Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πάνελ αντί κεραμοσκεπής


Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών)

θα ηθελα να ρωτησω σε μια σκεπη με κλιση 20% ..και οι δυο σκεπαδες μου απεκλεισαν την κεραμοσκεπη ...εχουμε δυνατες βροχες και δυο τρεις φορες το χρονο χιονι...εαν χρησιμοποιησω πανελ πολυοθρεθανης ...πανω στο ξυλινο μερος της σκεπης πρεπει ενδιαμεσα να βαλω επιπλεον και μονωση με νταουν ...κανει γεφυρα το πανελ και μεταφερει το κρυο και την ζεστη...???

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

vasili...ευχαριστω πολυ...το προβλημα του θορυβου λυνεται με επιπλον μονωση...νταουν ????..και με τον αερα ισως αν το βιδωσουμε ...σε περισσοτερα σημεια???

τι αλλο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε εκτος απο πανελ ...σε μια τοσο χαμηλη κλιση  20%..??

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου καθώς και στην αρχική. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ σε κατοικία για τους λόγους που αναφέρω. Με έξτρα ηχομονωτικό υλικό από κάτω ίσως να περιοριστεί ο θόρυβος αλλά δεν είμαι απόλυτα βέβαιος. Σε βιομηχανικά/εμπορικά/αποθήκες είναι οκ μιας και εκεί ζητούμενο είναι τα μεγάλα ανοίγματα χωρίς υποστηλώματα και κατασκευή του όλου κτιρίου από χάλυβα. Από πλευράς θερμομόνωσης/υγρομόνωσης λειτουργεί καλά. Επειδή αναφέρεις και το χιόνι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα γιατί ενδέχεται να έχει πολύ μεγάλα φορτία σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης και το 20% δεν φαίνεται καλό.

Θα έχεις την καλύτερη και ασφαλέστερη λύση αν ζητήσεις την άποψη ενός μηχανικού της περιοχής σου ώστε να κάνει αυτοψία και να σου προτείνει την καταλληλότερη μέθοδο για την δική σου περίπτωση.

Edited by Vasili
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

To panel πράγματι έχει αρκετό θόρυβο, λόγω γεωμετρίας: Μεγάλη επιφάνεια σχετικά άκαμπτη, όπου η πτώση ψιχάλας δημιουργεί ταλάντωση μεγάλου μήκους κύματος (μπάσο).
Ακόμα και με πρόσθετη μόνωση δεν πιάνεται εύκολα ακριβώς λόγω συχνότητας. Θα υπάρξει μείωση όμως, καλύτερα με πετροβάμβακα, όχι πολυστερίνη.

Όσον αφορά το 20%, είναι απαγορευτικό για χιόνι κατά την άποψή μου, για οποιοδήποτε υλικό στέγασης. 20% είναι σχεδόν...τίποτα! Ήθελα να ήξερα, ποιος έλαβε την απόφαση για τέτοια κλίση, με αυτές τις κλιματολογικές συνθήκες. Κι εγώ προτείνω έλεγχο από μηχανικό της περιοχής και εξέταση των καλύτερων λύσεων.

Πάντως όσον αφορά το θέμα της θερμομόνωσης, λύνεται με επιλογή κατάλληλου πάχους πάνελ ή με προσθήκη στρώματος πετροβάμβακα, από κάτω. Κι εδώ έμπειρος μηχανικός θα σε συμβουλεύσει.

Απορία: Ξύλινη στέγη και πάνελ; Πώς;;; Η στέγη προϋπήρχε και γίνεται κάποια επισκευή; Αλλιώς δεν μου κολλάει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.