Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

προσθηκη καθ' ύψος σε οικοδομή πριν το 81


alexopth

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα. 

Θέλω να ρωτήσω αν είναι εφικτή προσθήκη καθ ύψος ενός ορόφου σε διώροφο κτίσμα με μεσοτοιχία (ισόγειο, 1οσ, 2ος), σε οικοδομή με άδεια το 76. Είναι μεσοτοιχία με κτίσμα με το ίδιο ύψος. Ασανσέρ δεν υπάρχει. Επίσης υπάρχουν υπερβάσεις στους υφιστάμενους ορόφους (επεκτάσεις).

Το κτίσμα ανήκει στη μητέρα μου και εγω έχω την ψιλή κυριότητα του 2ου ορόφου.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Καταλαβαίνεις ως μηχανικός που είσαι ότι μια τέτοια ερώτηση για να απαντηθεί απαιτεί μελέτη. Πρέπει να γίνει έρευνα, στο ιδιοκτησιακό (συμβόλαια, μεσοτοιχία κλπ), στο πολεοδομικό (τακτοποίηση αυθαιρέτων, ύπαρξη υπόλοιπου ΣΔ, επιτρεπόμενο ύψος) και τελικά, αν μπορεί κατασκευαστικά να υλοποιηθεί μια τέτοια προσθήκη καθ ύψος.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δίκιο, αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάτι απαγορευτικό. Φανταζόμουν κάτι στο αντισεισμικό μπορεί να απαγόρευε κάθε σκέψη για κάτι τέτοιο. 

Είμαι συνάδελφος, αλλά δεν είμαι στον κατασκευαστικό τομέα..

και λίγες πληροφορίες:

- Σε ύψος δεν υπάρχει πρόβλημα, ούτε στην κάλυψη.

- Η μεσοτοιχία μου είπαν οι γονείς μου οτι δεν υπάρχει θέμα, ότι έχει γίνει κάθετος διαχωρισμός ή κάτι τέτοιο.

Ερωτήσεις:

- Θα γίνει αυτοψία, όταν γίνει η αίτηση της άδειας?

- Το κλιμακοστάσιο μπορεί να γίνει ασανσέρ και να βγάλω εξωτερική σκάλα?

- Τελικά υπάρχει κάτι απογορευτικό λόγω ηλικίας και αντισεισμικού κανονισμού, ή υπάρχουν λύσεις?

 

Edited by alexopth
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί μια τέτοια συζήτηση με υποθέσεις.

Υπάρχουν πολλοί απαγορευτικοί παράγοντες ιδιοκτησιακοί, πολεοδομικοί και κατασκευαστικοί για να μην μπορεί να υλοποιηθεί η σκέψη σου. Επειδή όπως ανέφερες είσαι μηχανικός άλλης ειδικότητας, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πας σε έναν πολιτικό μηχανικό και να αναθέσεις την έρευνα και μελέτη. Κάθε άλλη συζήτηση δεν θα σου δώσει κανένα όφελος παρά μόνο θα σε μπερδέψει δεδομένου της δαιδαλώδους πολεοδομικής νομοθεσίας που υπάρχει στη χώρα μας. Επιγραμματικά για να είσαι έτοιμος για μια τέτοια επίσκεψη στο γραφείο να έχεις συλλέξει συμβολαιογραφικούς τίτλους του ακινήτου σου με τα προσαρτημένα σε αυτούς τοπογραφικά διαγράμματα, οικοδομική άδεια και σύνοδα αυτής σχέδια από την αρμόδια Πολεοδομία που εκδόθηκε η άδεια,  απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος αν βρίσκεσαι σε περιοχή που λειτουργεί κτηματολογικό γραφείο και αν έχεις και φωτογραφίες θα βοηθήσουν σημαντικά τον συνάδελφο να εξετάσει πιο γρήγορα την σκέψη που έχεις για καθ ύψος προσθήκη. Κατά 99,99% το ξεκίνημα θα γίνει με αναλυτική αποτύπωση του ακινήτου και πλήρες τοπογραφικό διάγραμμα.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

ένα, δυαμαρτύρομαι πολύ με την σύσταση "να πάει σε γραφείο Πολιτικού Μηχανικού". Δηλώνω παρόν και ξέρω την δουλειά και συνεργάτη Πολιτικό Μηχανικό έχω που μπορεί να ασχοληθεί με το κομάτι στατικά υπολογισμός και επίβλεψη όποτε χρειάζεται.

Δύο, διαφωνώ Παυλο, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κουβέντα. Συμβαίνει σήμερα ιδιώτες στο φόρουμ να λένε ένα σοβαρό θέμα όπως το εν λόγο ή έναν προβληματισμό ενός θέματος απλούστερου. Και αυτό συμβαίνει μερικές φορές. Και συνάδελφοι, εγώ δεν αρνούμαστε ποτέ να τους συμβουλέψουμε λίγο. Οποτε η συζήτηση και σε γραφείο Αρχιτέκτονα που ειδικεύεται θα μπορουσε να γίνει. Και δυο κουβέντες σε όσα είπε ο κύριος από πάνω θα ήθελα να πω.

Γίνεται, το πιθανότερο, στο οικονομικό μην κολλήσουμε.

Κάποιες ιδέες που μου έρχονται, η σκάλα δεν θα έπρεπε να γίνει ασανσερ και να φτιαχτεί μετά σκάλα έξω. Η σκάλα θα μείνει ως έχει εφόσον οι ιδιοκτήτες βρίσκουν οτι επαρκεί. Το ασανσερ θα γινει εξω, εφοσον γινεται πολεοδομικά και κατασκευαστικά. Ενδέχεται το κτίριο να χρειαστεί επιπλέον στήριξη, θα χρειαστεί μελέτη και αυτοψία. Οντως χρειάζεται επίσκεψη σε γραφείο Μηχανικού, εγώ λέω Αρχιτέκτονα ή Πολ. μηχ. να ασχολείται ομως με αυτήν την δουλειά. Απο φόρουμ λίγες πληροφορίες μπορούν να δοθούν.

Εκτιμώ ότι γίνεται, το πιθανότερο.

  • Upvote 2
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ Arche, Μου έδωσες ελπίδα, βασικά έβαλα το θέμα στο φόρουμ. γιατί από τα λίγα που άκουσα δεξιά και αριστερά μου φαινόταν απίθανο και δεν ήθελα να μπούμε με τη γυναίκα μου στη διαδικασία να πάμε σε μηχανικούς, να μη γίνει τίποτα και να την έχω ξεσηκώσει. 

Είσαι νότια προάστια μήπως? :)

 

Link to comment
Share on other sites

Νοτια προαστια δεν ειμαι αλλα αν η δουλεια ειναι καλη ερχομαι.

Θες να μου πεις τετραγωνικα μετρα ας πουμε α' οροφου ποσα εχετε?

  • Upvote 1
  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

Γειά σου Συνάδελφε, επανέρχομαι καθότι δεν απάντησες το μήνυμα μου μια μέρα, να σου πω ότι φτιάχνεται, όλα φτιάχνονται, το αν γίνεται αυτοψία ορόφων δεν το ξέρω, καλό όμως να τακτοποιηθούν, με την σημερινή νομοθεσία τα πρόστιμα έχουν μειωθεί, μην απελπίζεσαι, φτιάχνεται, σε καλό δρόμο είσαι.

  • Like 1
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Υπενθύμιση κανόνα 7 του φόρουμ:

"Απαγορεύεται η αναζήτηση μηχανικών, τεχνικών γραφείων, ατομικών επιχειρήσεων και εταιρειών πάσης φύσεως παροχής υπηρεσιών, κατασκευαστικών προσφορών, σύνταξης μελετών, παροχής συμβουλών κ.λ.π., όπως και η χορήγηση πληροφοριών με σκοπό την προώθηση οποιασδήποτε ατομικής ή εταιρικής επιχείρησης."

Οι επόμενες απαντήσεις, παρακαλώ να περιοριστούν στη συζήτηση επί του θέματος

Επί της ουσίας, να απαντήσω ότι όλα γίνονται από στατικής απόψεως με το ανάλογο κόστος, για τα πολεοδομικά και το υπόλοιπο δόμησης, είναι απαραίτητο να το δει συνάδελφος, όπως απαντήθηκε ήδη από την αρχή

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.