Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αριάνι


harristheo

Recommended Posts

Χρησιμοποιείται και ως συγκολλητικό μέσο. Τελευταία εφαρμογή που είδα ήταν πριν 10 ημέρες σε εγκατάσταση Φ/Β πάρκου. Για να στηριχτεί η βάση, μεταλλικός σωλήνας >Φ200 εντός υποδοχής στο πέδιλο, έβαζαν αριάνι. Επίσης, σε ανάλογη περίπτωση χρησιμοποιείται και στις ανεμογεννήτριες. Προσωπικά αυτή η χρήσ του δεν με πείθει, αλλά για λόγους ενημέρωσης - σχολιασμού την παραθέτω.

Η αναλογία που χρησιμοποιήθηκε ήταν 1:1, χωρίς άμμο θαλάσσης.

Link to comment
Share on other sites

Το αριάνι διαφέρει ανάλογα την χρήση. Π.χ. στα μωσαικά χρησιμοποιούσαμε νερό και τσιμέντο (λευκό κυρίως) για το πότισμα των ψηφίδων. Γενικά θα την χαρακτήριζα υδαρή κονία με χρήση κυρίως νερού-τσιμέντου αλλά και άμμου σε περιπτώσεις δαπέδων. Η αναλογία των υλικών είναι 1:1 αλλά θα το καταλάβει ο τεχνίτης καλλίτερα όταν το μίγμα φθάσει να μοιάζει σε ρευστότητα με αυτοεπιπεδούμενο βιομηχανικό δάπεδο ή ελαιόχρωμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...

Και εγω σαν υδαρή κονία το ξέρω. Σήμερα το χρησιμοποιώ για την συγκόληση και την αρμολόγηση πλακών πεζοδρομίου. Παλαιότερα κολλούσαν και τα πλακίδια τοίχου στα λουτρά με αυτό. και αν καποιος εχει δοκιμασει να τα ξηλωσει, δεν ξηλονονται με τιποτα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.