ με την απάντηση περί εύφορου εδάφους γιατί πιθανότατα θα παρεξηγηθώ.

Μην ταλαιπωρείσαι, λοιπόν, με ζητήματα που δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβεις. 

Κατανοώ ότι μία κουβέντα είναι να βρεις έναν επαγγελματία (στην προκειμένη περίπτωση, μηχανικό) αξιόπιστο. 

Στην πράξη δεν είναι τόσο εύκολο.

Κι εγώ έχω ψάξει κατά καιρούς για δικηγόρο, γιατρό, λογιστή κ.λπ. κι έχω δυσκολευτεί.

Δυστυχώς όμως, είναι η μοναδική λύση.

Edited by Γερόλυκος
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, V.a.r.i.s said:

Λοιπόν, θέλω να φτιάξω ένα υπόγειο στο οποίο θα ήθελα να υπάρχουν δύο πράγματα: πρώτον πάρκιν για τα αυτοκίνητα και δεύτερον αποθήκες

Επειδή όμως ο χώρος είναι μικρός (η ράμπα τρώει το περισσότερο χώρο και σε μήκος και σε πλάτος) σκέφτομαι να κάνω δεύτερο υπόγειο. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1) Επιτρέπεται σε ιδιώτες να κάνουν δεύτερο υπόγειο; ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.  Έχω δει σε μεγάλα σούπερ μάρκετ (δηλαδή επαγγελματίες) αλλά δεν ξέρω για ιδιώτες

2) Μπορώ κάτω από την ράμπα να σκάψω (εννοείται βέβαια πως θα υπάρχουν κολώνες από κάτω 😋) ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ! για να μεγαλώσω τον χώρο ώστε να μπορούν να κάνουν μανούβρα τα αυτοκίνητα πιο ελεύθερα; (Για να ακριβολογώ, εννοώ κάτω από την ράμπα να είναι ο χώρος που σταθμεύουν τα αυτοκίνητα... και μετά αν θέλουν να βγουν να κάνουν όπισθεν και μετά να στρίψουν προς την έξοδο)

ΜΕΧΡΙ 4 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ Η ΜΑΝΟΎΒΡΑ (ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΜΕ ΟΠΙΣΘΕΝ!), ΑΠΟ 4 Κ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΚΤΙΝΕΣ ΣΤΡΟΦΗ ΚΛΠ.

ΚΑΤΣΕ ΚΑΝΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ... ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΚΤΙΝΑ ΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 3,5Μ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 3Μ. ΚΛΙΣΗ ΡΑΜΠΠΑΣ ΕΩΣ 25% ΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 4 ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ, 20% ΓΙΑ >4. ΟΤΙ ΠΡΟΕΞΕΧΕΙ ΑΠΌ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΤ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ. ΜΗΝ ΡΩΤΉΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ...

3) Θα ήθελα να υπάρχει μια τουαλέτα στο δεύτερο υπόγειο. Επιτρέπεται να φτιάξω ένα βόθρο; Κάποιος μου είπε πως άμα έχεις σύνδεση με τους υπονόμους δεν επιτρέπεται να έχεις βόθρο. Αληθεύει αυτό; ΝΑΙ (Δεν νομίζω να μπορεί να συνδεθεί η όποια τουαλέτα με τον κεντρικό υπόνομο σε τέτοιο βάθος ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΣ. άρα η λύση του βόθρου είναι η μόνη. Σωστά; ΛΑΘΟΣ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΒΟΘΡΟΣ. Ή υπάρχει άλλος τρόπος; ΝΑΙ, ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΝΤΛΙΕΣ ΑΝΥΨΩΣΗΣ ΛΥΜΜΑΤΩΝ, Ή ΚΟΧΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ :)

4) Αν μπορώ να κάνω βόθρο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ πρέπει αυτός ο βόθρος να έχει ορισμένες διαστάσεις; ΟΧΙ Δεν μπορώ να τον κάνω μεγαλύτερο (σε βάθος) άμα θέλω; ΜΠΟΡΕΙΣ (Με την ιδέα να κάνει πολλλλλλλά χρόνια να γεμίσει αφού η χρήση της τουαλέτας θα είναι μία στις χίλιες)

5) Τι άλλο πρέπει να ξέρω αν θέλω να κάνω δεύτερο υπόγειο; Κάτι για παράθυρα; ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΠΟΓΕΙΟ??? ΝΑ ΔΕΙΣ, ΤΙ? Υγρασία; ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΜΗΝ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΑΣ! Κάτι άλλο; ΤΟ ΤΗΛ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΎ ΣΟΥ! :) 

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ.... ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΙΑ ΟΤΙ ΤΟ 2ο ΥΠΟΓΕΙΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΟΝ ΣΔ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ!!! ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ!  ΟΠΟΤΕ ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΟΛΑ.

Σας ευχαριστώ

ΥΓ: Το οικόπεδο είναι 9x34 αν σας βοηθάει αυτό (χωρίς την πρασιά... μαζί με την πρασιά είναι 15x34)

 

Link to comment
Share on other sites

On 10/20/2019 at 7:38 PM, Γερόλυκος said:

    V.a.r.i.s τα ερωτήματα της αρχικής σου δημοσίευσης φανερώνουν προσπάθεια ενασχόλησης με θέματα εντελώς εκτός των γνώσεων που μπορεί να έχει κάποιος που δεν είναι μηχανικός.

Όντως γιατί πάντα μου άρεσε να μαθαίνω. Η οικογένεια μου βλέπεις είχε ασχοληθεί πριν καμμιά 30αριά χρόνια με το χτίσιμο ενός οικοπέδου και από τότε άρχισε να με ενδιαφέρει προσωπικά το θέμα της αρχιτεκτονικής έστω και αν ήταν μια στα χάση και μια στην φέξη. Μέχρι χτες πάντως, περισσότερο ρωτούσα για να μαθαίνω παρά γιατί ήθελα να χτίσω εγώ προσωπικά. Τώρα όμως που θέλω να χτίσω και εγώ όπως καταλαβαίνεις με αφορά ακόμα πιο πολύ το θέμα.

    Δεν θα αστειευτώ με την απάντηση περί εύφορου εδάφους γιατί πιθανότατα θα παρεξηγηθώ.

    Μην ταλαιπωρείσαι, λοιπόν, με ζητήματα που δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβεις.

Φίλε, έκανα μερικές ερωτήσεις γιατί ήθελα απαντήσεις, όχι να μου πεις αν θα καταλάβω ή όχι. Ίσως να μην το κατάλαβες αλλά αυτό που είπες ήταν προσβολή. Παρόλα αυτά έχω την εντύπωση πως δεν το έκανες κακοπροαίρετα και εξάλλου εννοείται πως δεν θα μπορούσες να μαντέψεις τι πληροφορίες ξέρω, γι' αυτό θα σου πω μερικές λεπτομέρειες για να καταλάβεις καλύτερα.

Λοιπόν:

1) Η περιοχή που σήμερα ανήκει στις περιοχές, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Αγία Παρασκευή, Χολαργό και ξέρω γω πόσες άλλες περιοχές των Βορείων Προαστίων, ανήκαν παλαιά σε έναν οικισμό που ονομαζόταν «φλύα» που σημαίνει «εύφορη γη». Ήξερα λοιπόν πως το χώμα ήταν εύφορο αφού αν μη τι άλλο ήταν όνομα ολόκληρης περιοχής. Η απάντηση μου λοιπόν ήταν λογική αφού είχα ήδη πει πως μιλάμε για τα Βόρεια Προάστια.

2) Αλοίμονο βέβαια αν βασιζόμουν μόνο σε αυτό. Όπως είπα και πριν η οικογένεια μου είχε χτίσει κάποτε. Τυχαίνει εκείνο το οικόπεδο να βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το οικόπεδο που θέλω να χτίσω τώρα. Επειδή τότε είχα δει τα χτισίματα (φυσικά, αφού ήταν στο οικόπεδο μου) ξέρω πολύ καλά τι χώμα έχει από κάτω. Όπως ξέρεις σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι άνθρωποι χωρίζουν το όποιο «χ» αντικείμενο σε δύο μέρη: στο καλό/χρήσιμο και στο κακό/άχρηστο. Στην περίπτωση του χτισίματος (κατά την γνώμη μου πάντα) το έδαφος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: σε αυτό που σκάβεται (π.χ αργιλώδες έδαφος) και σε αυτό που δεν σκάβεται (π.χ βραχώδες έδαφος). Όταν ο tetris ανέφερε την σύσταση/μορφολογία του εδάφους εγώ σκέφτηκα ένα πράγμα: το έδαφος σκάβεται (αφού είχαμε σκάψει και παλαιότερα) άρα είναι εύφορο. Δεν με ενδιάφερε αν είναι πηλώδες, αμμώδες, αργιλώδες ή οτιδήποτε άλλο. Από την στιγμή που σκάβεται είναι κατάλληλο. Τόσο απλά! Άρα η απάντηση μου ήταν αναμενόμενη. Και νομίζω πως για τον περισσότερο κόσμο κάτι τέτοιο θα ήταν αναμενόμενο.

Τώρα βέβαια (και πολύ λογικά) θα ρωτήσεις «μα αφού ήξερες τι χώμα έχει η περιοχή γιατί δεν είπες στα σίγουρα και είπες "από όσο ξέρω";». Η απάντηση είναι απλή: γιατί οι διάφοροι τύποι εδαφών είναι κατάληλοι ή όχι ανάλογα με το θέμα του αντικειμένου που ασχολείται κανείς. Μπορεί π.χ ένα αργιλώδες έδαφος να είναι ότι πρέπει για καλλιέργεια σιταριού και βρώμης αλλά για χτίσιμο μπορεί να μην κάνει. Επειδή λοιπόν δεν έχω κάνει επίσημη μελέτη που να λέει «με το νι και με το σίγμα» την σύσταση του εδάφους, (αν είχε γίνει πριν 30 χρόνια δεν ξέρω... κάνανε τέτοιες μελέτες τότε; ) πρόσθεσα το «από όσο ξέρω» για να είμαι καλυμένος πως δεν δίνω λάθος πληροφορία προς τους χρήστες που θα ήθελαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις μου...

Αυτά... υπάρχει και ένα τρίτο που ξέρω και που θα ήθελα να το πω αλλά τώρα το ξέχασα... ίσως το θυμηθώ αργότερα...

Τέλος πάντων αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν μπορείς να ξέρεις τι γνωρίζει ο άλλος και μπορεί να τον προσβάλλεις και να τσακωθείς μαζί του για το τίποτα. Μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα παρακαλώ.

 

Quote


    Κατανοώ ότι μία κουβέντα είναι να βρεις έναν επαγγελματία (στην προκειμένη περίπτωση, μηχανικό) αξιόπιστο.

    Στην πράξη δεν είναι τόσο εύκολο.

    Κι εγώ έχω ψάξει κατά καιρούς για δικηγόρο, γιατρό, λογιστή κ.λπ. κι έχω δυσκολευτεί.

    Δυστυχώς όμως, είναι η μοναδική λύση.

 

Μα δεν διαφωνώ. Είχα ήδη πει πως θα ρωτούσα μηχανικό. Απλά ήθελα να έχω κάποια ιδέα πρώτα. Αν μη τι άλλο, ΤΙ θα ρωτούσα τον μηχανικό αν δεν είχε προηγηθεί μια κάποια συζήτηση που θα έφερνε ιδέες και απορίες;

Τέλος πάντων, όπως και να 'χει ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να μου απαντήσεις. Να 'σαι καλά.

 

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα ευχαριστώ για την απάντηση. Μια τέτοια απάντηση ήθελα. Ευχαριστώ

Ελπίζω να μην σε πειράζει να μου απαντήσεις σε μερικές απορίες ακόμα.

 

Quote

    ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 2ο ΥΠΟΓΕΙΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΟΝ ΣΔ

1) Δεν με πειράζει αυτό

2) Σε αυτό εδώ το άρθρο λέει το εξής:

Πότε το υπόγειο δεν προσμετράται στη δόμηση της κατοικίας;

Όταν σε κτήριο με χρήση κατοικίας το υπόγειο έχει ίση επιφάνεια με εκείνη που καταλαμβάνει το κτήριο (και με την προϋπόθεση ότι είναι για τις βοηθητικές χρήσεις της κατοικίας)....

Ερώτηση: Όταν λέμε «δόμηση» λογικά εννοούμε συντελεστή σε αυτήν την περίπτωση, Σωστά; Αν ναι:

α) Είπα ότι θέλω να βάλω αποθήκες και πάρκιν στο υπόγειο. Αν δω όμως ότι δεν μπορώ να βάλω αυτοκίνητα τότε θα βάλω μόνο αποθήκες και θα κάνω εξωτερικό πάρκιν. (Μιλάμε για κτίριο τεσσάρων ορόφων που ο κάθε όροφος θα έχει μόνο ένα διαμέρισμα και ο εξωτερικός χώρος φτάνει για 5 αυτοκίνητα. Ο λόγος που ήθελα να τα βάλω στο υπόγειο είναι για να έχω μεγάλο κήπο. Αν όμως δεν γίνεται τι να κάνουμε...) Αν όμως κάνω μόνο αποθήκες στο υπόγειο και επειδή το υπόγειο θα έχει ίση επιφάνεια με εκείνη που καταλαμβάνει το κτήριο λογικά ΔΕΝ θα συμπεριλαμβάνεται στον συντελεστή... Σωστά; ΑΝ βέβαια οι αποθήκες θεωρούνται βοηθητική χρήση. Όμως τι θεωρούνται; Βοηθητικής χρήσης; (Λογικά ναι)

β) Αν θεωρούνται βοηθητικής χρήσης αλλά ΚΑΙ ΠΑΛΙ κάνω δεύτερο υπόγειο, (ο οποιος τρώει συντελεστή όπως ειπες) όχι επειδή θέλω να βάλω αυτοκίνητα αλλά επειδή θέλω ο κάθε όροφος να έχει την αποθήκη του και να κρατήσω και ένα υπόγειο για μένα, τότε το δεύτερο υπόγειο που συγκαταλέγεται; Ξοδεύει συντελεστη ή όχι; Το έχουν προβλέψει αυτό;

 

Quote

    ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ!!!

1) Αν το κόστος ενός υπογείου είναι «Χ» τότε το δεύτερο υπόγειο δεν θα είναι «Χ» εις διπλούν; Ή υπάρχουν έξτρα έξοδα;

2) Κάπου διάβασα (νομίζω εδώ στο φόρουμ... αλλά πάει καιρός από τότε) πως το σκάψιμο κοστίζει από 16 έως 30 ευρώ το μέτρο. Σε αυτήν την τιμή συμεριλαμβάνεται η μεταφορά του χώματος ή όχι;

 

Quote

    ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ!  ΟΠΟΤΕ ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΟΛΑ.

1 Δεν γίνεται. Θέλω πυλωτή.

2) Ακόμα και αν τις έκανα στο ισόγειο, υπόγειο θα έφτιαχνα γιατί θέλω ένα χώρο για μένα

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ούτε πρόθεση προσβολής έχω V.a.r.i.s, ούτε διάθεση διαπληκτισμού.

Όσα έγραψα παραπάνω, τα έγραψα καλοπροαίρετα.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για να καταλάβω το κτίριο έχει φτιαχτεί ή πρόκειται να κατασκευάσεις κτίριο και ρωτάς αν στο κτίριο που θα κάνεις μπορεί να γίνει δεύτερος όροφος υπόγειο?

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Γερόλυκος said:

Ούτε πρόθεση προσβολής έχω V.a.r.i.s, ούτε διάθεση διαπληκτισμού.

Όσα έγραψα παραπάνω, τα έγραψα καλοπροαίρετα.

:) :)

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.