Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ: Επικαιροποίηση Οδηγιών για την Πληρότητα υποβολής προς Τελική Εκταμίευση


Engineer

Recommended Posts

Σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του προγράμματος αναφέρει:

Σας γνωρίζουμε ότι έχουν επικαιροποιηθεί οι  Οδηγίες για την πληρότητα υποβολής προς Τελική Εκταμίευση  (έκδοση 03 / Νοέμβριος 2019) με εμπλουτισμό οδηγιών στο κεφάλαιο 3. «Τραπεζικός Δανεισμός».

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

• Εάν έχετε προχωρήσει σε τραπεζικό δανεισμό αναρτήστε αντίγραφο της δανειακής σύμβασης. 11

• Αν με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων προκύψει ότι η προκαταβολή που έχει λάβει αρχικά κάποιος προμηθευτής είναι μεγαλύτερη από το τελικό κόστος των παραστατικών που έχει εκδώσει για το έργο, τότε πριν από την πιστοποίηση ολοκλήρωσης θα πρέπει:

1. Να επιστραφεί το επιπλέον ποσό (διαφορά: προκαταβολής μείον κόστος παρεμβάσεων βάσει παραστατικών) στο λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου του ωφελούμενου. Τονίζεται ότι ο προμηθευτής πρέπει να επιστρέψει μόνο το επιπλέον ποσό και όχι όλο το ποσό που έλαβε ως προκαταβολή.

2. Ο ωφελούμενος να περάσει απαραίτητα την αίτηση σε κατάσταση «07.δ Αίτηση σε τροποποίηση στοιχείων προμηθευτών/προκαταβολών» όπου και θα πρέπει να μοιράσει στους λοιπούς προμηθευτές το ποσό που επιστράφηκε, διατηρώντας πάντα το συνολικό ποσό της προκαταβολής.

• Aν το σύνολο της προκαταβολής που καταβλήθηκε βάσει της Υπαγωγής προκύπτει μικρότερο από το τελικό δάνειο που θα αναλογεί βάσει των υλοποιημένων παρεμβάσεων, το υπερβάλλον ποσό (αχρεωστήτως καταβληθέντα) θα υπολογιστεί από την Αξιολόγηση της αίτησης στο Στάδιο 08 κατά τον έλεγχο πριν την τελική εκταμίευση, όπου και ο ωφελούμενος θα λάβει σχετικό μήνυμα με το ακριβές ποσό που πρέπει να επιστραφεί.

Σχετικά με την διευθέτηση προκαταβολών κατά την υλοποίηση παρεμβάσεων βλέπε και σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του προγράμματος : https://exoikonomisi.ypen.gr/-/dieuthetese-prokatabolon-kata-ten-ylopoiese-parembaseon


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.