Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σύνδεση PV απ' ευθείας σε θερμαντικές ηλεκτρικές αντιστάσεις


seferstas

Recommended Posts

stayros, προσπαθώ να το δω για όλες τις περιπτώσεις ..όχι μόνο με δωρεάν πάνελ ..αλλά γενικά για εφαρμογή και τα 620 ευρώ διαφορά είναι πολύ μπακαλίστικη προσέγγιση αλλά έστω και αυτό το νούμερο  είναι  μια τροφή για σκέψη ... συν το ότι πλέον υπάρχουν και πάνελ με 0,22 ευρώ /watt

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

6 ώρες πριν, miltos said:

Εννοώ PV που τροφοδοτούν το δίκτυο σε σχέση με PV που θερμαίνουν ένα boiler, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες ενδεχομένως να πρέπει να διακόψει τη θέρμανση επειδή πέτυχε υψηλή θερμοκρασία νερού.

Ναι έχεις δίκαιο η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι για ΖΝΧ οπότε υπολογίζω Σεπτέμβριο με Μάρτιο  ( το καλοκαίρι εννοείται θα είναι εκτός , όπως και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ) 

 

6 ώρες πριν, AMHxaNos said:

την παραγωγή των pv μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε με πολλούς τρόπους.
ο συνάδελφος έχει 12 πάνελ και έχει κάνει τους λογαριασμούς του για το τι συμφέρει και αν και πότε και πως.
Αν θες μας λες τι βρήκες, μπορεί να συμφέρει πιο πολύ από το να πουλάμε ρεύμα στη δεή ή να το βάζουμε σε μπαταρίες.
Τα δεδομένα είναι:
ρεύμα μέρας 0-1600 0.1820656 €/kWh, ρεύμα νύχτας 0-1600 0.1163222 €/kWh και περιλαμβάνουν τα πάντα εκτός από ρήτρες αναπροσαρμογών στο χρηματιστήριο CO2.
Εισαι τυχερός που και πάνελ (τζάμπα) έχεις και χωράφι να τα βάλεις, ίσως να μπορείς και 70% αυτονομία.

Το να πουλάμε συμφέρει περισσότερο ... απλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού λόγο περιορισμού δικτύου 

 

9 ώρες πριν, stayros said:

Υπάρχουν οι μηχανές Rube Goldberg που μπορούν να πετύχουν ένα απλό αποτέλεσμα με έναν υπερβολικά πολύπλοκο τρόπο. Ενώ έχουν πρακτικό αποτέλεσμα δεν έχουν πρακτική εφαρμογή. Το ερώτημα είναι για μένα λοιπόν είναι τι έχεις να κερδίσεις με ένα τέτοιο σύστημα σε σχέση με ένα απλό ηλιακό; Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες που σε οδηγούν εκεί;

Είναι  ένα καινούργιο πεδίο εφαρμογής ΦΒ , ο καθένας ας κρίνει αν αξίζει η όχι ....

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, seferstas said:

Το να πουλάμε συμφέρει περισσότερο ... 

μετά από σχεδόν 10ετία ξανακάνω λογιαριασμούς, πόσο πουλάμε το 2019?

Link to comment
Share on other sites

από 1η Αυγούστου 2019 και έπειτα 0,080 Ευρώ για κάθε kWh ...αλλιώς netmetering ... το αυτόνομο συμφέρει σε ιδιαίτερες περιπτώσεις  

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον υπάρχει χώρος για συλλέκτες, προσωπικά προτείνω ηλιοθερμία.

1. Ο βαθμός απόδοσης των ηλιακών συλλεκτών νερού είναι υπερδιπλάσια από τον βαθμό απόδοσης των φωτοβολταϊκών. Με το ίδιο εμβαδό θα έχεις διπλάσια απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι με μια μεγάλη δεξαμενή αδρανείας μπορεί να σε καλύπτει και το βράδυ στην θέρμανση.

2. Στα ΦΒ αν χαλάσει μια κυψέλη τότε βγαίνουν εκτός λειτουργίας όλες οι κυψέλες που είναι συνδεδεμένες σε σειρά. Στον ηλιακό συλλέκτη νερού, ακόμα και αν βάψεις μαύρο ένα πάνελ, αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις στην απόδοση των υπολοίπων.

3. Το νερό που περιέχουν οι ηλιακοί συλλέκτες έχει θερμική αδράνεια, είναι σαν να έχεις μια μικρή μπαταρία που αποθηκεύει θερμική ενέργεια ώστε να αποδίδει θερμότητα ακόμα και αν υπάρχει σποραδική συννεφιά.

4. Την συντήρηση στους ηλιακούς συλλέκτες για ΖΝΧ μπορείς να την προγραμματίσεις καθώς η απόδοσή τους μειώνεται σταδιακά λόγω βρωμιάς (χώμα, κοτσιλιές, κλπ). Στα ΦΒ δεν μπορείς να κάνεις πρόγραμμα, όταν χαλάσει ένα πάνελ είτε καλείς επειγόντως τον τεχνικό να το αλλάξει, εκτός βέβαια αν δεν σε πειράζει να χάσεις την απόδοση του string μέχρι να φτιαχτεί.

5. Τα ΦΒ έχουν τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Έχει συμβεί πολλές φορές να ξεχαστεί κάποιος και να νομίζει ότι με το να ρίξει τον γενικό δεν θα έχουν ρεύμα τα καλώδια.

 

Το ιδανικό είναι να βάλεις ηλιοθερμία και να προσθέσεις μερικά φωτοβολταϊκά τα οποία θα τροφοδοτούν τον κυκλοφορητή που θα στέλνει το ζεστό νερό στην δεξαμενή αδρανείας, έτσι δεν θα πληρώνεις ούτε για θέρμανση ούτε για ρεύμα και ενδεχομένως να τροφοδοτείς και έναν επιπλέον κυκλοφορητή για τα κυκλώματα.

 

 

Edited by sdim
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα sdim

1. Ναι έχεις δίκαιο ως προς την επιφάνεια .Το δοχείο αδράνειάς θα πρέπει να υφίσταται και στις δυο περιπτώσεις.

2.Η πιθανότητα να χαλάσει μια κυψέλη είναι πολύ μικρή , ισχύει η εγγύηση των Φ/β .( συνήθως 10 ή 12 έτη ) .

3.Το αποθηκευμένο νερό των συλλεκτών είναι δοχείο αλλά με θερμικές απώλειες ( των Φ/Β όχι ) - προτιμάμε το boiler -δοχείο αδράνειάς.

4. Οι απώλειες λόγω βρωμιάς ισχύουν και για τις δύο περιπτώσεις.Η πιθανότητα να χαλάσει ένα πάνελ δεν είναι μεγαλύτερη από το να χαλάσει ένας συλλέκτης.

5. Θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και η εγκατάσταση να γίνεται από ηλεκτρολόγο . ( κάτι που πρέπει να εφαρμόζεται και με τους  ηλιακούς συλλέκτες - υδραυλικό) .

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.