Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αυτά είναι τα έργα που θα υλοποιήσει η Lamda στο Ελληνικό


Engineer

Recommended Posts

Ποιες εργασίες θα υλοποιήσει την πρώτη πενταετία, ύστερα από την ολοκλήρωση αυτής, όπως και σε βάθος 25 ετών.

Τα έργα που θα υλοποιήσει η Lamda Development στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό περιγράφει το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, της οποίας το ύψος θα διαμορφωθεί σε 650 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο Δεκέμβριο, ενώ τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου οι νέες μετοχές θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο.

Τα έργα της πρώτης πενταετίας

Κατά την πρώτη πενταετία, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει τα εξής έργα:

-Υλοποίηση της ζώνης ανάπτυξης “Γειτονιά Ενυδρείου Αγίου Κοσμά” στην οποία περιλαμβάνονται χρήσεις τουρισμού αναψυχής με μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 24.600 τ.μ. τα οποία αφορούν στην κατασκευή ενός παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου (5 αστέρων) 170 περίπου δωματίων. Επιπλέον σχεδιάζεται η υλοποίηση ενός ενυδρείου-κέντρου θαλασσίων ερευνών, μέγιστης εκτιμώμενης επιφάνειας περίπου 7.900 τ.μ. στο οποίο θα αναπτυχθούν εκπαιδευτικές, ερευνητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

– Υλοποίηση τμήματος της ζώνης ανάπτυξης “Γειτονιά Μαρίνας Αγίου Κοσμά” συνολικής επιφανείας 334.854,75 τ.μ. με συνολική επιτρεπόμενη δόμηση περίπου 67.000 τ.μ. με χρήσεις τουρισμού – αναψυχής. Ειδικότερα προβλέπεται η αναβάθμιση της υφιστάμενης μαρίνας του Αγίου Κοσμά 308 θέσεων ελλιμενισμού, καθώς και η ανάπτυξη εμπορικού κέντρου/καταστημάτων εκτιμώμενης δόμησης περίπου 30.000 τ.μ., στον χερσαίο χώρο της μαρίνας.

-Ανέγερση παραθαλάσσιου πύργου κατοικιών σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη “Γειτονιά Μαρίνας Αγίου Κοσμά”, με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 45.000 τ.μ. Το κτίριο αυτό θα αποτελέσει τοπόσημο της περιοχής (Landmark)

– Ανέγερση παραθαλάσσιου οικισμού κατοικιών ήπιας δόμησης (μονοκατοικίες,

συγκροτήματα κατοικιών-διαμερισμάτων μέγιστου ύψους 11 μ.), σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη “Γειτονιά Ενυδρείου Αγίου Κοσμά”, με μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 43.500 τ.μ.

-Τμηματική ανέγερση συγκροτημάτων κατοικιών διαφόρων τύπων (κτίρια ύψους έως 50 μ., διαμερίσματα, κ.λπ.), εκτιμώμενης δόμησης περίπου 40.000 τ.μ. εντός της Πολεοδομικής Ενότητας Α-Π1 “Γειτονιά πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας”.

Οι προαναφερθείσες οικιστικές αναπτύξεις εκτιμάται ότι θα ανέρχονται σε περίπου 800 κατοικίες /μονάδες.

– Ανάπτυξη εμπορικού κέντρου εντός του πολεοδομικού κέντρου επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, πλησίον της στάσης μετρό “Ελληνικό” και εκτιμώμενη μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια περίπου 72 χιλ. τ.μ. (η τελική επιφάνεια θα καθοριστεί κατά τη φάση σχεδιασμού με βάση τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και συνθήκες της αγοράς). Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη εμπορικού κέντρου θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την Αύξηση μέσω συμμετοχής της Εταιρίας στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρίας που θα ιδρυθεί για το σκοπό αυτό.

– Υλοποίηση ενός σημαντικού τμήματος του Μητροπολιτικού Πάρκου με χρήσεις πρασίνου, αναψυχής, ελευθέρων χώρων, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωφελών λειτουργιών και πρότυπων αστικών υποδομών ως προς την λειτουργία τους. Οι αναπτύξεις εντός του μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου που προβλέπεται να υλοποιηθούν εντός της πρώτης πενταετίας είναι οι εξής:

*Αθλητικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν ενδεικτικά: ανοικτά προπονητήρια, κλειστά προπονητήρια, καθώς και κολυμβητικό συγκρότημα.

*Μετατροπή της δεξαμενής της πρώην ολυμπιακής εγκατάστασης Κανόε Καγιάκ σε υδάτινο στοιχείο, και επαναχρησιμοποίηση υφιστάμενων κτιρίων.

*Η αξιοποίηση του χαρακτηρισμένου ως νεότερου μνημείου κτιρίου του πρώην “Ανατολικού Αεροδρομίου Αθηνών” (κτίριο Saarinen) ως εκθεσιακού κέντρου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

*Η μετατροπή των υπόστεγων της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν χαρακτηρισθεί ως μνημεία, σε μουσεία.

* Χώροι εστίασης / αναψυχής

-Υλοποίηση λοιπών έργων υποδομής όπως η ανάπλαση και διαμόρφωση αμμώδους παραλίας σε μήκος 1 χλμ., λιμενικά έργα για τον εμπλουτισμό και προστασία των παραλιών, του τουριστικού καταφυγίου και της ναυταθλητικής εγκατάστασης, ειδικά έργα πρόσχωσης για την κατασκευή ενυδρείου, έργα προστασίας της εκβολής του ρέματος Τραχώνων, νέα χάραξη γραμμής Τραμ η οποία θα συνδέει το υφιστάμενο δίκτυο επί της παραλιακής λεωφόρου με το πολεοδομικό κέντρο επί της Λ. Βουλιαγμένης δια μέσου του Μητροπολιτικού Πάρκου, έργο παράκαμψης και υπογειοποίησης τμήματος της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος (έργο που θα επιτρέψει την ενοποίηση του μητροπολιτικού πάρκου με το παραλιακό μέτωπο), έργα ανασύστασης / διευθέτησης ρεμάτων, εγκαταστάσεις διαχείρισης στερεών αποβλήτων,

-εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων με σκοπό την άρδευση του Μητροπολιτικού Πάρκου και των λοιπών πράσινων κοινόχρηστων και ανοικτών χώρων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου, τα έργα προετοιμασίας του Ακινήτου και οι απαιτούμενες εργοταξιακές υποδομές καθώς και κατεδαφίσεις υφιστάμενων κτιρίων, εκτεταμένο Δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων και φυσικά το δίκτυο δρόμων και δικτύων που είναι απαραίτητα για την λειτουργία των εγκαταστάσεων που αναμένεται να λειτουργήσουν εντός της πρώτης πενταετίας.

Οι εκτιμήσεις αναφορικά με το ύψος των ανωτέρω επενδύσεων, ανέρχονται σε €1,25 δισ. (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, εξόδων χρηματοδότησης, κ.λπ.). Εξ ’αυτών το 37% περίπου αφορά επενδύσεις σε έργα υποδομής και το Μητροπολιτικό Πάρκο για τις οποίες η εταιρεία έχει δεσμευτεί να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να υλοποιηθούν σύμφωνα με τους όρους της Τροποποιητικής Σύμβασης.

Μετά την πρώτη πενταετία

Μετά τα πρώτα πέντε χρόνια, η Lamda Development θα υλοποιήσει:

-10 χιλ. περίπου κατοικίες σύμφωνα με τις ισχύουσες επιτρεπόμενες χρήσεις και υπολογίζοντας ένα μέσο μέγεθος κατοικίας 110 τ.μ. στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ο πύργος/συγκρότημα κατοικιών και μεικτών χρήσεων πλησίον του πάρκου, το οποίο είναι ψηλό κτήριο ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης.

-800 περίπου δωμάτια 2 ξενοδοχείων χωρίς να περιλαμβάνεται το ξενοδοχείο του IRC, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο πύργος ξενοδοχείου και λοιπών χρήσεων (μεικτής χρήσης) στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, το οποίο είναι ψηλό κτήριο ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης, και πολυτελές ξενοδοχείο στη μαρίνα.

-Πολιτιστικά κέντρα και αθλητικές εγκαταστάσεις συμπεριλαμβανομένου του πολυδύναμου κέντρου πολλαπλών λειτουργιών και εκδηλώσεων με πύργο παρατήρησης, το οποίο είναι ψηλό κτήριο ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης, καθώς και ιατρικό κέντρο.

– Λοιπές χρήσεις γραφείων και εμπορίου στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο πύργος γραφείων και λοιπών χρήσεων (μεικτής χρήσης) στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, το οποίο είναι ψηλό κτήριο ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης.

– Λοιπά έργα υποδομής (δρόμοι, δίκτυα, κοινόχρηστοι χώροι), εργασίες ολοκλήρωσης του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Το συνολικό σχέδιο

Η Lamda Development θα υλοποιήσει, με τη μορφή στρατηγικών συνεργασιών, τη συντριπτική πλειονότητα των έργων, εξαιρουμένων των δύο malls. Συνολικά, το σχέδιο αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, που θα υλοποιηθεί σε βάθος 25 ετών, έχει ως εξής:

-10.800 κατοικίες με μέσο μέγεθος 110 τ.μ. στις οποίες περιλαμβάνονται ο πύργος/συγκρότημα κατοικιών και μεικτών χρήσεων πλησίον του Μητροπολιτικού Πάρκου και ο πύργος κατοικιών στη μαρίνα

-1.000 περίπου δωμάτια 3 ξενοδοχείων (στην Λεωφ.Βουλιαγμένης-600 δωμάτια, στην μαρίνα 270 δωμάτια και δίπλα στη θάλασσα). Σε αυτά δεν περιλαμβάνεται το ξενοδοχείο του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο (IRC).

-2 εμπορικά κέντρα

-Μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις στις οποίες περιλαμβάνεται ένα πολυδύναμο κέντρο πολλαπλών λειτουργιών και εκδηλώσεων με πύργο παρατήρησης, που αποτελεί ψηλό κτίριο ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης, ένα ενυδρείο – ερευνητικό κέντρο και ένα ιατρικό κέντρο.

–πύργος γραφείων και λοιπών χρήσεων στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης

-Μητροπολιτικό πάρκο


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Κριμα  που  δεν   πρόλαβε  ο  αλ6ς  να  το  κανει  γκέτο  λαθρων  μουσλιμ   ,  μπιζνες  θα  κάναμε  με  τα  ντελιβερι  και  τα  σουβλάκια  μεσα  στο  γκετο

ενώ  τωρα   ήρθε  ο  εμίρης  να επενδυσει  τρομαρα  μας.  

 

 

Edited by loser
Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, loser said:

Κριμα  που  δεν   πρόλαβε  ο  αλ6ς  να  το  κανει  γκέτο  λαθρων  μουσλιμ   ,  μπιζνες  θα  κάναμε  με  τα  ντελιβερι  και  τα  σουβλάκια  μεσα  στο  γκετο

ενώ  τωρα   ήρθε  ο  εμίρης  να επενδυσει  τρομαρα  μας.  

Παιστα ρε φειλε....ετσι ηναι!

Link to comment
Share on other sites

Πριν 10 χρόνια φτιάχνανε εκεί γήπεδα του μπειζμπολ και του καγιάκ. Ακόμα εκεί είναι και ρημάζουν. Αλλά τότε πανηγυρίζαν οι Έλληνες για τα έργα και τον τεράστιο ρυθμό ανάπτυξης που διαφήμιζαν τα ΜΜΕ , εκτός από Φίλιππα Συρίγο . Τώρα μπουλντόζες , όλα κάτω και πανηγύρια για τις "επενδύσεις" . Οι Έλληνες έχουν μικρότερη μνήμη και από τα χρυσόψαρα.  

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς που πήρε αυτή η κυβέρνηση την αυτοδυναμία και βλέπουμε κάτι να γίνετε. Αλλιώς με αυτά που διαβάζω έβλεπα πάλι το Ελληνικό να παραμένει ένας βούρκος και εμείς να αναρωτιόμαστε γιατί δεν πέφτει η ανεργία...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το  κρατος  εφτιαχνε  γήπεδα  πριν  17-18 χρονια  μετα  το  κρατος  τα  αφησε  να  ρημαξουν 

με  την  δικαιολογια  να  μην  πεσουν  στα  χερια  των  ιδιωτων   για  το  καλο  του λαου.  

η  ελλαδα  βρίσκεται  κατω  από  την  πιο  περιεργη   πτωχευση -  χρεωκοπια  που  μεχρι  σημερα  εχει  στειλει  στο  εξωτερικο  400  χιλιαδες  ελληνες και  ισως  να  μην  υπαρχει  ιστορικο  προηγουμενο 

Δεν  μπορει  επισης να  εξηγηθεί  από  καμμια  οικονομικη  θεωρια   η  επιμονη  του  οικονομικου  μοντελου  που  εφαρμοζουν   οι  ελληνικες  κυβερνησεις    δηλαδή  αντι να  διευρυνουν  την  εργασια την  απασχοληση  μεσω  επενδυσεων  ΚΑΙ   διευρυνση  του  ιδιωτικου  τομεα ,   την  συρικνωνουν  με  γρηγορους  ρυθμους   αυξανοντας  την  φορολογια  και   επιταχύνοντας   την  διαλυση  της  χωρας. Συντομα  θα  υπαρξουν  προβλήματα  και  με  την  εδαφικη  ακεραιοτητα  της  χωρας ,  και  είναι  απολυτα  φυσιολογικο  ΔΙΟΤΙ όταν  μια  χωρα  δεν  επενδυει  στην  επιστημη  και  στο  μελλον  ο  γειτονας  που  επενδυει  ΣΕ  ΟΛΑ  ΑΥΤΑ να  καταλαβει  τον  ζωτικο  της  χωρο. 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.