Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απαίτηση ενεργητικής πυρασφάλειας


zio7

Recommended Posts

Καλημέρα. Σε "Αποπεράτωση  ορόφου σε κτίριο με Ο.Α. 56/1980 και προσθήκη εξωτερικού κλιμακοστασίου" χρειάζεται μελέτη ενεργητικής και παθητικής με τον νέο νόμο?

Link to comment
Share on other sites

Για την έκδοση της οικοδομικής άδειας μεταξύ άλλων απαιτείται η μελέτη παθητικής πυροπροστασίας, η οποία εμπεριέχεται στην αρχιτεκτονική μελέτη, και η μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οπότε προχωράμε κανονικά σε μελέτη ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας με το 41/2018

 

Μια δεύτερη ερώτηση σε "Αλλαγή χρήσης καταστήματος σε κατοικία και διαχωρισμός σε δυο κατοικίες" το οποίο κατάστημα έχει Ο.Α. προ του 71/1988 χρειάζεται και πάλι ενεργητική και παθητική? 

Link to comment
Share on other sites

πρέπει να εκδοθεί η απαιτούμενη οικοδομική άδεια για αλλαγή χρήσης του κτιρίου και διαχωρισμό του..Επιπροσθέτως, «ο νέος κανονισμός μπορεί να εφαρμοστεί προαιρετικά σε υφιστάμενα κτίρια, εφόσον ο ιδιοκτήτης τους επιθυμεί την επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης πυροπροστασίας, με ταυτόχρονη ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας αντιστοίχως."  Μπορείς να πας με τις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις (άρα ενιαία μελέτη πυροπροστασίας) ή να  μελετηθεί με το Π.Δ. 41/18 (επομένως ξεχωριστή μελέτη παθητικής πυροπροστασίας και ξεχωριστή μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας".

Edited by Pyrasfaleia
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παράθεση

Μπορείς να πας με τις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις (άρα ενιαία μελέτη πυροπροστασίας)

Τι εννοείς? 

Link to comment
Share on other sites

Οι Πυροσβεστικές Διατάξεις ισχύον για τα κτίρια με Ο.Α προ του '89. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει ξεχωριστή παθητική και ξεχωριστή ενεργητική μελέτη πυροπροστασίας. Υπάρχει μελέτη πυροπροστασίας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα.

Υπάρχει απαίτηση μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας για μονοκατοικίες; Εννοώ για ανέγερση σε νέα άδεια.

Και αν ναι, καταθέτεις τη μελέτη πρώτα στην Πυρασφάλεια και μετά  ανεβάζεις την εγκεκριμένη στο e-adeies;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

@spapako απαιτούνται συνάδελφε μέσα ενεργητικής προστασίας σύμφωνα με το ΠΔ 41/2018. Για κατοικίες καθορίζονται στο άρθρο 1 του κεφαλαίου Β’.

Δεν υποβάλλονται στο Πυροσβεστικό Σώμα για έγκριση οι μελέτες των οποίων το τμήμα της ενεργητικής πυροπροστασίας περιλαμβάνει υποχρέωση μόνο τοποθέτησης φορητών πυροσβεστήρων.

Όμως πλέον οι απαιτήσεις δεν περιορίζονται σε φορητούς πυροσβεστήρες, οπότε ακολουθείται η εγκύκλιος του Πυροσβεστικού Σώματος 70942 Φ.701.2/2019: "Καθορισμός της διαδικασίας και των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έγκριση μελετών ενεργητικής πυροπροστασίας".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.