Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ακύρωση συμβολαιου


katrmp

Recommended Posts

Έχω ένα θέμα προσωπικό σημαντικό. Δύο αδέλφια  ο Α και Β εκτός σχεδίου ο καθένας κατείχε 50% εξ αδιαιρέτου από τον πατέρα του χωρίς τίτλο με τον αδελφό του το υπόλοιπο 50%  σε αγροτεμάχιο . Ο ένας αδελφός Α έκανε έκτακτη  χρησικτησία (αφου δεν είχε κάποιο τίτλο χειροπιαστό) αλλά όχι για 50% αλλά για 100% και το πούλησε σε άλλο συγγενή Γ(χωρίς κάποιο οίκημα μέσα). Ευτυχώς το καταλάβαμε τώρα λόγω κτηματολογίου και επειδή είχαμε αδιάσειστα στοιχεία στα εξώδικα απάντησαν και τα 2 μέρη (πωλητης και αγοραστης)  ότι προτίθενται να το διορθώσουν

1. Γίνεται ακύρωση συμβολαιου όταν συμφωνούν και τα 2 μέρη και πως,,? Είναι κάτι ακριβό? Πρέπει να γίνει στην ίδια συμβολαιογραφο? 

2. Μιλώ για ακύρωση διότι έχουν συμπεριλάβει και ξένες περιουσίες γειτονικές. Και επίσης διότι αυτό που πούλησε ήταν στην πραγματικότητα τμήμα μεγαλύτερου, τι οποίο μεγαλύτερο ,μέσα είχε και σπίτι. Το σπίτι παλιά ανηκε και στον Α και στον Β, αλλά επειδη επί χρονια τα πάντα πλήρωσε ο Β για ανακαίνηση κλπ ο Α άτυπα όπως και παραδεχεται του το είχε παραχωρησει. Άρα έκανε ουσιαστικά παράνομη κατάτμηση, στην πραγματικότητα το πήγαν ως ανεξάρτητο μην αναφέροντας ότι ήταν τμήμα.

Ερώτηση sos. Μπορεί αν ένας έχει π.χ 10 στρέμματα εξ αδιαιρέτου να πουλήσει μόνο σε ένα τμήμα του εξαδιαιρετου του ,ΑΒΓΔ= 7 στρέμματα το 50% εξ αδιαιρέτου και άρα πλέον θα είναι 3συνιδιοκτητες? Ο α και β στα 3 στρέμματα, ο β και ο γ στα 7 στρέμματα των συνολικά 10?

 

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Μόνο για το τελευταίο θα πω.  

Μπορεί να πουλήσει ποσοστό αυτό που κατεχει αλλά όχι θέση εκτός αν έχει ήδη χρήση συγκεκριμένου τμήματος... 

Link to comment
Share on other sites

οχι δεν έχει. Αρα δεν μπορεί να πουλήσει το ποσοστό του σε συγκεκριμένο τμήμα μόνο από το ενιαίο?

Link to comment
Share on other sites

Η λέξη αδιαίρετο, προφανώς και ξέρεις τι σημαίνει....απο κει μπορείς να καταλαβεις και την έννοια του ''εχω κάτι εξ αδιαιρέτου'' με κάποιον άλλον. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί (ακόμα και συνάδελφοι) που αν τους πεις '' εχω εξ αδιαιρέτου σε ποσοστό 80%-20% σε κοιτάνε σαν εξωγήινο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.