Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πολύφερνη νύφη η ΔΕΗ για τις ΑΠΕ - Η Πτολεμαϊδα V στο στόχο της Shanghai Electric για αξιοποίηση βιομάζας


Engineer

Recommended Posts

Προχωρά και η short list συμβούλων για την μεταφορά παγίων στο νέο ΔΕΔΔΗΕ.

Πολύφερνη νύφη για τις επενδύσεις στις ΑΠΕ αναδεικνύεται η ΔΕΗ καθώς εκεί και κυρίως στα φωτοβολταϊκά εστιάζεται το ενδιαφέρον των Κινέζων.

Από την άλλη πλευρά αναμένεται να καταστεί σύνθετη η διαχείριση των νέων ενδιαφερομένων επενδυτών, καθώς υπάρχουν και προχωρημένες επαφές με την RWE.

Το ζήτημα είναι ποιές θα είναι οι συμμαχίες στις οποίες η επιχείρηση θα δώσει βάρος για την γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη στις ΑΠΕ.

Αν οι ΑΠΕ αποτελέσουν ένα πεδίο στο οποίο θα υπάρξει ένας συναγωγνισμός επενδυτικών επιλογών, η ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση αφορά την μετατροπή της Πτολεμαϊδας VI σε μονάδα βιομάζας.

Η πρόταση προέρχεται από Shanghai Electric η οποία έχει προτείνει την ανάληψη και του χρηματοδοτικού πλάνου.

Η Shanghai Electric Power είναι μια ταχύτατα εξελισσόμενη εισηγμένη εταιρία που αναπτύσσει από την Αιολική και Ηλιακή ενέργεια και σταθμούς φυσικού αερίου υψηλής αποτελεσματικότητας, μέχρι τεχνολογίες αναβάθμισης λιγνιτικών, ανθρακικές και πυρηνικές μονάδες.

Παράλληλα δραστηριοποιείται στα ορυχεία, την αποθήκευση άνθρακα και στη ναυτιλία, ενώ έχει προχωρήσει σε επενδύσεις και στο Mαυροβούνιο.

Η αξιοποίηση της βιομάζας πάντως σε άνθρακα έχει υλοποιηθεί από την Ontario Power Generation (OPG). Αυτή αξιοποιεί την βιομάζα για να μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμα, όπως έκανε στο τρίτο τμήμα του Thunder Bay μετασχηματίζοντας την μονάδα από άνθρακα σε βιομάζα κατά 100% χρηισμοποιώντας εκρηγνυόμενα ξύλινα σφυρίδια (wood pellets)

O μετασχηματισμός υλοποιήθηκε με ένα κόστος κεφαλαίου περίπου στα 30 δολάρια/KW και απέδειξε την βιωσιμότητα αυτής της προσέγγισης σε συνολικό βαθμό.

Παράλληλα στην τελική ευθεία μπαίνει η short list για την επιλογή του συμβούλου μεταφοράς παγίων στον υπό μερική ιδιωτικοποίηση νέο ΔΕΔΔΗΕ.

Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 9 επενδυτικές τράπεζες, παρουσία όλων των μεγάλων διεθνών ονομάτων.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Όντως ακούγεται και εδώ. 

Η Πτολεμαϊδα V (αυτή και άλλη μία θα έχουν τέτοια απόδοση) έχει ένα κόστος κοντά στο 1δις και θα λειτουργήσει 5 χρόνια ; 

Επίσης η απορία μου είναι όταν οι λιγνιτικές μονάδες βγουν εκτός συστήματος , από ποιες πηγές θα καλυφθούν οι ανάγκες ; Διότι το θεωρώ απίθανο να δημιουργηθούν ως το  2028 σταθμοί με φυσικό αέριο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.