Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

κατατέθηκε τροπολογία για παραταση μεταφοράς δηλωσεων 4178


Recommended Posts

"Στον «αέρα» βρίσκονται περίπου 350.000 δηλώσεις υπαγωγής αυθαιρέτων στον προηγούμενο νόμο περί τακτοποίησης, τον 4178/2013, οι οποίες δεν έχουν μεταφερθεί στον ισχύοντα νόμο 4495/2017. Συνολικά οι υπαγωγές στον νομο 4178, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν μεταφερθεί από την προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση αγγίζουν τις 670.000"

εδω

https://www.b2green.gr/el/post/73974/afthaireta-katatethike-tropologia-gia-tin-paratasi-taktopoiisis-vasei-tou-n4178-2013

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

dimitris GM

Δημήτρη θεωρώ πολύ καλό το παρακάτω τμήμα  της πρότασης του Συλλόγου των Aρχιτεκτόνων:

-στη διαρκή δυνατότητα εισαγωγής στοιχείων και σχεδίων, τόσο στον Ν.4178/13, όσο και στον Ν. 4495/17, τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν επιφέρει καμία εμπλοκή στην εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου.

Το διάβασα εδώ και μία ώρα και μου φάνηκε πολύ έξυπνο.

προσπαθώ να βρω αν θα μπορούσε να κολλήσει κάπου , αλλά δεν βρίσκω κάτι.

Για όποιον ενδιαφέρεται εδώ: https://www.b2green.gr/el/post/73919/afthaireta-ano-kato-oi-michanikoi-apo-to-alaloum-gia-tin-paratasi

 

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

Είδα την τροπολογία πριν μέρες αλλά στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη δεν το είδα περασμένο. Το γεγονός είναι πως υπάρχουν πολλές δηλώσεις ανοιχτές αλλά αυτές μπορούν να κλείσουν αν δοθεί μια τελική παράταση 4 μηνών. Οι περισσότερες ανοιχτές δηλώσεις μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε αυτό το διάστημα. Ο ΣΑΔΑΣ έχει δίκιο να τονίζει πως για αυτό το ζήτημα  θα πρέπει να είναι ανοιχτή η ημερομηνία.  Ή εναλλακτικά - λεω - θα μπορούσε να απαιτηθεί κατά τη σύνταξη της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου. Ναι θα έπρεπε να τις είχαμε κλείσει νωρίτερα αλλά για πάρα πολλούς λόγους αυτό δεν έγινε και τώρα τρέχουμε. Όπως τρέχαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης με χαμηλές αμοιβές και 1000 ευθύνες και υποχρεώσεις και μέσα σε αυτό το φόρουμ να διυλίζουμε τον κώνωπα για το τι θέλει να πει ο νομοθέτης.

Αυτό που τονίζεται από τον ΣΑΔΑΣ είναι πως μια παράταση στην υποβολή αρχείων του 4178 θα δώσει τη δυνατότητα να κλείσουν οι δηλώσεις ενώ αν δεν δοθεί μόνο φοβερά προβλήματα θα δημιουργήσει. Η παράταση αυτή αφορά και επηρεάζει τους μηχανικούς και δεν έχει αντίκτυπο σε κανένα άλλο πεδίο οικονομικό ή εφαρμογής της νομοθεσίας. Πρέπει να υπάρξει πίεση προς το ΥΠΕΚΑ και ΤΕΕ ώστε να δοθεί αυτός ο απαιτούμενος χρόνος. Πέρα από τα αρχικά δημοσιεύματα πριν 4 μέρες δεν έχω δει τίποτε νεότερο. Το ΤΕΕ στη σελίδα του διαφημίζει τις εκλογές του αλλά καμία νέα παρέμβαση για αυτό το ζήτημα το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό. Ποιόν εκπροσωπεί το ΤΕΕ τελικά ?

Η ειρωνεία είναι πως στης 3/11 έχει εκλογές το ΤΕΕ. θα ανεβάζουμε αρχεία εκείνη τη μέρα ή θα ψηφίσουμε ?

Edited by Vasili
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε δύο μέρες λήγει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στον 4178, αλλά παρά τις δηλώσεις στις αρχές της εβδομάδας δεν έχουν δωσει επίσημη παράταση. Απ' ότι φαίνεται θα δώσουν μόνο στον 4495.

 

Edited by ilenia
Link to comment
Share on other sites

Μην αγχώνεστε για κανέναν και για τίποτα.... Κι αυτοί θ' ακολουθήσουν την ίδια μαμακία με τους προηγούμενους.... Είναι κι αυτοί άβουλοι, αλλά κυρίως απροετοίμαστοι κι αδιάβαστοι.... Γι' αρχή, θα έχετε περιθώριο έως και το ερχόμενο Πάσχα.... Για όλα....

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.