Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΟΜΙΔΑ: Δόθηκε λύση-λύτρωση για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους δήμους


Recommended Posts

δεν μιλώ για διόρθωση τετραγωνικών. Αλλα για την δήλωση κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων για να γλυτώσεις όλες τίς οφειλές. Σύμφωνα με τα παραπάνω link που αναφέρω :

Το τεε λέει ότι για να κάνεις δήλωση στην πλατφόρμα διόρθωσης τ.μ σε κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα και να γλυτώσεις όλα τα παλια (όχι για τα επιπλέον τμ αλλά για τα προυπάρχοντα) έπρεπε να έχεις δηλώσει ώς 31/12 την μη χρηση στο δημο. 

Η ΠΟΜΙΔΑ λέει να γίνει τώρα η δήλωση μη χρήσης.

Τελικά ώς πότε γίνεται η δήλωση μη χρησης? και πού? στην πλατφόρμα ή στον Δημο?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Τώρα τι ισχύει και τι γίνεται? Το τι έπρεπε ήδη είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Είδα που ακολούθησα το νόμο και βεβαίωσαν οικειοθελώς περισσότερα τμ ώστε να μπουν στις 100 δόσεις στους δήμους ως 31/12/2019. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού (θεωδορικακου) περί ίσονομιας την έκανε γαργαρα την δήλωση δυστυχώς αποδειχθηκε αυτός αφερεγγυος  και του και άρα πιάστηκαν όλοι κορόιδα ακόμα και στα λεφτά που υπολοιπονται. Οποίος δεν τα δήλωσε τώρα τα γλιτωνει

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα! Κάποιες απορίες (θα με συγχωρέσετε, λόγω απειρίας).

Σε μονοκατοικία (χωρίς ΟΙ) με ΟΑ του 1979 αποτελούμενη από ισόγειο και α' όροφο:  

1) το ισόγειο ως κάτοψη αποτελείται από ανεξάρτητη (από του υπόλοιπους χώρους του κτηρίου, με δική της είσοδο) αποθήκη κενή και μη ηλεκτροδοτούμενη (από όταν κατασκευάστηκε το 1979 δεν έχει ποτέ πάρει ρεύμα), ενώ μέρος της κάτοψης στην πρόσοψη καταλαμβάνει η είσοδος στο κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον α΄ όροφο και το δώμα,

2) ο α' όροφος ως κάτοψη αποτελείται από κατοικία, φρεάτιο ανελκυστήρα στο κλιμακοστάσιο, πλατύσκαλο στο κλιμακοστάσιο και την κλίμακα πρόσβασης στον α' όροφο και κατόπιν το δώμα,

3) επειδή το ισόγειο έχει καθαρό ύψος 6,00μ (είχε κατασκευαστεί για να γίνει μετέπειτα κατάστημα - ποτέ δεν έγινε), το κλιμακοστάσιο έχει κατασκευαστεί ως εξής:  

μετά την πόρτα εισόδου στο ισόγειο υπάρχει κλίμακα μέχρι τα +3,00μ. Εκεί υπάρχει μεγάλο πλατύσκαλο (όπου περνά και το φρεάτιο του ανελκυστήρα) το οποίο καταλήγει σε 2η κλίμακα που τελικά σε οδηγεί στο α' όροφο (μετά την άνοδο στον α' όροφο μία 3η κλίμακα οδηγεί στο δώμα).

Στην ΟΑ στον υπολογισμό του ΣΔ ο μηχανικός θεωρεί για κάθε όροφο το εμβαδόν του συνόλου της κάτοψης. 'Ετσι θεωρεί 150τ.μ. ισόγειο και 150τμ α΄όροφο. Το πλατύσκαλο του κλιμακοστασίου στα +3,00μ δεν εμφανίζεται πουθενά στους υπολογισμούς του ΣΔ.

 

Οι απορίες μου:

i______  Το πλατύσκαλο στα +3,00μ υψόμετρο στο κλιμακοστάσιο, ενώ υπάρχει στα εγκεκριμένα σχέδια της ΟΑ, δεν είχε μετρήσει στον ΣΔ. Επίσης δε μπορεί να θεωρηθεί αυτό το πλατύσκαλο (που υπάρχει μόνο στο κλιμακοστάσιο, όχι στην αποθήκη) ως ανεξάρτητος όροφος.

Αυτό που πρέπει να δηλωθεί, στον α' όροφο ή το ισόγειο;    Χρειάζεται εντέλει να δηλωθεί;

 

ii______  Στον ΓΟΚ του 1973 κλιμακοστάσιο μαζί με πλατύσκαλα και φρεάτιο ανελκυστήρα μετρούσαν στον ΣΔ. Τώρα μέχρι 25τ.μ./όροφο το κλιμακοστάσιο κ.λ.π. δε μετρούν στον ΣΔ.  Μήπως υπάρχει τρόπος να μην δηλωθούν κάποια από αυτά τα τ.μ.,  τρόπος που εγώ αγνοώ;

Αν υπάρχει τέτοιος τρόπος τρόπος, παίζει ρόλο ο ΓΟΚ που ίσχυε κατά την έκδοση της ΟΑ;

 

iii_____  Η κλίμακα που ξεκινά από τον ά όροφο και οδηγεί στο δώμα, μπορεί να εξαιρεθεί από τη δήλωση των τ.μ.;

 

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης.

Edited by Panayiotis92
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.