Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κτηματολόγιο: Τέλος του έτους ολοκληρώνονται οι εμπρόθεσμες δηλώσεις στο 93% της Επικράτειας


Engineer

Recommended Posts

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συλλογή δηλώσεων ακίνητης ιδιοκτησίας και τον μήνα Νοέμβριο για το Ελληνικό Κτηματολόγιο. Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα όπου η συλλογή δηλώσεων (συμπεριλαμβανομένων των εμπρόθεσμων) ξεπερνά τον συμβατικό στόχο του 55%, αποτέλεσμα της υψηλής ανταπόκρισης των πολιτών στο κάλεσμα του Κτηματολογίου να δηλώσουν την ακίνητη ιδιοκτησία τους εντός των προθεσμιών. Συγκεκριμένα, τα δηλωθέντα δικαιώματα έφτασαν τις 855.000, ενώ ο μέσος όρος των δηλωθέντων δικαιωμάτων ξεπέρασε το 65% των κατ’ εκτίμηση δικαιωμάτων.

 PIC1.PNG

Οι Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες ολοκληρώθηκε η συλλογή δηλώσεων στις 29 Νοεμβρίου 2019 είναι οι εξής: Καστοριάς, Φλώρινας, Ευβοίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Σάμου, Χίου, Ικαρίας και στο υπόλοιπο Μαγνησίας και Σποράδων.

Τις επόμενες εβδομάδες λήγουν σταδιακά και οι προθεσμίες δηλώσεων στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης, Λήμνου, Λέσβου, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η διαδικασία εμπρόθεσμων δηλώσεων στο σύνολο της Επικράτειας (93%) και εκκρεμούν μόνο οι μελέτες που βρίσκονται υπό δικαστική προσφυγή λόγω αντιδικίας των υποψήφιων αναδόχων και αντιστοιχούν στο 7% του συνόλου της χώρας.

 PIC2.jpg

Όσοι πολίτες δεν έχουν σπεύσει να δηλώσουν την ατομική τους ιδιοκτησία καλούνται να το πράξουν τις επόμενες ημέρες χωρίς την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων προστίμων, τα οποία ενεργοποιούνται εντός του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους.

Καθυστέρηση των πολιτών στις δηλώσεις δεν σημαίνει αυτόματη απώλεια της περιουσίας τους. Συνεπάγεται ωστόσο αδυναμία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, αδυναμία μεταβίβασης ακινήτων και αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενδεχομένως δικαστικές περιπέτειες, καθώς και αυξημένο κόστος λόγω της μελλοντικής ενεργοποίησης των προστίμων.
                            
Διευκολύνσεις πολιτών
 
  • Παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες από τα Γραφεία Κτηματογράφησης από εξειδικευμένους δικηγόρους και τοπογράφους σχετικά με την διαδικασία υποβολής δήλωσης, τα απαραίτητα έντυπα, έγγραφα, εντοπισμό, κλπ.
  • Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης δωρεάν υπηρεσίας για τον εντοπισμό και την οριοθέτηση ακινήτου με χρήση εφαρμογής μέσω κινητού τηλεφώνου.
  • Παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής του παγίου τέλους με δόσεις μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας.
  • Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Κτηματολόγιο καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο 210 6505600 ή στον τετραψήφιο αριθμό 1015
  • Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr

 Ολοκλήρωση του Κτηματολογίου σημαίνει:

  •  Οριστική, χωρίς αμφισβητήσεις, καταγραφή και κατοχύρωση της ιδιοκτησίας των πολιτών
  • Ταχύτερες διαδικασίες μεταβίβασης της ακίνητης περιουσίας.
  • Διαφάνεια και ασφάλεια στις μεταβιβάσεις ακινήτων 
  • Αναβάθμιση της αγοράς ακινήτων και αύξηση της αξίας της ακίνητης ιδιοκτησίας με συνέπεια την προσέλκυση επενδύσεων
  • Πλήρη διασφάλιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας
  • Αποτελεσματική προστασία του Περιβάλλοντος. Η αμετάκλητη οριοθέτηση των δασών και του αιγιαλού θα αποτελέσει το σοβαρότερο εμπόδιο ενάντια στις καταπατήσεις και την αυθαιρεσία.
  • Ορθολογική οργάνωση και ανάπτυξη της χώρας και διευκόλυνση των επενδύσεων.

View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.