Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αυτό είναι το νέο ασφαλιστικό -Τι θα γίνει με αναδρομικά, εισφορές, όρια ηλικίας


george68

Recommended Posts

Αυξήθηκαν οι κατώτερες εισφορές , πράγμα που ήμουν 110% ότι θα γινόταν. Και θα τις ξανα αυξήσουν λίγο πριν το τέλος της τετραετίας. Και όποιος πληρώσει διπλές εισφορές για να πάρει διπλή σύνταξη σε 20 χρόνια, είναι άξιος της τύχης του. Δεν θέλω κλάμματα αν αύριο τα ξανα αλλάξουν. Και το αύριο δεν το λέω μεταφορικά.  

Edited by hemin
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

12 λεπτά πριν, hemin said:

Αυξήθηκαν οι κατώτερες εισφορές , πράγμα που ήμουν 110% ότι θα γινόταν. 

Δλδ υπήρχε πραγματικά κάποιος που αμφέβαλε ότι θα γίνει αυτό? Κάτσε να σκεφτώ.......

Link to comment
Share on other sites

20 ώρες πριν, georgios_m said:

Δε θα το κλείσουν οι μαύροι το μπλοκάκι με λίγες δεκάδες ευρώ αύξηση. Θα τις πληρώσουν με τα μαύρα τους και θα συνεχίσουν. Το μπλοκάκι θα το κλείσουν αυτοί που όντως ζουν με τόσα και πλέον δε θα βγαίνουν..

Ο στόχος του ποιητή είναι να ικανοποιήσει τη μεσαία τάξη των μπλοκάκηδων, το λεγόμενο κίνημα της γραβάτας, που τους έφερε και στην εξουσία.

Ακριβώς τα ίδια λέμε.

Και για να είμαστε δίκαιοι, ο πρώτος που έκλεισε και μάλιστα μαζικά το "μπλοκάκι" ήταν ο Κατρούγκαλος, που έκοψε την επιλογή φορέα ασφάλισης για τους νέους ασφαλισμένους (μετά την 1/1/1993).

Link to comment
Share on other sites

Αν δν καταργηθεί το ΕΤΕΑΕΠ δν κανουμε τιποτα μια απο τα ιδια... Αν ξερει κανείς τιποτα δλδ εχει διαβασει το νομοσχεδιο ας μας δωσει τα φωτα του.

Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, laxanos said:

Δλδ υπήρχε πραγματικά κάποιος που αμφέβαλε ότι θα γίνει αυτό? Κάτσε να σκεφτώ.......

Σίγουρα υπήρχαν πολλοί από τα 1,4 εκ. ελευθέρων επαγγελματιών που καί το πίστευαν καί ανάλογα ψήφισαν. Τους εύχομαι να μην το έχουν μετανοιώσει. Πάντως η εικόνα που δίδεται προς τον έξω κόσμο (από Media κλπ) είναι ότι όλα επανήλθαν στην κανονικότητα!

Link to comment
Share on other sites

Από τα 1.4 εκ μας ενδιαφέρει το 80% που βρίσκεται στις ελάχιστες. Το υπόλοιπο 20% ορθά έπραξε γιατί δικαιώνεται. Αλλά και από το 80% όσοι ψήφισαν το έκαναν λόγω της εξαγγελίας ότι η αύξηση θα απορροφηθεί από τη μείωση φόρου και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ή και του ΕΤΕΑΕΠ ακόμα. Αν γίνουν αυτά, τότε θα δικαιωθούν κι αυτοί. 

Μια τρίτη κατηγορία απλώς πίστεψε ότι θα διστάσει η νέα κυβέρνηση να θίξει αυτό το σπουδαίο κεκτημένο που άφησε η προηγούμενη σε μια τόσο πλατιά και λαϊκή μάζα. Ήδη από 220 - 230 μιλούν για 210 και συνειδητοποιώντας τι πάνε να κάνουν μπορεί να πέσει και στα 200.

Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρχουν και ελεύθεροι επαγγελματίες που πιστεύουν ότι θα καταργηθεί και το τέλος επιτηδεύματος, τι άλλο να πω; Ίσως μια πολύ μικρή μείωση για να έρθουν όλα ίσια βάρκα ισα νερά (δηλαδή να γίνει η ανακατανομή των φορολογικών βαρών εντός της μάζας των εε χωρίς να τα τινάξει το ταμείο και η εφορία).

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφοι πραγματικα αν περιμένετε να σας τα μειώσουν αυτοι που σας τα βαλανε ολα αυτά ώς ελπιδα τοτε δικαιώνονται μετα απο χρόνια τα ερωτικου περιεχομένου γράμματα που λαμβανε στην φυλακή ο βιαστής Παπαχρονης. Εγω βλεπω μια απ τα ίδια. 800εισοδημα μηνιαιο 300ρα ασφάλεια.....κατω απ το επίπεδο της φτώχειας δλδ...

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου πληρώναμε σύμφωνα με τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους και στην διαρκεια του παρόντος όταν καναμε φορολογική δήλωση ερχόταν εκκαθάριση. Στην μεταβατική περίοδο δηλαδή το έτος 2020, θα πληρώνουμε σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικο, μάλλον 252 το μήνα. Μεσα στο 2020 θα έρθει και η εκκαθάριση για το 2019; Παράδειγμα εγώ μέχρι τώρα πληρώνω 186 ευρώ το μήνα σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2018. Το 2019 θα έχω καθαρά κέρδη 20000. Το 2020 θα πληρώνω 252 τον μήνα θα μου έρθει και εκκαθάριση λόγω για το 2019 γύρω στα 550 το μήνα λόγω του εισοδήματος του 2019 όπου ίσχυε το τωρινό ασφαλιστικό;

Edited by steve100
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι, 

Επανέρχομαι σε αυτό το νήμα μιας και μόλις διαπίστωσα πως ο ΕΦΚΑ μου έχει αποστείλει πράξεις βεβαίωσης οφειλής για εισφορές από Ιούλιο μέχρι και Νοέμβριο του 2019, οι οποίες εστάλησαν τους αντίστοιχους μήνες της τωρινής χρονιάς. Σημειωτέον, είμαι μισθωτός και παράλληλα έχω μπλοκάκι. 

Πράγματι λοιπόν οι μισθωτοί με μπλοκάκι πληρώνουν διπλές εισφορές; Γιατί αναρτώνται οι πράξεις βεβαίωσης με 2 χρόνια καθυστέρηση; Έχετε αντιμετωπίσει ανάλογη περίπτωση; 

Δώστε μου παρακαλώ τα φώτα σας... 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.