Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

M.Σ.Ε. Μεταλλικού Υποστέγου


 
Thanos_Batsis

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Υπόθεση: Δίπλα σε νομίμως υφιστάμενο κτίριο απο Ο.Σ. του '91 έχει κατασκευαστεί αυθαίρετο Μεταλλικό Υπόστεγο με ανεξάρτητο φέροντα οργανισμό, κατά εκτίμηση το 2015.

Στατικό σύστημα: 4 Πλαίσια απο διατομές ΙΡΕ 200 (δοκοί και υποστυλώματα), διατεταγμένα παράλληλα, συνδεόμενα μεταξύ τους μέσω συνεχών τεγίδων διατομής ΙΡΕ 80. Επιστέγασμα κάποιου είδους πάνελ πάχους 5 εκατοστών. Το υπόστεγο εδράζεται επι πλάκας σκυροδέματος αγνώστου πάχους και ποιότητας.

Πρόβλημα: Δεν υπάρχει μελέτη. 1) Μπορώ να θεωρήσω οτι η ποιότητα χάλυβα είναι S235 για να είμαι καλυμμένος; 2) Πρέπει να σκαφτεί μια θεμελίωση για να διερευνηθεί το μήκος αγκύρωσης; 3) Πρέπει να παρθούν πυρήνες απο την πλάκα σκυροδέματος για να βρεθεί η ποιότητα ή μπορω να θεωρήσω μια χαμηλή ποιότητα (π.χ. C16/20). 4) Πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΚΑΝ.ΕΠΕ. ή μπορώ να αναλύσω την κατασκευή με ΕΚ 3 & 8 σαν να πρόκειται για νέα μελέτη και στη συνέχεια να κάνω συστάσεις επεμβάσεων;

Σας ευχαριστώ.

Εντιτ: Είχα χαρακτηρίσει λανθασμένα το υπόστεγο ως στέγαστρο

Edited by Thanos_Batsis
Λάθος διατύπωση
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.