Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γεωθερμία


macnick

Recommended Posts

καλησπέρα.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια τάξη μεγεθους του κοστους εγκατάστασης γεωθερμιας?

Περιοχή:Αττικη, Παλληνη

Οικόπεδο:450 τ.μ

Οικοδομή που θα ανεγερθεί: 185 τ.μ. ισογειο-χωρις υπογειο

ελευθερο οικοπεδο:250 τ.μ.

 

Μπορεί να μπεί οριζόντιος εναλλάκτης ή είναι μικρό το οικόπεδο? κατω απο την οικοδομή μπαίνει  γεωεναλλακτης ή δεν έχει νόημα?

Link to comment
Share on other sites

  1. Τάξη μεγέθους όχι καθότι περιλαμβάνει τον εναλλάκτη, τη μονάδα (ΑΘ), το δίκτυο εντός ακινήτου, τα fancoils και αυτά διαστασιολογούνται από τη μελέτη θέρμανσης. Παράμετροι είναι το κτιριακό κέλυφος, η χρήση, ο προσανατολισμός του κτιρίου κ.λπ. Οπότε όχι τάξη μεγέθους μόνο με αυτά τα στοιχεία δεν μπορεί να δώσει κανείς με ασφάλεια.
  2. Επίσης η διαστασιολόγηση οριζόντιου εναλλάκτη έχει να κάνει με τα παραπάνω αλλά και τα γεωλογικά στοιχεία υπεδάφους αλλά και την ίδια τη μορφολογία.Είναι λίγο και θέμα χωροθέτησης ο οριζόντιος γιατί το κτίριο τηρεί και πλευρικά όρια από το γήπεδο άρα τα διαθέσιμα μέτρα πόσα θα είναι δεν το ξέρω. Σε κατακόρυφο εναλλάκτη πχ πρέπει να υπάρχει επαρκής απόσταση ανάμεσα στις 2 γεωτρήσεις (συνήθως 6-7m και πάνω). Σε οριζόντιο υπάρχει μια τάξη μεγέθους βιβλιογραφικά από 15 έως 40w/m. Θα πρέπει να είναι γνωστές οι θερμικές απώλειες του κτιρίου, η μορφολογία, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αντλίας και κάποια στοιχεία για το έδαφος.
  3. Μπαίνει από κάτω. Δύσκολη η κατασκευή.
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.