Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατατακτήριες από Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ σε Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Πολυτεχνείου


Billkan

Recommended Posts

Καλημέρα.
Είμαι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του Πρώην ΤΕΙ Λάρισας (νυν Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), μου έχει απομείνει μόνο η εκπόνηση της πρακτικής άσκησης για να λάβω το πτυχίο. Στην πορεία της φοίτησης μου ανακάλυψα πως έχω αμέριστο πάθος για την συγκεκριμένη επιστήμη, και αυτός είναι ο λόγος που σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις για το τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΑΠΘ. Γνωρίζω πολύ καλά πως χρειάζεται πολύ δουλειά και εντατική μελέτη η συγκεκριμένη σχολή. Και τώρα ζητώ την γνώμη σας, θα ήταν αυτή μια καλή επιλογή? εάν λάβουμε υπόψιν, ότι θα δουλεύω παράλληλα με τη φοίτηση μου στο ΑΠΘ? είναι πιθανό να βρω έναν εργοδότη που να είναι διατεθειμένος να διαμορφώσει το πρόγραμμα της δουλειάς μου, έτσι ώστε να είναι δυνατό να παρακολουθώ και τα μαθήματα τις σχολής?
Να προσθέσω, πως όσο αφορά το διάβασμα που θα χρειαστώ για τη σχολή, δεν τίθεται θέμα συζήτησης, είμαι διατεθειμένος να αφιερώσω και όλον τον ελεύθερο χρόνο μου, προκειμένου να επιτύχω στην επιστήμη με την οποία έχω πάθος.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

θα σου πω την γνωμη μου γτ και εγω το σκεφτομουν... εχεις ενα πολυ δυνατο χαρτι...επενδυσε χρονο και χρημα σε πιστοποιήσεις και σεμηναρια.. εκθεσεις στο εξωτερικο και διαβασμα...

Link to comment
Share on other sites

Το αν η επιλογή θα είναι καλή εξαρτάται από το πόσο συμπίπτει το αντικείμενο των σπουδών ΗΜΜΥ με το αμέριστο πάθος που σου ενέπνευσαν οι σπουδές στο ΤΕΙ Λάρισας. Μπορεί πχ όταν πας στους ΗΜΜΥ να τα βρεις τελείως διαφορετικά. Και δεν εννοώ από δυσκολία, αλλά ακόμα και η διάρθρωση του προγράμματος να μην είναι αυτή που χρειάζεσαι για να σε απογειώσει ως ηλεκτρολόγο. Να ξαναρχίσεις ας πούμε από το μηδέν και με τέτοια υπερανάλυση σε πολλά παράλληλα αντικείμενα που δε φανταζόσουν και δε σε ενδιαφέρουν κιόλας και αυτό που σε ενδιαφέρει να μη το δεις ποτέ. Πρέπει λοιπόν να εξετάσεις αν συμφωνείς με τον τρόπο που οι ΗΜΜΥ του ΑΠΘ ορίζουν την επιστήμη του ηλεκτρολόγου μηχανικού. 

Στο άλλο ερώτημα θα σε απογοητεύσω λίγο, διότι τον ελεύθερο χρόνο (που θα απέμενε από την παρακολούθηση) έτσι κι αλλιώς θα τον διέθετες στο διάβασμα, οπότε η προσθήκη και μιας δουλειάς στο ημερήσιο πρόγραμμά σου είναι αδιανόητη. Κι επειδή τα μαθήματα συνήθως είναι πολύωρα από το πρωί ως το βράδυ,  μόνο αν δεν παρακολουθείς μέρος αυτών μπορείς να βρεις χρόνο και για μια δουλειά. Σκέψου ότι και οι φοιτητές που δεν εργάζονται μετά δυσκολίας αντέχουν να τηρήσουν το πρόγραμμα των μαθημάτων. 

Κατά τα άλλα, σαν εμπειρία οι επιπλέον σπουδές είναι πάντα μαγευτικές. Και όχι απαραίτητα απαγορευτικού κόστους. Εάν όπως είπες υπάρχει αμέριστο πάθος, σημαίνει ότι δε σε πειράζει να στερηθείς και κάποια πράγματα, ακόμα ίσως και την ίδια την επιτυχία της καριέρας σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.