Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με μηχανικό.


Makis christou

Recommended Posts

καλησπέρα, εδω και 1 χρόνο ξεκίνησα ενα έργο στην χαλκίδα( ενοικιαζόμενα δωμάτια)εγώ μένω Αθήνα, επειδή ο μηχανικός που θα έκανε τις μελέτες προφανώς θα αναλάμβανε και την επίβλεψη επέλεξα να συνεργαστώ με έναν μηχανικό της περιοχής ώστε να μπορεί να είναι κοντά στο έργο και να μπορεί να κάνει την επίβλεψη χωρίς πολλές μετακινήσεις, αφού συζητήσαμε για το τι θέλω να κάνω έφτασε η συζήτηση στην αμοιβή και το κόστος της άδειας, ο μηχανικός λοιπόν μου είπε το ποσό που θέλει και συμφωνήσαμε αφού το θεώρησα λογικό ως ποσό,του εξήγησα οτι επειδή θα πάρω δάνειο θα πρέπει να κοπεί ολο το ποσό σε τιμολόγιο και συμφώνησε. 

 

Του ζήτησα λοιπόν να του καταβάλω τμηματικά τα χρήματα και να τον εξοφλήσω μόλις εγκριθεί η άδεια και εκδοθεί, μου ζήτησε τότε να του δίνω τα χρήματα σε μετρητά, του έδωσα κάποια λίγα χρήματα για αρχή και του είπα οτι θα τον πληρώνω με τον πρόοδο της δουλειάς του, στην αρχή η συνεργασία ήταν πολύ καλή αν και καθυστερούσε χαρακτηριστικά με διάφορες προφάσεις , έτσι μετά απο 9 μήνες εκδόθηκε η άδεια δόμησης, του ζήτησα λοιπόν να μου στείλει με eimail το τιμολογιο και το πρωτότυπο όταν πήγαινα χαλκίδα, μου έστειλε λοιπόν 2 τιμολόγια, το ένα αφορούσε την αμοιβή του τοπογράφου, το άλλο ηταν για την άδεια, το τιμολόγιο έγραφε αστεία ποσά (1130 ευρώ για άδεια και 670 για επιβλεψη), επικοινώνησα μαζί του και του είπα οτι επειδή πρέπει να καταθέσω τιμολόγια στην τράπεζα αλλά και στην εφορία(εχω επιστροφή ΦΠΑ ) θέλω όλο το ποσό που του έδωσα κανονικά,τότε άρχισε να μου λέει διάφορα, οτι αυτή η τιμή ήταν φιλική και χωρίς ΦΠΑ και οτι αν θέλω τιμολόγιο θα πρέπει να του δώσω άλλο ένα ποσό (σημαντικό) ώστε να μην βγει...ζημιωμένος, εγω εχω χαρτί με την σφραγίδα του που γράφει τα χρήματα που του έδωσα καθώς και eimail του που αναφέρει ολες τις πληρωμές που έχω κάνει σε αυτόν, αλλωστε και απο την τράπεζα φαίνεται οτι εκείνες τις μέρες έγιναν οι αναλήψεις. 

Σαφώς και ήταν λάθος μου που του έδινα χρήματα χωρίς παραστατικό(στα πλαίσια της καλής πίστης) όμως πριν κινηθώ νομικά και ενημερώσω το ΣΔΟΕ θα μπορούσα με πιο ήπιο τρόπο να τον αναγκάσω να μου κόψει το τιμολόγιο; 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Makis christou said:

... θα μπορούσα με πιο ήπιο τρόπο...

Τον ενημερώνεις (ήπια και τρυφερά :mrgreen: ) ότι απαιτείς να σου δίνει παραστατικά πληρωμής με ότι ποσό του καταβάλεις. Φυσικά καλό είναι τα ποσά που καταβάλεις να είναι διαμέσου τραπεζικού λογαριασμού.

Το θέμα όμως κλειδώνει διότι δεν είναι δυνατό το φόρουμ να ανακατευτεί και να συμβουλεύει σε ζητήματα πληρωμών, διεκδικήσεων κλπ. κλπ. που αφορά άλλες αρχές και όχι εμας.

Ειδικά όταν γράφει μόνο η μία πλευρά της αντιδικίας.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.