Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπογειο ή σοφιτα;


Kathigitis

Recommended Posts

Καλησπερα,

Προσφατα αγορασα το 1/4 ενος παραθαλασσιου αγροτεμαχιου για ανεγερση εξοχικης κατοικιας. Το αγροτεμαχιο συνολικα ειναι 9 στρεμματα. Εγω αγορασα τα 2.250 τμ. Ολο το αγροτεμαχιο χτιζει 200 τμ. Εγω στο δικο μου τμημα μπορω να χτισω 50 τμ, το 1/4 δηλαδη. Ομως τα τετραγωνικα ειναι λιγα για ενα σπιτι με 2 δωματια που θελω να βγαλω. Ο μηχανικος μου ειπε οτι πλεον δεν ισχυουν αυθερεσιες του παρελθοντος οπως κλεισιμο μπαλκονιου κλπ και οτι ολα πρεπει να ειναι νομιμα. Μου ειπε οτι μπορω να χτισω τα 50 τμ (σαλοκουζινα και μπανιο) και 25 τμ νομιμη σοφιτα οπου βγαινουν 2 υπνοδωματια. Η αλλη επιλογη ειναι 50 τμ υπογειο και 50 τμ ισογειο. Τα υπνοδωματια δηλαδη να πανε στο υπογειο. Στη μια περιπτωση (της σοφιτας) βγαινουν 2 υπνοδωματια ενω στην αλλη περιπτωση (του υπογειου) αν και παρανομο (αλλα νομιμοπιειται) βγαινουν 3 υπνοδωματια και 2ο μπανιο. Εγω κλεινω πιο πολυ στη σοφιτα αλλα επειδη εχω τραυματικες εμπειριες με τη σοφιτα του σπιτιου μου, δεν ξερω. Οι συγχρονες σοφιτες θελω να πιστευω οτι με βροχες και αντιξοες συνθηκες δεν θα τρεχουν νερα. Μια τελευταια επιλογη που προτεινε ο μηχανικος ειναι 30 τμ ισογειο (σαλοκουζινα και wc) 20 τμ 1ο οροφο (μπανιο και 1 δωματιο) και 50 τμ υπογειο (2 δωματια και ενα μπανιο) σαν μεζονετα δηλαδη. Τι ειναι λειτουργικο και αισθητικα ομορφο; Η χρηση του θα ειναι σαν εξοχικη κατοικια, και αργοτερα οταν παρω συνταξη εγω και η συζυγος να γινει μονιμη. Τι θα προτεινατε εσεις; 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

2ον) Να ξεφορτωθείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε το παραθαλάσσιο αγροτεμάχιο!!!

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

3ον. "τμήμα" δικο σου δεν εχεις

εχεις ποσοστο 1/4 που αντιστοιχουν σε 2.250 τμ. [γενικα και αόριστα]

αλλά ειναι εξ αδιαιρέτου δλδ "παντου και πουθενα"...

Οι  υπολοιποι συνιδιοκτητες ρωτηθηκαν???

Link to comment
Share on other sites

Γιατι να ξεφορτωθω το αγροτεμαχιο? 

Κι ομως το αγροτεμαχιο στο συμβολαιο λεει ακριβως ποιο κομματι του αγροτεμαχιου εχω και δικαιουμαι να χτισω 50 τμ, περναει και ασφαλτος απο το κομματι μου, μετα συνεχιζει με χωματοδρομο. Ο μηχανικος μου ειπε οτι νομιμοπιειται το υπογειο αλλα αφου λετε εσεις οτι δεν γινεται τι να κανω ? Να μπουν τα υπνοδωματια στη σοφιτα για να ειναι ολα νομιμα? Τους συνιδιοκτητες γιατι να τους ρωτησω, αφου στο δικο μου κομματι θα χτισω! Ειχα ρωτησει και δικηγορο, ολα τα χαρτια ειναι οκ. Απλα το προβλημα μου ειναι οτι τα 50 τμ ειναι λιγα για ενα μικρο εξοχικο που θελω να χτισω, και απο καπου πρεπει να το επεκτεινω νομιμα για να βγαλω 2 υπνοδωματια που θελω. Ο μηχανικος μου ειπε οτι πανω απο αυτα τα 50 τμ δικαιουμαι νομιμα να χτισω 25 τμ σοφιτα ωστε να βγαλω 2 υπνοδωματια. 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το, καθώς και το κείμενο της αρχικής σου δημοσίευσης. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

4ον) Δεν ακούμε ποτέ τον μηχανικό του πωλητή.  Έχουμε τον δικό μας, τον οποίο πληρώνουμε και εμπιστευόμαστε!!! 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 αφου ο δικηγορος σου λεει οτι ολα εινα σωστα...αυτος ειδε τα συμβολαια...αυτος ξερει.

Αλλά,  σε εναν αγρο,  χτιζουν τα πρωτα 4 στρ.....200 τμ

τα επομενα 4 στρ. χτιζουν 80

 και τα υπολοιπα 4 στρ. χτιζουν 40

Υποθετω οτι, με βαση το 1/4 χτιζεις 50+20+2,5

αρα, γιατι  ψαχνεις για 30 τμ. παρανομα???

[ερωτηση: o τιτλος του συμβολαιου σου τι γραφει?}
 

 

 

Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, Kathigitis said:

... Τι θα προτεινατε εσεις; ....

...

 

 

5 ώρες πριν, Kathigitis said:

... μου ειπε οτι πανω απο αυτα ....

...

Γενικά «μου είπε» και τι «προτάσεις» θέλω να γνωρίζεις ότι στατιστικά καταλήγουν σε λάθη… (σοβαρά)

Τα κτίρια δεν φτιάχνονται με λόγια ούτε στο προφορικό και άνευ ευθύνης …. Φτιάχνονται με σχέδια. Σχέδια καλά μελετημένα αξιοποιώντας στο μέγιστο τις όποιες πολεοδομικές δυνατότητες έχει το γεωτεμάχιο σας.

Αυτά ως Α.

Β. Λάβε σοβαρά υπ’ όψη σου τις επισημάνσεις που σου έκαναν οι προλαλήσαντες στο θέμα διότι παρ ότι μόνο λόγια λόγια μεν αλλά είναι ιδιαίτερα έμπειροι και προσέχουν τι λένε.

Γ. Σε καμιά περίπτωση μη ελπίζεις ότι θα βγάλεις οικοδομική άδεια για Χ τμ και θα τα κάνεις Χ +κάτι. Έχει τελειώσει αυτό απ’ τον Ιούλιο του 2011 και μετά.

Δ.

Για να σου πω (έστω απλά λόγια λόγια) και κάτι θετικό θα έλεγα ότι

Υπο την προϋπόθεση ότι πράγματι ισχύουν τα πολεοδομικά όρια στον Συντελεστή Δόμησης που σου είπαν

Και την προϋπόθεση ότι έχεις αρκετή άνεση οικονομική

Θα άντεχες να πληρώσεις και μια πισίνα (κι ας είναι μικρή)

Τότε και υπο προϋποθέσεις θέση και σχήμα και γεωδιαμόρφωση του εδάφους ενδεικτικά εκτιμώ ότι μπορείς να κατασκευάσεις

50τμ υπόγεια στάθμη

50τμ ισόγεια στάθμη

25τμ σοφίτα

Σύνολο δομημένου περίκλειστου χώρου 125τ.μ.

+ βεράντες

+ εξώστες

 

Το υπόγειο φυσικά θα έχει στάθμες υπογείου και όχι μαϊμού, άρα 80εκ άνω του τελικά διαμορφωμένου εδάφους.

Η πισίνα (μικρή ή όχι) σε επαφή με το υπόγειο. Δια μέσου του υπόγειου θα έχει με ειδική κατασκευή (υαλοπίνακας ειδικός, προφίλ ειδικά κόστος σημαντικό) και άμεσο με διάθλαση φυσικό φωτισμό και το υπόγειο εν μέρει. Φυσικο αερισμό υπο όρους μπορεί να πετύχεις κάτι με μερικούς περιμετρικούς δοκούς αντεστραμμένους και αξιοποιώντας τεχνικές κουραγκλέ.

Το ισόγειο και η σοφίτα κανονικοί χώροι κυρίας χρήσης.

Συν μπόλικα τετραγωνικά στέγαστρα (ανοικτά) και πέργολες (ανοικτές) 

Φυσικά όλα αυτά θέλουν μια πλήρη σύνθεση αρχιτεκτονικής μελέτης.  Να γίνουν οι αναγκαίοι συνδυασμοί ώστε να παντρευτούν τα δικά σου θέλω με τις δικές σου οικονομικές δυνατότητες αλλά και τα επιτρεπόμενα από τα πολεοδομικά δεδομένα και τα ιδιοκτησιακά για την τελική βέλτιστη λύση. Δεν είναι πρωτόγνωρα αυτά.

Και φυσικά πολεοδομικά στην θέση και στην φύση του γεωτεμαχίου σου να είναι επιτρεπτή η διάσπαση όγκων με υπόλοιπους συνιδιοκτήτες αν κατάλαβα καλά.

Edited by Didonis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.