Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ασφαλιστικές εισφορές: Οι 6+1 κλίμακες που θα ισχύσουν από το 2020


Engineer

Recommended Posts

... προσωπικά όταν διαβάζω για εισφορές το μυαλό μου πάει σε κάτι σαν το παρακάτω ... και νιώθω ότι είμαι στο μέρος που κοιτά ... θα είναι η μέρα που θα πάρει ΦΕΚ ...

1.jpg

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Aν εκχωρηθεί σε ιδιώτες θα πάει το πιστόλι άλα ΑΣΠΙΣ Πρόνοια γόνατο.....
Δλδ θα είναι αποστολή αυτοκτονίας να εμπιστευτείς σε ιδιώτη ασφάλιση...
Δυστυχώς πολλά τα παραδείγματα. Οχι οτι το κράτος πάει πίσω αλλά.......

Link to comment
Share on other sites

Για το ΕΤΕΑΕΠ λένε για υποχρεωτική ασφάλιση για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (άρα και για ΟΑΕΕ) και για όσους ασφαλιστούν από το 2021 και μετά θα έχουν την επιλογή να ασφαλίζονται επικουρικά από το κράτος ή να επιλέξουν ιδιώτη.

 

Λογικά για όσους είναι ήδη ασφαλισμένοι σύμφωνα με όσα γράφονται το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι θα ενταχθούν υποχρεωτικά στον κρατικό ΕΤΕΑΕΠ και οι του ΟΑΕΕ.

Edited by leftkox
Link to comment
Share on other sites

Πολλά ... πολλά ... θα ριχθούν είτε επίσημα ... είτε ανεπίσημα ... να δουν την ψαριά ...

Μεταφέρω από την σελίδα του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότη Μηταράκη, στο youtube, και από το σχόλιό του που συνοδέυει το video.
"«Από 01.01.2021 οι νεοεισερχόμενοι και πρωτοασφαλισμένοι στην αγορά εργασίας, θα έχουν έναν ατομικό «κουμπαρά» εντός του ΕΤΕΑΕΠ, στον οποίο η εισφορά του 6,5% που καταβάλλεται σήμερα για την επικουρική τους σύνταξη, θα αποταμιεύεται εκεί. Βασικός κρατικός πάροχος της νέας επικουρικής θα είναι το ΕΤΕΑΕΠ και από εκεί και πέρα θα δίνεται προαιρετικά το δικαίωμα σε όποιον το επιθυμεί, να επιλέξει έναν εναλλακτικό πάροχο. Ωστόσο, ο «αυτόματος» πάροχος στον οποίο θα πηγαίνουν οι εισφορές της επικουρικής σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει το ΕΤΕΑΕΠ.»"

Επίσης μεταφέρω από συνέντευξη στη Ναυτεμπορική:

"Οι βασικοί άξονες του νέου επικουρικού συστήματος

  • Όσον αφορά την ηλικία συνταξιοδότησης της επικουρικής σύνταξης, σε γενικές γραμμές διατηρούνται τα ίδια ηλικιακά όρια με αυτά που ισχύουν για την κύρια σύνταξη, με ένα εύρος ηλικίας από τα 62 έτη και πάνω.
  • Το ΕΤΕΑΕΠ θα είναι ο μόνος υπεύθυνος φορέας συλλογής των εισφορών, ενώ αυτές θα διατηρηθούν στο 6,5% για τους μισθωτούς καθώς και τους αυτοτελώς απασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Τα κεφάλαια που θα προκύπτουν θα μπορούν να επενδύονται από διαχειριστές επενδύσεων (ΑΕΔΑΚ - ΦΚΑ) κατ’ εντολή και για λογαριασμό του ΕΤΕΑΕΠ, σε αυστηρά πλαίσια που θα ορίζονται από τους επενδυτικούς κανόνες που θα περικλείονται στη μεταξύ τους σύμβαση.
  • Ως εναλλακτικοί διαχειριστές των επενδύσεων μπορούν να θεωρηθούν οι ΑΕΔΑΚ, οι ΕΠΕΥ, τα πιστωτικά ιδρύματα και οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση της απαραίτητης αδειοδότησης από τις αρμόδιες αρχές.
  • Ο ρόλος του ΕΤΕΑΕΠ θα είναι ενισχυμένος, καθώς έχει οριστεί ως ο θεματοφύλακας του συστήματος, και “εξοπλίζεται” με αυξημένες αρμοδιότητες εποπτείας (ring-fenced θεματοφυλακή).
  • Η ύπαρξη της επιλογής εναλλακτικών επενδυτικών παρόχων θα προάγει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ τους, κάτι το οποίο θα ωφελήσει τελικά και πάλι τους ασφαλισμένους.
  • Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες χρηματοδότησης του συστήματος και στο πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, ενδέχεται να δημιουργηθεί ένας “κουμπαράς αλληλεγγύης”, ο οποίος θα τροφοδοτείται με ειδική κράτηση επί των καταβαλλόμενων εισφορών του κάθε ασφαλισμένου.

Τέλος, ως προς το κόστος μετάβασης, βάσει των μέχρι τώρα υπολογισμών, αυτό αναμένεται πλήρως διαχειρίσιμο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μιλήσουμε με συγκεκριμένα στοιχεία, πριν υλοποιηθούν και οι απαραίτητες αναλογιστικές αρχές»."

Link to comment
Share on other sites

Υποχρεωτικό ετεαέπ σε όλους σημαίνει άλλη μια αύξηση εισφορών για πολύ κόσμο..

Εάν όλα αυτά λέγονται για αλίευση αντιδράσεων, τι αποτέλεσμα να έχουν άραγε οι μέχρι στιγμής όποιες αντιδράσεις;

Link to comment
Share on other sites

Για να υπάρξουν αντιδράσεις απ αυτούς που αντιδρούν πρέπει να υπάρξει και νομοσχέδιο. Τα πρωτοσέλιδα και τα δημοσιεύματα είναι για τα 
πάνελ....

Υ.Γ Η ειρωνεία σχετικά με το Πολυτεχνείο πέρα από άκυρη σε συνδυασμό με το πρώτο σκέλος δείχνει ότι ενώ δε τους γουστάρεις αυτούς που αντιδρούν
απ αυτούς περιμένεις-προσδοκάς(?!)....

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβες τον σχολιασμό μου. Συνδύασέ τον με το προηγούμενο σχόλιό μου στο θέμα και θα καταλάβεις.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.