Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αυτό είναι το νέο ασφαλιστικό -Τι θα γίνει με αναδρομικά, εισφορές, όρια ηλικίας


george68

Recommended Posts

Οι πίνακες με τα όρια είναι αυτοί :http://www.tsmede.gr/Portals/0/ΠΙΝΑΚΑΣ_1_2.pdf  και εδώ για όλους http://www.tsmede.gr/Portals/0/ΣΥΝΤ. ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ_Μ_Α.pdf 

από εκεί και πέρα τα γενικά όρια είναι ή 40 έτη και από 62 και άνω ή 67 με 15 έτη τουλάχιστον.

Edited by NeckBreaker
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

49 minutes ago, Pavlos33 said:

Μήπως θυμάται κάποιος συνάδελφος, ο προηγούμενος νόμος στα πόσα χρόνια ασφάλισης και ποιο ηλικιακό όριο έλεγε ότι μπορείς να βγεις σε σύνταξη;

 

παλαιότερα ήταν στα 60, μετά την κρίση που άρχισε το 2010 αυξήθηκε στα 62 με προοπτική να αυξηθεί ακόμα περισσότερο από το 2021, αλλά όπως είπε σήμερα ο Βρούτσης παραμένουν τα 62 και με τον Νέο Νόμο.

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, sdim said:

.

 

4 ώρες πριν, sdim said:

Αν κάποιος είναι και μισθωτός και ελεύθερος επαγγελματίας, θα πληρώνει τις εισφορές του ελεύθερου επαγγελματία με βάση το εισόδημα από το ελεύθερο επάγγελμα και θα πληρώνει το ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου με βάση τον μισθό του.

Δεν υπάρχουν διπλές εισφορές.

Λάθος.

Είδα και άκουσα τον υπουργό ζωντανά.

Θα πληρώνονται διπλές εισφορές, και ως επακολουθο θα λαμβανεται μεγαλύτερη σύνταξη. Στις καλένδες, λοιπον, η ακύρωση μιας ουσιαστικής -επί τα χείρω- ανατροπής που έφερε ο νομος Κατρουγκαλου.

Επίσης, κάτι άλλο που παρατηρησα είναι ότι η Β, κλάση επανέρχεται στο ίδιο επίπεδο που είχε φθάσει πριν την εφαρμογή του νόμου Κατρουγκαλου, δηλαδή στα 504 ευρώ το δίμηνο.

Τι λέει, λοιπόν, ό ποιητής;

Αυξάνω τις εισφορές στους (μαυρο)αυτοαπασχολούμενους (τέτοιους θεωρεί το κράτος όσους βγάζουν κάτω από  9000 το χρόνο) για να κλείσει το μπλοκάκι και μειώνω τις εισφορές στη μισθωτή εργασία για να πάει ο "μπλοκάκιας" υπάλληλος.

Edited by dryianni
Link to comment
Share on other sites

Δε θα το κλείσουν οι μαύροι το μπλοκάκι με λίγες δεκάδες ευρώ αύξηση. Θα τις πληρώσουν με τα μαύρα τους και θα συνεχίσουν. Το μπλοκάκι θα το κλείσουν αυτοί που όντως ζουν με τόσα και πλέον δε θα βγαίνουν..

Ο στόχος του ποιητή είναι να ικανοποιήσει τη μεσαία τάξη των μπλοκάκηδων, το λεγόμενο κίνημα της γραβάτας, που τους έφερε και στην εξουσία.

Link to comment
Share on other sites

Ξεχνάτε ότι όσοι ελ. επ. βγάζουν μέχρι 10.000 μπορεί να επιβαρύνονται με 300 ευρώ το χρόνο λόγω εισφορών αλλά με τις νέες κλίμακες θα πληρώνουν 10.000 * 0.22 - 10.000 * 0.09 = 1300 ευρώ φόρο λιγότερο το χρόνο εκτός αν είναι οιωνεί μισθωτοί. Γενικά είναι τεράστια ελάφρυνση για όσους δηλώνουν πάνω από 15.000 αλλά φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό για τα μεσαία εισοδήματα (15.000 - 60.000) που τα δηλώνουν όλα και φοβάμαι ότι τα ταμεία θα παρουσιάσουν έλλειμμα ή κάτι τέτοιο και θα το πάρουν πίσω.

Edited by leftkox
Link to comment
Share on other sites

τα ταμεία θα παρουσιάσουν μεγαλύτερο έλλειμα αν συνεχιστεί το σημερινό σύστημα μιας και τα λεγόμενα μεσαία εισοδήματα είχαν δώσει dead line μέχρι τις εκλογές για να δουν τι θα κάνουν. εννοώ ότι αν ξανάβγαινε ο σύριζα και η ελπίδα ανατροπής του νόμου εξανεμιζόταν θα ξεκινούσαν ήδη πολλά λουκέτα.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που δεν υπάρχει κίνητρο, αρκετοί δεν πληρώνουν. 
Δεν υπάρχουν κυρώσεις για όποιον δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές.

Η μοναδική εμπλοκή είναι να μην μπορεί να πάρει σύνταξη αλλά από την άλλη αν τα χρήματα τα δίνει σε ιδιωτική ασφάλεια θα έχει πολύ καλύτερες παροχές και σύνταξη.

 

Link to comment
Share on other sites

Δε λέμε να μη πληρώνουν τίποτα αλλά ασχέτως δυνατοτήτων να επιλέγουν μόνο την ελάχιστη, κι αυτή επειδή είναι υποχρεωτικό να επιλέξουν κάτι. Και να προτιμήσουν η υπόλοιπη διαφορά να μένει στην τσέπη. 

Το θεωρώ αναμενόμενο. 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.