Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πληροφορίες για τοπογραφικό στην εκτός σχεδίου περιοχή Επανομής


lamproud

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω αναλάβει την σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος για 2 τεμάχια που βρίσκονται στην Επανομή. Δεν έχω κάνει άλλη δουλειά στην περιοχή κι ήθελα αν κάποιος συνάδελφος έχει δουλέψει εκεί να μου δώσει κάποιες πληροφορίες γιατί πήγα στο Τμήμα Πολιτικής Γης για να πάρω ορόσημα και τριγωνομετρικά και διαπίστωσα ότι ο χάρτης δεν έχει καθόλου ορόσημα ούτε διαστάσεις.

 Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινάς με λάθος ερώτημα. Το ερώτημα έτσι που το βάζεις δεν θα απαντηθεί με σοβαρότητα!

Η Επανομή, για όσους ξέρουν την περιοχή, είναι ένα πολύ δύσκολο Αγρόκτημα γιατί πατάει σε πάνω από 2 φύλλα χάρτου, όπως φαίνονται στους χάρτες που μας δίνει η Τοπ. υπηρεσία.

Το βασικό είναι το φύλλο χάρτου με datum 40 27', 0 51'. Αν όμως πχ είσαι κοντα στο Μεσημέρι και χρησιμοποιήσεις το τριγ. τούμπα Μεσημερίου οι τιμές του είναι στο dadum 40 27', -0 45' (πρεπει να γίνουν μετατροπές) . Έχει επίσης και αποτυπωμένες ιδιοκτησίες.

Eσύ μάλλον είσαι στις ιδιοκτησίες(??). Για να δουλέψεις εκεί πρέπει να σου γίνει υπόδειξη ορίων και με μία καλή εξάρτηση και αποτυπώνοντας ευρύτερα τις όμορες ιδιοκτησίες θα κάνεις εφαρμογή συμβολαίων. Εδώ δηλ. προσπαθείς να μην αδικήσεις τους όμορους! 

Πάντως από τον τρόπο που βάζεις τα ερωτήματα για την Επανομή πιστεύω....... δεν θα πετύχει η συνταγή (συγγνώμην για την έκφραση)!

.................................

Θα δεις, στα σχέδια που έχει η τοπογραφική υπηρεσία, πάνω δεξιά, τι τιμές αναγράφονται στο φ & λ.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα, 

Ο χάρτης έχει φ: 40 27΄ και λ: 0 51' και πρόκειται όντως για ιδιοκτησίες οπότε θα χρειαστεί υπόδειξη ορίων. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.