Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ύψος τοποθέτησης κουφώματος ανοιγόμενης μπαλκονόπορτας


Γ. Δημόπουλος

Recommended Posts

Στην περίπτωση που τοποθετείται μαρμαροποδιά για ανοιγόμενη δίφυλλη αλουμινίου θα πρέπει οπωσδήποτε η μαρμαροποδιά εσωτερικά να έρχεται στο ίδιο επίπεδο με τα πλακάκια; (θα τοποθετηθούν αργότερα).

Γιατί δεν μπορεί να τοποθετηθεί έτσι ώστε να αφήνει πχ μόνο 5 χιλιοστά κάτω από το φύλο της πόρτας μέχρι το πλακάκι; Εννοείται εξωτερικά θα πάει χαμηλά κανονικά.

Πρόκειται να τοποθετήσει ο αλουμινάς ανοιγόμενη μπαλκονόπρτα με προφίλ στο κατωκάσι 3,5 εκατοστά μέσα και 5,5 εκατοστά έξω. Θέλει να τη βάλει πάνω στη μαρμαροποδιά η οποία να τοποθετηθεί ακριβώς στο ίδιο επίπεδο που θα φτάσουν τα πλακάκια. Θέλω να αποφύγω τόσο μεγάλο δόντι φυσικά... Σκέφτομαι λοιπόν να βάλω την μαρμαροποδιά 2 εκατοστά χαμηλότερα έτσι ώστε να μένουν μόνο 1,5 εκατοστά εσωτερικό δόντι στο κούφωμα και το οποίο νομίζω αρκει για το φύλο της πόρτας που πατάει στο κάσωμα όταν κλείσει περίπου 7 χιλιοστά και μένει και 8 χιλιοστά αέρας κάτω από το φύλο όταν ανοίγει.

Υπάρχει λόγος να μην το κάνω έτσι; 

Βρήκα αυτό το νήμα https://www.michanikos.gr/forums/topic/9709-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%AE-%CF%8C%CF%87%CE%B9/page/2/#comments   αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοεί όταν λέει   "Γενικά στα συρόμενα αυτό μπορεί να γίνει και να μην εξέχει τίποτα στο εσωτερικό δάπεδο. Αν γίνει σε ανοιγόμενα με κατωκάσι θα εξέχει περίπου 10mm επάνω από την επιφάνεια του εσωτερικού δάπεσου, εκτός και αν μίλαμε για ανοιγόμενη πόρτα που δεν έχει κατωκάσι ή έχει ένα μικρό κατοκάσι ύψους 10mm max. Αυτό το κατωκάσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υδατοφράκτης για όσο του επιτρέπει η διάρκεια ζωής της σιλικόνης που θα χρησιμοποιηθεί ως στεγανοτικό, σε βάθος χρόνου δεν είναι καλή λύση." (εγώ τα έκανα έντονα)

Edited by Γ. Δημόπουλος
Link to comment
Share on other sites

τα ερωτήματα σου λίγο δεν είναι σαφή, να πω ότι είναι πολλά ας τολμήσω εγώ. Να πω ότι όσο αφορά το πρώτο που λες, νομίζω ότι κατάλαβα τι ρωτάς. Θα πρέπει το δόντι να το κάνεις με το πλακάκι το έξω. Και δεν θα φτάσει μόνο δόντι εκεί. Μέσα σωστά σκέφτεσαι κάπως να μην έχει μεγάλο σκαλί το κούφωμα με το πλακάκι εσωτερικά, θα πρέπει να χαμηλώσεις την ποδιά αλλά και να μην εξαλείψεις το απαραίτητο δόντι με το έξω δάπεδο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ

Εννοείται ότι το δόντι με το έξω δάπεδο θα το αφήσω όλο ως έχει (5,5 εκ). Δεν έχει πέσει ακόμα το έξω δάπεδο και έχω υψομετρική διαφορά 13,5 εκ μέσα-έξω οπότε εκεί δεν υπάρχει θέμα, το κατεβάζω όσο θέλουμε. Το θέμα που με απασχολεί είναι μόνο το μέσα δόντι του αλουμινίου. Αν δηλαδή υπάρχει λόγος να υπάρχει ολόκληρο (σαν να ακουμπάμε απλά το κατωκάσι στο δάπεδο) ή βολεύει να χαμηλώσει 2 εκ το κατωκάσι ώστε να προεξέχει το ελάχιστο δυνατό το αλουμίνιο από το δάπεδο.

Δηλαδή μιλάω ουσιαστικά για κάτι τέτοιο 2plo.jpg(σχέδιο του jbosdas στο άλλο νήμα που προανέφερα) αλλά όχι για επάλληλο. Για ανοιγόμενο, οπότε το "mesa" θα είναι 1,5 εκ. χαμηλότερα για να κλείνει, σε αυτό το δόντι του 1,5 εκ. που θα σχηματιστεί, το φύλλο της μπαλκονόπορτας.

Στην έξω μεριά ανασηκώνεται δόντι 5,5 εκ οπότε το έξω δάπεδο θα έχει τελικά 5,5 - 1,5 = 4 εκ. υψομετρική διαφορά με το μέσα δάπεδο.

Γενικά συνηθίζουν να τα τοποθετούν έτσι 1.gif.6c92fcc0e932ac15ecfd62305c223bc6.gif

Το ερώτημα είναι αν εσωτερικά μπορούμε να ανεβούμε τα 2 εκ. που λέω ή μήπως τεχνικά υπάρχει θέμα πχ με νερά που θα περνάνε ίσως πάνω από μαρμαροποδιά και θα φτάνουν στην τσιμεντοκονία).

Γιατί στα επάλληλα όλοι κοιτάζουν να τα τοποθετήσουν πρόσωπο με το μέσα δάπεδο και στις ανοιγόμενες δεν το επιδιώκουν (όσο φυσικά γίνεται) ;

 

Edited by Γ. Δημόπουλος
Link to comment
Share on other sites

εγώ κοιτάζω το δάπεδο τώρα εδώ που είμαι. Εχω ένα δάπεδο μέσα και μετά την μαρμαροποδιά, η μαρμαροποδιά βρίσκεται 2 πόντους πιο κάτω και μετά το έξω δάπεδο άλλους 2,5 πόντους παρακάτω. Αυτό έγινε ακριβώς για αυτό που λέτε. Καθώς υπάρχει προφίλ με προεξοχή στο συρόμενο, κάποιο ύψος αλουμινίου σταθερό στην μαρμαροποδιά δηλαδή, ο κατασκευαστής έχει χαμηλώσει το ύψος που φτιάχτηκε, ουτως ώστε όταν μπαίνει το αλουμίνιο να μην παρουσιάζεται "εμπόδιο" όταν κοιτάς μέσα από το δωμάτιο ούτε οπτικά αλλά ούτε "δόντι" που μπορείς να σκοντάψεις και να πέσεις αν δεν το προσέξεις, εσύ ή κάποιος άλλος....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

δεν γνωρίζω, αλλά αυτό δεν νομίζω ότι τους αφορά όλους, πιστευω ότι μερικοί όπως αυτός που σας έτυχε εσάς δεν το κάνει. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλος λόγος, έχετε ρωτήσει τον ίδιο?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι και λέει ότι πάντα έτσι τα τοποθετούν αυτά με βάση τις οδηγίες. Δεν έχει δει τέτοια τοποθέτηση που λέω. (στο σπίτι μου - 20 ετών κατασκευή έτσι όπως το λέω είναι πάντως... Αλλά εκεί είναι σε στεγασμένο μπαλκόνι που δεν δέχεται βρόχινα νερά)

Ο δε πλακάς επιμένει ότι πάντα έτσι τα βάζουν. Εξήγηση δεν πήρα...

Να υποθέσω μόνο μπορώ ότι ίσως προτιμάνε να αφήνουν 2,6 εκ κάτω από το φύλλο που ανοίγει ώστε να χωράει άνετα χαλί. Και ίσως να υπάρχει κάποιο θέμα αν περνάνε νερά κάτω από τη μαρμαροποδιά και καταλήγουν στην τσιμεντοκονία. Ισως!

Edited by Γ. Δημόπουλος
Link to comment
Share on other sites

τα νερά να τα ασφαλίσετε εξωτερικά να μην μπαίνουν, κατα τα άλλα 13 πόντους ως την πλάκα έξω έχετε, μπορείτε να κατεβάσετε λίγο την ποδιά να μην βλέπετε το αλουμίνιο αφού αυτό σας ενοχλέι..

Link to comment
Share on other sites

οκ μου αρεσε ο προβληματισμός σας,

υπόψη δάπεδο εξωτερικά δεν έχετε βάλει οπότε ενημερωθείτε μήπως βάλετε ένα ασφαλτόπανο από έξω ώστε να μην σας μπαίνουν μέσα τα νερά.
Φιλικα
Arche

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.