Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πυράντοχο ρολλό σε όδευση διαφυγής


stsogias

Recommended Posts

Καλημέρα,

είναι ερώτηση που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στο λήμα των αρχιτεκτόνων. Παρόλ' αυτά επειδή η πυροπροστασία είναι υποενότητα στο λήμα των μηχανολόγων, την παραθέτω εδώ.

α) Σε βιομηχανικό κτίριο, για τις ανάγκες της χρήσης του εγοστασίου, υπάρχουν διάδρομοι μεγαλύτεροι από 40 μέτρα. Σύμφωνα με τον κανονισμό, θα πρέπει ανά 40 μέτρα να χωρίζουν με αυτοκλειόμενες πόρτες με δείκτη πυραντίστασης τουλάχιστον 30 λεπτών. Στο διάδρομο αυτό θα κινούνται κατά βάση κλαρκ. Μπορούν να αντικατασταθούν οι πόρτες αυτές με πυράντοχα ρολλά ή θα πρέπει να υπάρχουν και ρολλά και πόρτες?

και β) μπορεί ένα βιομηχανικό ρολλό να θεωρηθεί πόρτα διαφυγής ?

Φαντάζομαι ότι οι απαντήσεις θα είναι αρνητικές, όμως δε μπορώ να βρώ κάτι συγκεκριμένο μέσα στον κανονισμό.

 

Ευχαριστώ εκτων προτέρων

Link to comment
Share on other sites

μπορούν να τοποθετηθούν ρολλά. Ωστόσο (κανονικά) τα ρολλά δεν γίνονται αποδεκτά ώς πόρτα για έξοδο κινδύνου. Όμως αυτό σε προβήματίζει μόνο στις περιπτώσεις που έχεις εσωτερική έξοδο κινδύνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις ή θα υπάρχει ανθρωποθυρίδα (σε απλό ρολλό νομίζω δεν υφίσταται) ή θα υπέρχει δίπλα πυράντοχη πόρτα για τη διαφυγή.

2 ώρες πριν, stsogias said:

είναι ερώτηση που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στο λήμα των αρχιτεκτόνων.......

όντως η πυραντοχή αρμόζει περισσότερο σε ΠΜ και αρχιτέκτονες. Ωστόσο (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) οι περισσότεροι ΠΜ δεν έχουν ιδιαίτερη γνώση/ασχολία σε πυροσφάλειες. Στις δε υπηρεσίες δόμησης συνηθιζόταν ο έλεγχος να γίνεται από μηχανολόγους.

 

Edited by maneni
Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν να σ' ευχαριστήσω για τη γρήγορη απάντηση.

Αν κατάλαβα καλά, θέλεις να πεις ότι μπορούν να τοποθετηθούν ρολλά (για τη διακοπή της μετάδοσης του καπνού), αρκεί να μη χρησιμοποιούνται και ως τμήματα της όδευσης?

Και επίσης μπορώ να θεωρήσω ένα ρολλό ως τελική έξοδο?

....και ένα τελευταίο....ξέρεις αν θα μπορούσα να βρώ κάποιον σε θεσσαλονίκη (προτιμότερο κάποιον αρμόδιο ή πιστοποιημένο φορέα) ωστε να "διδαχτώ" τη μεθοδολογία της μελέτης παθητικής πυροπροστασίας?

Link to comment
Share on other sites

ναι.

σου έχω ήδη απαντήσει ότι " Ωστόσο (κανονικά) τα ρολλά δεν γίνονται αποδεκτά ώς πόρτα για έξοδο κινδύνου. ... Σε αυτές τις περιπτώσεις ή θα υπάρχει ανθρωποθυρίδα (σε απλό ρολλό νομίζω δεν υφίσταται) ή θα υπέρχει δίπλα πυράντοχη πόρτα για τη διαφυγή. "

δεν γνωρίζω κάποιον ειδικά στη θεσσαλονίκη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.