Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ckiriako

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Έφτασε η ώρα που πρέπει να ανακαινίσω και εγώ ενα σπιτι για να παω να μεινω. Ισόγεια μονοκατοικία με ξυλινη σκεπη, μέσα σε ελαιοχωραφο. Έχω αποφασίσει να θερμάνω το σπίτι με ενδοδαπέδια θέρμανση. Επειδή δεν μπορώ να ανέβω πολύ σε ύψος, και επειδή δεν μπορώ να κατεβάσω τα δάπεδα για να με παρει στο υψος, θεωρω οτι η λυση είναι η ενδοδαπέδια χαμηλου προφιλ/ξηρης δομησης. 

Έκανα μια αποτυπωση του σπιτιου σε dwg, την οποια ανεβαζω και εδω. Ουσιαστικα υπαρχει ενα πολυ χαμηλοταβανο μπανιο με οροφη πλακα (θα κατεβασω το δαπεδο οσο μπορω εδω), ενα δωματιο που λειτουργει ως καθιστικο και κουζινα, και ενα υπνοδωματιο.

Αναζητωντας πληροφοριες για τα συστηματα ξηρης δομησης που κυκλοφορουν εχω βρει καποιες πληροφοριες για μερικα.

1. συστηματα με πλακα απο ινογυψοσανιδα/τσιμεντοσανιδα+2εκ μονωση στο κατω μερος (interplast+knauf, kamfloor, variotherm), εγκοπες στην πανω μερια της μορφοπλακας αυτης στην οποια εγκοπη μπαινει η σωληνα, γεμισμα των κενων της μορφοπλακας με οτι προτεινει η καθε εταιρια και επικαλυψη με πλακακια

2. συστηματα με πλακα απο μονωτικο υλικομε ενσωματωμενα θερμοαγωγιμα λαμακια (rehau, unopor), εγκοπες στην πλακα αυτη στην οποια εχουν ενσωματωθει θερμοαγωγιμα μεταλλικα φυλλα (αλουμινιο), κουμπωμα της σωληνας στις εγκοπες, και επικαλυψη με πλακακια.

Εχει καποιος αποψη και εμπειρια απο καποιο απο τα παραπανω συστηματα? Εχω ξεκινησει να παιρνω πληροφοριες απο τις εταιριες, αλλα οποιαδηποτε αποψη ειναι χρησιμη για να καταληξω καπου.

ScreenHunter_151 Dec. 12 21.12.jpg

Link to comment
Share on other sites

καταρχην επειδη εχεις επιλέξει ενδ.θερμανση και δεν ξερω αν έχεις μόνωση και πόση, ξεκινα με θερμ.απωλειες, εχοντας υποψη ότι η ενδ.θερμανση θα αποδίδει περιπου 150w/m2 καθαρής επιφάνειας (αφαιρόντας εσ.τοιχοποιιες, παγκους κουζινας, τζακι κτλ) και δες αν θα σε καλύψει στις θερμ.απωλειες

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προκειται για νησι, στο οποιο η εξωτ θερμοκρασια σπανια πεφτει κατω απο 5-6 βαθμους κελσιου, συνηθως καταχειμωνο παιζει βραδυ 6-8 και μερα 10-12. Ολες οι πλευρες του κτιριου εκτος της νοτιας θα μονωθουν εξωτερικα το καλοκαιρακι, οποτε δεν εχω προβλημα τον επομενο χειμωνα που θα ειναι ο πρωτος χειμωνας μου σε αυτο το κτιριο.

 

Εχεις δει απο κοντα καποιο απο τα παραπανω συστηματα parth?

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 13/12/2019 at 3:36 ΜΜ, ckiriako said:

Προκειται για νησι, στο οποιο η εξωτ θερμοκρασια σπανια πεφτει κατω απο 5-6 βαθμους

 

Τι κουφώματα έχεις? Επειδή έχω μείνει σε νησιά αρκετούς χειμώνες, ο αέρας δεν είναι αμελητέα ποσότητα και τα σπίτια που είχα μείνει κρύωναν από τον αέρα που έμπαινε από τα κουφώματα. Οι θερμικές απώλειες λόγω των κουφωμάτων συνυπολογίζονται στις θερμικές απώλειες της τοιχοποιίας για να βγουν οι συνολικές.  

Επίσης την αποθήκη θα πρέπει να την λάβεις υπόψη σαν μη θερμαινόμενο χώρο στις συνολικές σου θερμικές απώλειες.

Link to comment
Share on other sites

Ξυλινα κουφωματα,  διπλοι υαλοπινακες, λαστιχα περιμετρικα πανω στα οποια κλεινουν τα παραθυρα.

Η αποθηκη φυσικα και ειναι μθχ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Τελικά ολοκλήρωσες την ενδοδαπέδια; πως δούλεψε η επιλογή του χαμηλού προφίλ; Ρωτώ γιατί είμαι έτοιμος για μια εγκατάσταση σε πλάκα από σκυρόδεμα και σε όσους αναφέρω "χαμηλό προφίλ" δεν την συνιστούν.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Ναι ρε 'σεις για πείτε!

Κι εγώ την απέφυγα γιατί δεν ήξερε κανένας να μου πει και δεν ήθελα να σηκώσω πολύ μπετό...τελικά και πολύ μπετό σήκωσα, και πανάκριβα το πλήρωσα, και πανάκριβα fan coil έβαλα, μια η άλλη μπορεί και οικονομικότερα να μου ερχότανε, και με χαμηλότερο τελικό ύψος δαπέδου!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. 
Πανό τι έπαθες; Γιατί είσαι δυσαρεστημένος με την περίπτωση σου; 
 

Πσον αφορά εμένα, μιας και ρωτάει ο Νίκος, πραγματοποίησα εγκατάσταση κλασικού συστήματος ενδοδαπεδιας με μορφοπλακα και σωλήνα 17·2. Για θερμομπετο έριξα 4 πόντους knauf fe60. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Με 3300 πήρα τα υλικά για 90 τμ σπιτι(μορφοπλακες εξαρτήματα συλλέκτης 13δρομων πίνακας 1χλμ σωλήνα), και το θερμομπετο κόστισε 30€/τμ περίπου. Εργατικά δεν πλήρωσα γιατι τα έκανα όλα μόνος και δεν υποχρεώθηκα σε κανέναν. 
 

Αν έκανα την εγκατάσταση τώρα, μετά από οσα ειδα, θα έκανα πάλι ότι έκανα. Πλήρως ικανοποιημένος. Με αντλία μια Toshiba estia πέρυσι πλήρωσα 150€ σε ρεύμα για όλο το χειμώνα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 19/1/2022 at 10:26 ΠΜ, antloukidis said:

Καλημέρα Χαράλαμπε

Διευκρίνισε σε παρακαλώ.... 3300€ σύνολο ή 3300€ + 30x90 = 6000€ ???

Μορφοπλακες για 90 τμ, σωλήνας 1000μ, ειδικά τεμάχια για μορφοπλακες( κλιπ αρμοί διαστολής ταινίες σύνδεσης κτλ) ερμάριο +συλλέκτης κόστισαν 3300. Το θερμομπετον (knauf fe60) για πάχος ~ 40χιλ πάνω από το τακούνι της μορφοπλακας κόστισε περίπου 30€ ανά τμ (9,7€ ανά 30κιλο τσουβάλι με μεταφορικά μέχρι εδώ) 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.