Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ζητάω πληροφορίες για δεύτερο υπόγειο


V.a.r.i.s

Recommended Posts

1 ώρα πριν, Didonis said:

1.) Ναι. Δες ΝΟΚ

2) Κανείς δεν είπε ότι δεν μπορεί να κάνει άλλο ένα. Μπορεί όσα θέλει. Αρκεί να μπορεί να πληρώσει το κόστος

3) Είχαν περισσότερα κίνητρο απο Πολεοδομικές διατάξεις και άντεχαν όσοι το έκαναν το κόστος. Αρκετές φορές έχουμε κάνει περισσότερα του ενός υπογείου. Κανείς δεν λέει ότι είναι σπάνιο φαινόμενο.

πολύ σωστα! ουτε μηχανικός να ήσουνα!

Link to comment
Share on other sites

37 λεπτά πριν, jbosdas said:

πολύ σωστα!...

μερσί....

σε χρεώνω φραπεδιά με μπόλικα παγάκια σε 3ο Υπόγειο με θέα στο Ντράφι που έχει μπόλικα εκεί αυτού του στύλ.... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Θέλω θεα θαλασσα!

Σε παω Δικαστων/Εισαγγελών που ξέρουν από νομιμότητα και δεν εντοπίζονται τέτοιες παιδικές αφέλειες με 2 κ 3 υπόγεια... 

ΣΚΑΨΕ ΜΗΤΣΟ ΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ!!!! :)

Link to comment
Share on other sites

 

 


Καλημέρα
Έμεινα πίσω στην συζήτηση γιατί η απάντηση που έγραψα κατά λάθος σβήστηκε και έπρεπε να την ξαναγράψω από την αρχή. Όταν όμως ξεκίνησα να την ξαναγράφω άλλαξα γνώμη γιατί βλέπω πως ενώ εγώ σου λέω π.χ το "Α" εσύ μου απαντάς το "Β" και δεν συνενοούμαστε. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και για τον κόπο σου αλλά όσα μου είπες τα έχω ήδη σκεφτεί και συμπεριλάβει στο σχέδιο μου άρα δεν χρειαζόταν να μου τα πεις. Φυσικά εσύ αυτό δεν το ήξερες γι' αυτό και σε ευχαριστώ διπλά. Εξάλλου δεν είχες υποχρέωση να απαντάς σε κάποιον που θεωρούσες πως δεν καταλαβαίνει.

Παρόλα τις ευχαριστίες μου όμως, πρέπει να ομολογήσω πως ορισμένες φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας μας με εκνεύρισες με την επιμονή σου για ορισμένα πράγματα που σου έλεγα πως ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ενώ εσύ επέμενες για το αντίθετο. Έβγαλες αυτομάτως συμπεράσματα για πράγματα που δεν ξέρεις και επέμενες πως τα λεγόμενα σου ήταν σωστά. Τα λεγόμενα σου ήταν μεν σωστά (και πως το ξέρω αυτό αφού κατά την γνώμη σου είμαι κάποιος που δεν καταλαβαίνει; ) αλλά στην περίπτωση μου δεν ισχύουν και εσύ αυτό δεν ήθελες να το καταλάβεις με τίποτα! Σταματάω λοιπόν την συζήτηση μιας και οι περισσότερες απορίες μου λύθηκαν (εκτός από το ρημάδι το χώμα... το «παραφλού» όπως το ονόμασες) αλλά για να μην σε αφήσω παραπονεμένο θα σου λύσω κάποιες απορίες πρώτα.

1) Είπα πως θέλω να χτίσω το οικόπεδο μου. Δεν είπα ποτέ πως τα κεφάλαιο θα το βάλω από την τσέπη μου. Δυστυχώς τα δικά μου τα λεφτά φτάνουν μόνο για ένα όροφο μόνο. Γιατί λοιπόν μίλαγα για τέσσερις ορόφους; Επειδή υπάρχουν και άλλες λύσεις φυσικά. Έχεις ακούσει ποτέ τον όρο «αντιπαροχή»; Έχεις ακούσει ποτέ την φράση «παίρνω δάνειο από την τράπεζα»; Έχεις ακούσει ποτέ το «ιδιώτης δίνει λεφτά με αντάλλαγμα διαμέρισμα»; Ναι! Γιατί λοιπόν υπέθεσες πως σώνει και καλά με αφορούσαν το αν θα χτιστούν λιγότερα διαμερίσματα, το κόστος ανέργερσης, το αν θα εξαντληθεί το ύψος και όλα τα συμπράγκαλα που μου έλεγες αφού τα διαμερίσματα θα ήταν τρίτου; Δεν είμαι καθόλου "λαρτζ" όπως λες. Απλά ΔΕΝ με αφορούν  οι ξένες περιουσίες. Εσένα θα σε ενδιέφεραν;

ΥΓ: Ξέρω βέβαια πως έχεις κάποιο δίκιο εδώ αφού δεν είπα αυτήν την λεπτομέρεια αλλά δεν είχα ούτε υποχρέωση να το πω και ούτε ήθελα για διάφορους λόγους. Αντιθέτως εγώ ήθελα απαντήσεις σε εκείνο που ρώτησα. Και αυτό που με ενδιαφέρει δεν μου το λες.

2) Από τους τέσσερις ορόφους που θα χτιστούν εγώ θα πάρω μόνο τον ένα. Και θα τον πάρω μέσω -ας το πούμε- αντιπαροχής. Λέω «ας το πούμε» γιατί όταν λέμε «αντιπαροχή» εννοούμε ο μηχανικός θα βάλει τα χρήματα ενώ εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Το σε τι διαφέρει ούτε θέλω να το πω σε δημόσιο φόρουμ ούτε μπορώ (δεν νομίζω οι λοιποί τρίτοι με τους οποίους έχω ήδη συννενοηθεί για το οικονομικό να θέλουν να μάθει ο κόσμος τα οικονομικά τους). Το θέμα είναι πως ο όροφος που θα πάρω θα πουληθεί (κρίση γαρ) και εγώ θα μείνω μπουκάλα χωρίς κάποιο χώρο για την εργασία μου. Ετσι σκέφτηκα την λύση του δεύτερου υπογείου. Επειδή όμως δεν ήξερα αν μετράει στον συντελεστή γι' αυτό ρώτησα. (Θα ήταν μια καλή ιδέα να χτίσω άλλον ένα όροφο με τα λεφτά μου αντί για υπόγειο αλλά δυστυχώς μόνο τέσσερις όροφοι επιτρέπονται στην περιοχή μου)

3) Μα καλά το «παραφλού» όπως το ονόμασες δεν σε έβαλε για υποψίες; Κυρίως δε από την στιγμή που θεωρούσες πως το παίζω «λαρτζ»;  Γιατί να με ενδιαφέρει ένα ρημάδι παραφλού την στιγμή που μιλάγαμε για 700k; Μα από αυτήν την λεπτομέρεια και μόνο θα έπρεπε να καταλάβεις πως κάτι κρύβεται από πίσω. ΝΑΙ λοιπόν αγαπητέ μου. Το παραφλού με ενδιαφέρει γιατί αυτό θα βάλω από την τσέπη μου. Ο ένας όροφος που θα πάρω θα είναι από την -ας την ξαναπούμε- «αντιπαροχή», ενώ από ότι βλέπω με τα λεφτά μου θα χτίσω το υπόγειο. Δεν είναι λογικό λοιπόν να με ενδιαφέρει το κόστος; Ήταν τόσο δύσκολο αυτό για να το σκεφτεί κανείς; (Εξάλλου είναι και η φυσική περιέργεια... κάθε άνθρωπος θέλει να ξέρει κάτι αν νομίζει πως τον αφορά.)

Πάμε τώρα στο τελευταίο σου ποστ. Υπάρχουν 2-3 πραγματάκια που θα ήθελα να εξηγήσω καλύτερα αλλά από την στιγμή που το ποστ είναι ήδη μεγάλο και επειδή ήδη έχω εξηγήσει το 90% μάλλον δεν χρειάζεται να πω και άλλα. Μόνο σε ένα θα απαντήσω:
>> μην το δενεις σκοινί κορδόνι... μπορεί να εχεις ειδικά διατάγματα στο ΟΤ σου

Δεν έχει. Ο Didonis μου είπε: «Ειλικρινά είναι πολλοί οι παράγοντες για το ζητούμενο σου που όταν θα το κάνεις και θα το έχεις ολοκληρώσει (με μηχανικούς, εργολάβους, μαστοράντζες, δημόσιο, υπηρεσίας κλπ κλπ) τότε μόνο θα μου δώσεις δίκιο στην παρατήρηση μου περί "σοφίας" που δεν θα την έχεις απο πριν όσες ερωτήσεις και όσες απάντησης πάρεις διαδικτυακά.»
Εν ολίγοις εννοούσε πως όταν φάω στην μάπα όλο το τρέξιμο και την κούραση, στο τέλος θα έχω αποκτήσει όλη την πολύτιμη γνώση που έχει την εντύπωση πως χρειάζεται να έχω και ότι μόνο τότε θα έχω δικαίωμα να μιλάω. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: πώς ξέρω τις προδιαγραφές του οικοδομικού μου τετραγώνου; Πώς ξέρω πως δεν έχει πρόβλημα; Το ξέρω αγαπητοί μου επειδή γι' αυτό το οικόπεδο τρέχω χρόνια. Τι λέτε εφτά χρόνια είναι καλά; Ή μήπως θέλετε και άλλα; Είπα: μην βγάζεται βιαστικά συμπεράσματα. Υπάρχουν ένα σωρό λεπτομέρειες ακόμα για το οικόπεδο που δεν τις ξέρετε. (Και αν και ήθελα να τις πω καθώς θα προχωρούσε η συζήτηση βλέπω πως δεν χρειάζεται. Δεν μπορείς να μιλήσεις με κάποιον αν αυτός ο κάποιος σε ειρωνεύεται.)

Αυτά λοιπόν και ευχαριστώ για την συζήτηση.

ΥΓ: Σε περίπτωση που ρωτήσεις «μα αφού ήξερες τότε γιατί ρώτησες σε δημόσιο φόρουμ» η απάντηση είναι απλή: για να ψαρέψω πληροφορίες (ουδείς τέλειος... κανείς δεν γνωρίζει τα πάντα). Είπα από την αρχή το τι με ενδιαφέρει και τι όχι, αλλά δυστυχώς είδα πως από την πρώτη κιόλας απάντηση το πράγμα πήγαινε προς το «άσε μας ήσυχους πήγαινε σε μηχανικό». Τι άλλο μου έμενε λοιπόν; Πολύ απλά να κάνω την πάπια και να φάω όλη την ειρωνία από όλους σας το πόσο άσχετος και βλάκας είμαι (το «εύφορο χώμα» ήταν το τέλειο δόλωμα... στο κάτω-κάτω η περιοχή όντως ονομαζόταν Φλύα) μήπως και ευδοκήσει να απαντήσει κανείς σας σαν ανθρώπος ώστε να αναπτυχθεί μια φιλική συζήτηση. Η συζήτηση που αναπτύχτηκε ήταν μεν ενδιαφέρουσα (δεν μου είπες κάτι που δεν ήξερα αλλά έτυχε οι λέξεις που χρησιμοποίησες να μου δώσουν κάποιες ιδέες) αλλά φιλική δεν μπορώ να πω πως ήταν. Τέλος πάντων όπως και να έχει σταματάω εδώ. Σας ευχαριστώ όλους για την ειρωνία. Δεν εμφιβάλλω καθόλου πως ξέρετε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και έχετε κάθε δικαίωμα να κρίνετε τις γνώσεις του άλλου σαν σοφοί που είστε. Να 'στε καλά.

 

 

Edited by V.a.r.i.s
Link to comment
Share on other sites

Πολλές μπούρδες μαζεμένες, από άσχετους, που φυτρώνουν σε εύφορα εδάφη!!! Καλή τύχη....

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στάσου μύγδαλα!

Κάτι τελευταίο για να μπω στον ψυχισμό σου...

Έχεις λες, οικόπεδο 510μ2 (αξίας ~500.000€) κ θες να πουλήσεις το διαμέρισμα που θα σου δώσουν αντιπαροχή, για να χτίσεις με τα χρήματα αυτά δεύτερο υπόγειο και να αποκτήσεις μια αποθήκη 100τμ; κ όλο αυτό το σκέφτεσαι εφτά χρόνια;

Μήπως, λέω μήπως, το να πουλήσεις το οικόπεδο (ή το μερίδιο σου) κ να πας να πάρεις μια ισόγεια αποθήκη/κατοικία σε μία άλλη περιοχή, πιο φτηνή, είναι μία ιδέα;

Πιστεύω πως οπωσδήποτε πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον από κοντά και όχι από fora επειδή υπάρχουν πολλά γατόνια εκεί έξω που καιροσκοπούν. Πρόσεχε παλικάρι μου, πρόσεχε! Οχι αποθήκη στο δεύτερο υπόγειο, αλλά ούτε κάτω από την σκάλα θα πάρεις, αν μπλέξεις!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.