Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατατέθηκε η τροπολογία για παράταση αυθαιρέτων και ΗΤ κτιρίου


Engineer

Recommended Posts

Θεωρώ πως καταλάθος βάλανε 5 χρονιά για 1 έως 4 κατηγορία. Αυτοί είπαν για μόνιμο μέτρο τώρα το αλλάζουν?Το ΤΕΕ να πιέσει για μηχανισμό διόρθωσης σε βεβαιώσεις δηλώσεις. Τώρα Δεν έχει δικαιολογία να μην περάσει τέτοια θέματα ο Στασινος γτ είναι η Κυβέρνηση του 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Ο Elounda φωναζει καιρο ελπιζω καποιος να τον ακουσει!!! Πρεπει παση θυσια να πιεσει το ΤΕΕ ωστε να γινονται ευκολα και χωρις επιπτωσεις στο μηχανικο διορθωσεις σε βεβαιωσεις και υπαγωγες! Μας αντιμετωπιζουν σαν εγκληματιες και φυσικα δεν προσφερουν ουτε το «απαραιτητα» σωστο περιβαλλον εργασιας αφου ο ενας νομος που ψηφιζουν αναιρει τον αλλο!! 

Link to comment
Share on other sites

εκτος απο περιπτωσεις απαγορευμενης τακτοποιησης, όπου επιβαλλονται αυστηρες ποινες

[αλλά αυτές  ηταν γνωστές εξ αρχης  σε όλους τους νόμους]

υπαρχουν οι διαδικασιες του αρθρου 108 και του  ΦΕΚ Β 2872/2019,

οι οποιες βοηθουν στην διορθωση "σφαλμάτων"

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα αν φωνάζω εγώ την γνώμη μου λέω.Και Έχω ξαναπεί ότι προσωπικά δεν κάνω κάνω αυθαίρετα (εκτός κάποια στα δάκτυλα του ενός χεριού).Απλά θα δυσκολευτούν  τα πράγματα αν δεν γίνουν κάποια αυτονόητα. Δεν θα μπω στην διαδικασία να κρίνω συναδέλφους (Για λάθη πραγματικά και όχι εκούσια).Απλά μια ζωή φταίμε εμείς για όλα τα κακά του κλάδου μας και όχι αυτοί που βγάζουν νόμους χωρίς να έχουν ιδεα

Link to comment
Share on other sites

 

1 ώρα πριν, Elounda said:

Απλά μια ζωή φταίμε εμείς για όλα τα κακά του κλάδου μας και όχι αυτοί που βγάζουν νόμους χωρίς να έχουν ιδεα

Σωστός. Αν πηγαίνουμε σε ένα μόνιμο πλαίσιο ρύθμισης, τότε αυτό θα πρέπει να έχει επιλύσει όλα τα πρακτικά προβλήματα και τις λεπτομέρειες που οι νομοθέτες πάντα ξεχνούν (γιατί δεν ασχολούνται με λεπτομέρειες) και οι μηχανικοί πάντα επισημαίνουν. Αναρωτιέμαι αν και το κεντρικό ΤΕΕ έχει ποτέ δώσει σημασία στις "λεπτομέρειες".  πχ όλη η ελλάδα είναι σπαρμένη με μικρές αγροτικές αποθήκες στα χωράφια φτιαγμένες με το τίποτα και πρέπει να τακτοποιούνται ως ΚΧ, Υπηρεσίες !! πιο ακριβές από σπίτια !!, σου λέει παρε το Ε9 για αποδεικτικό παλαιότητας αλλά φορολογικά το Ε9 πρέπει να συμπληρώνεται στο σύνολο του κτιρίου και όχι στα επιμέρους τμήματα του και επίσης αν ένα τμήμα είναι μεταγενέστερο συμπαρασύρει όλο το κτίριο, οι περιβόητες αεροφωτογραφίες ποτέ δεν αναρτήθηκαν εντός της προθεσμίας που υποσχέθηκαν, στην αρχή οι η.χ. υπολογίζονταν ως ΒΧ μετά ως λοιπή παράβαση, οι απολήξεις ως λοιπή παράβαση μετά ως ΚΧ κλπ κλπ. Δεν θα αναφερθώ στις οριζόντιες και στα εξ αδιαιρέτου γιατί εκεί γίνεται χαμός. Ολα αυτά είναι μέρος των αυθαιρέτων. Ο νόμος καθόριζε με μεγάλη λεπτομέρεια τις πολλαπλές παραμέτρους αλλά ποτέ δεν μερίμνησε να δει την πραγματική πολυπλοκότητα του θέματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις αινιγματικές. Όλα αυτά λοιπόν τα αινίγματα έπρεπε να τα πάρει πάνω του ο μηχανικός. Να μην τα ξαναλέμε.

Όπως επισημάνθηκε σε αυτό το thread αλλά και σε άλλες συζητήσεις στο φόρουμ, η δυνατότητα διόρθωσης δηλώσεων είναι μια από τις βασικές "λεπτομέρειες" που είναι πρακτικά απολύτως απαραίτητη για να απλοποιήσει τη διαδικασία. 

Η Η.Τ. έχει στόχο να καταγράψει σε ηλεκτρονικό αρχείο το οποίο θα ενημερώνεται διαρκώς το κτισμένο περιβάλλον. Αν ο στόχος λοιπόν είναι η καταγραφή αυτή, τότε οι περιπλοκές που δημιουργούν δευτερεύοντα τεχνικά ζητήματα (πχ το πως θα αντιμετωπιστεί το έξτρα εμβαδό 8 τ.μ. που προέκυψε από την παράγωνη γεωμετρία του κτιρίου που δεν έγινε αντιληπτή στην αρχική τακτοποίηση που ανέφερε συνάδελφος προηγουμένως) θα πρέπει να επιλύονται απλά και γρήγορα. Αν λοιπόν αυτό το μέτρο σκοπεύει στα ουσιώδη τότε θα πρέπει όλα αυτά να έχουν επιλυθεί με την απλούστερη και ομαλότερη μέθοδο πριν εφαρμοστεί.

Link to comment
Share on other sites

από το καλεντάρι της Βουλής

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
27.11.2019

Ώρα 10.00΄
 Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Φίλιππος Φόρτωμας και Σωκράτης Φάμελλος.
Σημείωση: Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου 2019 τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε μία (1) συνεδρίαση.

συνεπώς, η επίμαχη τροπολογία ψηφίζεται σήμερα.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.