Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα με σοφίτα και υπέρβαση συντελεστή δόμησης


sakatis

Recommended Posts

ο ερωτων μας ειπε οτι

2) ο πωλήτής/κατασκευαστής - πολιτικός μηχανικός μου είπε ότι όντως δεν μπορεί να τακτοποιηθεί με την ισχύουσα νομοθεσία και πρότεινε να δημιουργηθεί ένας χώρος στην σοφίτα (μου τον ονόμασε "μη βατή επιφάνεια" και να αναθεωρηθεί η άδεια.

αρα....

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

δεν είναι απλό, ποτέ δεν είναι, αν και μπορεί να θεωρηθεί αστείο. Εγώ νομίζω ότι η πιο εύκολη λύση κατασκευαστικά είναι αυτή που λέει ο Πολιτικός Μηχανικός Κατασκευαστής. Οπως ξέρει το κτίριο αυτός δεν το ξέρει κανένας, οπότε αν συμβαίνει αυτό που νομίζω είναι απλό. Ουσιαστικά λέει μέσα στη σοφίτα να δημιουργήσει έναν τοίχο, οπότε ένα μέρος να θεωρηθεί "κλειστό" να μην θεωρείται χώρος κύριας χρήσης. Αν στο φτιάχνει, αν το τρέξει, με όποιο τρόπο: πχ και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν νομιμοποιείται. Είπες η άδεια είναι του 2010, υποθέτω τα μπετά έγιναν πριν την 28/7/11 οπότε κτίρια που ο φέρον οργανισμός υλοποιήθηκε προ την 28/7/11 τακτοποιούνται, οπότε γιατί δεν μπορεί να το τακτοποιήσει αν πάρουμε το πιό σύνηθες σενάριο οπότε να σου μείνει και ο χώρος? ;)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. σύντομα θα έχω νέα. Πάντως επικρατέστερο σενάριο είναι το νο 2) από ότι με ενημέρωσε ο πολιτικός μηχανικός/κατασκευαστής. Κατάλαβα ότι είναι κάτι που γίνεται και είναι και το πιο "ανώδυνο".

 

Γνωριζετε ποσο διαρκει χρονικα η "ενημερωση" φακελου? (Οχι η αναθεωρηση οικοδομικης αδεια). Αυτη τη διαδικασια εχει ξεκινησει ο πιλιτικος μηχανικος απο οτι μου ειπε.

 

Επαναφέρω το θέμα και ενημερώνω για την εξέλιξη.

Τελικά ο κατασκευαστής/ιδιοκτήτης/πολιτικός μηχανικός αποφάσισε και γκρέμισε τον τοίχο της σοφίτας και έχτισε καινούριο (δηλαδή τον επανέφερε 60cm προς τα μέσα όπως φαίνεται και στην εγκεκριμένη κάτοψη της σοφίτας). Ήρθε ο μηχανικός/συνεργάτης της τράπεζας  την προηγούμενη Πέμπτη για την (δεύτερη) αυτοψία και έγραψε τα εξής:  

EΓINE H EΠANAΦOPA TOY TOIXOY THΣ ΠIΣΩ OΨHΣ ΣTHN ΣOΦITA ΣTHN NOMIMH KATA THN ΠOΛEOΔOMIA KATAΣTAΣH, AΛΛA H ΣTEΓH, ΔEN EXEI KAΘAIPEΘEI

(TEXNIKA ΔEN ΓINETAI YΣTEPA AΠO EΠIKOINΩNIA ME TON MHXANIKO ΛOΓΩ APXIKHΣ KATAΣKEYHΣ TOY ΣENAZ).

ΔEN ΔINETAI TAYTIΣH.

KPINETAI ΔOKIMO H EΠIKAIPOΠOIHΣH THΣ KATOΨHΣ ΣTEΓHΣ KAI H ANTIΣTOIXH BEBAIΩΣH AΠO THN ΠOΛEOΔOMIA ΓIA THN AΛΛAΓH ΣYΓKPITIKA ME THN EΓKEKPIMENH KATOΨH.

Πρακτικά όταν γκρεμίστηκε ο τοίχος αποφασίστηκε από τον κατασκευαστή/ιδιοκτήτη/πολιτικό μηχανικό να παραμείνει το σενάζ στο οποίο σημείο στηρίζεται η στέγη γιατί "φοβόταν" να το γκρεμίσει μην τυχόν και προκύψουν άλλα θέματα. Επομένως τώρα ο μηχανικός/εκτιμήτής συνεργάτης της τράπεζας έγραψε το παραπάνω.

 

Σε ερώτηση μου προς τον κατασκευαστή/ιδιοκτήτη/πολιτικό μηχανικό πως προχωράμε μου απάντησε πως δεν γίνεται να κάνει επικαιροποίηση της κάτοψης της στέγης όπως ζητάει ο μηχανικός/εκτιμήτής. Παρ όλα αυτά μου ζήτησε 3 μέρες χρονικό περιθώριο για να ξαναδεί το θέμα και να ξαναμιλήσει με την τοπική πολεοδομία. 

 ΈΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ!

Προσπαθεί να το αποφύγει? Η επικαιροποίηση της κάτοψης είναι κάποια διαδικασία που απαιτεί χρήματα? ή όντως δεν μπορεί να γίνει? και αν δεν μπορεί να γίνει, ο μηχανικός/εκτιμητής της τράπεζας γιατί το έγραψε?!

Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη. (επισυνάπτω και ένα πρόχειρο σκαρίφημα)

σκαρίφημα.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

updated:

 

Θα γίνει ενημέρωση/επικαιροποίηση της κάτοψης της στέγης ώστε σε αντιπαραβολή με την εγκεκριμένη από την πολεοδομία κάτοψη της σοφίτας να υπάρχει άμεση συσχέτιση με την νέα κάτοψη ώστε να αποτυπώνεται η στέγη ότι "προεξέχει" κατά 60 cm.

Με ενημέρωσε ο μηχανικός/ιδιοκτήτης ότι θα γίνει η διαδικασία ηλεκτρονικά.

Έχετε εκτίμηση χρόνου για κάτι τέτοιο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.