Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΣτΕ: Παράνομη ΑΕΠΟ για τμηματικη διευθέτηση του Ποδονίφτη


dimitris GM

Recommended Posts

Σημαντική απόφαση του ΣτΕ, αν και δεν γνωρίζω σε ποιο ακριβώς σημείο του Ποδονίφτη αναφέρεται, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο τμήμα του είναι σκεπασμένο και μόνο ένα μικρό είναι ανοικτό στη Φιλοθέη.

Θα μ'ενδιέφερε πολύ να μάθω που βρίσκεται αυτό το εγκιβωτισμένο τμήμα που αναφέρεται στη απόφαση και όταν δημοσιευτεί η απόφαση, σε παρακαλώ να τογράψεις.

Link to comment
Share on other sites

ο έργο αφορούσε τη μετατροπή του τελευταίου ανοιχτού (φυσικού) τμήματος του ρέματος του Ποδονίφτη στα όρια των Δήμων Αθηναίων και Νέας Φιλαδέλφειας, σε μήκος 771 μέτρων (από τη γέφυρα της οδού Χαλκίδος έως τη γέφυρα της οδού Εράτωνος) σε ανοιχτό αγωγό από σκυρόδεμα. Οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου είχαν εγκριθεί το 2018, παρά τις αντίθετες γνωμοδοτήσεις των δύο δήμων και της διεύθυνσης Περιφερειακού και Χωροταξικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

πηγη

https://www.b2green.gr/el/post/74581/ochi-ste-sti-diefthetisi-tou-podonifti

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση ενημέρωση.

Το ρεπορτάζ του b2green, που προέρχεται, προφανώς, από τους αιτούντες, είναι λανθασμένο, αφού παραμένει ανοικτό το τμήμα του Ποδονίφτη στο μεγαλύτερο μήκος του στη Φιλοθέη.

Link to comment
Share on other sites

δεν γνωριζω την τοπογραφια της περιοχης

Παντως, η ΜΠΕ μιλαει για 771 μ. απο γεφυρα οδου Χαλκιδος

εως γεφυρα οδου Ερατωνος

www.neafiladelfeia.gr › ΜΠΕ Διευθετησης Ποδονιφτη (Χαλκίδος-Εράτωνος)

 

και εδω

...την άνοιξη του 2017, η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε τη διαδικασία αδειοδότησης ενός έργου για μετατροπή του τελευταίου ανοιχτού (φυσικού) τμήματος στα όρια των Δήμων Αθηναίων - Νέας Φιλαδέλφειας, σε μήκος 771 μέτρων (από τη γέφυρα της οδού Χαλκίδος έως τη γέφυρα της οδού Εράτωνος) σε ανοιχτό αγωγό από σκυρόδεμα.

Παρά τις αντίθετες γνωμοδοτήσεις των δύο δήμων και της διεύθυνσης Περιφερειακού και Χωροταξικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, τον Οκτώβριο του 2018 η αποκεντρωμένη διοίκηση ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου. Στη συνέχεια οι δύο δήμοι, καθώς και ο Σύλλογος Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων «Ροή» προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της απόφασης.

πηγη

https://www.kathimerini.gr/1043741/article/epikairothta/ellada/dyo-stratopeda-kai-sth-mesh-o-podonifths

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει καμία σχέση η μια περιοχή με την άλλη.

Από το τελευταίο ανοικτό τμήμα της Φιλοθέης μέχρι την αρχή του συγκεκριμένου έργου, μεσολαβούν 4,5 χλμ σκεπαστού αγωγού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.