Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΜΕΔΕ: Ανάρτηση ειδοποιητηρίων αναδρομικών Α΄ εξαμήνου 2015 (Ν.3986/2011)


Engineer

Recommended Posts

Συμφωνα με την επικοινωνια που ειχα οι οφειλες αυτες ΔΕΝ μπαινουν στις 120 δοσεις γιατι θεωρουνται ΗΔη ρυθμισμενες. Δηλαδη το ΤΣΜΕΔΕ ζητουσε αυτο το ποσο εφαπαξ πχ   χχχ €*8 εξαμηνα αλλα δεχτηκε !!! να γινει με δοσεις  οποτε θεωρειται ρυθμισμενο. Τωρα βγηκε το Α του 2015 αλλο ενα και τελος με τον βραχνα αυτον  σε εναν οργανισμο που δεν υφισταται!!! 

Link to comment
Share on other sites

ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ;;; τι καραγκιοζηλικια ειναι αυτα ... το 2019 να πληρωνουμε κατι απο το 2015 ;; λες και δεν εχουμε πληρωσει ενα σκασμο λεφτα ;;; τι γελια αντιμετώπιση σε βαρος μονο των μηχανικων.. δεν μπορω να πιστεψω οτι καποιος κλαδος σε καποια ταλαίπωρη χώρα θα ειχε αυτην την αντιμετοπισει και θα την δεχοταν ετσι τοσο απλα οπως εμεις ;;; και με ενα ΤΕΕ υπάλληλο των υπουργών και των κυβερνήσεων για μια μελλοντική θεσούλα σε κάποιο υπουργείο

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

Μετα απο επίσκεψη στο γραφείο του πρώην ΤΣΜΕΔΕ, μου εξηγησαν πως τα ανα δρομικα αυτα αφορούν τους ασφαλισμένους με το παλαιο συστημα(;), οποτε δεν ασχολήθηκα παραπάνω.

Αφου δεν πληρωνω, ακόμα καλύτερα.

Βεβαια, πήγα να φαω μια κρυάδα, μιας και ΑΚΟΜΑ δεν ειχαν περασει στο συστημα το γεγονος οτι είχα πληρωσει τα αναδρομικα του Α' 2012.....

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον εννοούν τους ασφαλισμένους προ '93 (αυτούς που λέμε "παλαιούς ασφαλισμένους"), αλλά προφανώς όχι μόνο αυτούς. Τρανό παράδειγμα (ότι δεν είναι μόνο οι παλαιοί ασφαλισμένοι) εδώ η συνάδελφος @yiota79.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πατάω εκει που είπε ο καλός συνάδελφος georgegaleos, αλλά δεν βγάζει κάτι , αλλά μόνο <<Δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το B2019>>.

Στο μεταξύ επειδή χρωστω τα αντερά μου, που μπορώ να δώ αν χρωστώ και άλλα αναδρομικά παλιότερα που να μην εχουν πάει στίς 120 δόσεις τις οποίες δεν έχω οριστικοποιήσει ακόμα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εγώ προσωπικά ξέρω ότι χρωστάω το α εξάμηνο του 2015 (από τον υπάλληλο τοπικού τσμέδε), δεν έχει αναρτηθεί ακόμη στο site που βάζουμε ΑΜΚΑ, Αρ. δύναμης & Αρ. ΤΕΕ. Όπως όλα δείχνουν αν δεν δοθεί παράταση (που είναι πολύ πιθανό) , θα είναι σκανδαλάκι διότι όλων θα πάνε στο ΚΕΑΟ με προσαύξηση και είναι σίγουρα μυνήσιμο (δεν μπορεί να λέει το τσμέδε ότι έχει αναρτηθεί το ειδοποιητήριο του α 2015, να μην το βλέπεις στο σύστημα, να ξέρεις ότι το χρωστάς, να μην σου δίνεται η δυνατότητα να το πληρώσεις, και μετά αφού λήξει η προθεσμία να σου τα παν στο ΚΕΑΟ με προσαύξηση). 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, maraspr2 said:

να μην σου δίνεται η δυνατότητα να το πληρώσεις

Μια ερώτηση...ίσως αφελής. Ενημερωτικά, στο ταμείο που πήγες, ζήτησες να σου εκτυπώσουν την οφειλή σου (όπου στην εκτύπωση αναγράφονται και οι σχετικοί λογαριασμοί των τραπεζών για την κατάθεση) και δεν σου τύπωσαν κάτι να πας να πληρώσεις ? Επίσης π.χ. στην τράπεζα Αττικής ή στην ΕΤΕ ρώτησες αν έχουν ενημερωθεί τα αρχεία τους με την οφειλή (σου) αυτή ?

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

On 17/12/2019 at 11:06 ΜΜ, katrmp said:

Εγώ πατάω εκει που είπε ο καλός συνάδελφος georgegaleos, αλλά δεν βγάζει κάτι , αλλά μόνο <<Δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το B2019>>.

 

πηγα και εγω στην σελίδα του τσμεδε, πατησα για την υποβολη των εισφορων και μου εβγαλε το ίδιο μηνυμα <<Δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το B2019>>.

Το λογικό συμπέρασμα, είναι ότι δεν έχω αναδρομικά για το Α' 2015.

Ελα όμως που πριν απο μερικούς μήνες, οταν μπηκα στο συστημα του ΕΦΚΑ για να βγαλω το ειδοποιητηριο του ΕΦΚΑ, παρατήρησα ότι ειχα "ληξιπροθεσμες οφειλες για το ΤΣΜΕΔΕ" γυρω στα 500€ . Πηρα τηλεφωνο στο ΤΣΜΕΔΕ και μου ειπαν ότι είναι οφειλες από τα αναδρομικα που δεν πληρωσα! Αρα εχω αναδρομικα ΤΣΜΕΔΕ που πρεπει να πληρωσω

Τότε όμως γιατι δεν εκτυπωνει το ειδοποιητηριο και μου λεει <<Δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το B2019>> ?

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Paul_Mix said:

Πηρα τηλεφωνο στο ΤΣΜΕΔΕ και μου ειπαν ότι είναι οφειλες από τα αναδρομικα που δεν πληρωσα!

Έλεγχες (είσαι σίγουρος δηλαδή ότι θυμάσαι να έλεγχες) κάθε φορά έγκαιρα (όταν δηλαδή εμφανίζονταν στην σελίδα του τ.ΤΣΜΕΔΕ η σχετική ενημέρωση ... και για περίπου 5-10 ημέρες --καθημερινά-- πριν την λήξη του εξαμήνου) και έλεγχες επίσης πριν την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής που έγραφε η σχετική ενημέρωση ?  Το δεύτερο το γράφω διότι μετά την ημερομηνία αυτή "κατεβαίνουν" από την σελίδα του τ.ΤΣΜΕΔΕ τα ειδοποιητήρια όπως επίσης και το ίδιο συμβαίνει και στις δυο τράπεζες (ΕΤΕ και Αττικής). Αυτό διότι μετά την ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής αλλάζει το ποσό αφού πρέπει να υπολογισθούν και οι προσαυξήσεις, οπότε αν περάσει η ημερομηνία εξόφλησης και γίνει έγκαιρη (σύντομη χρονικά) επίσκεψη στο ταμείο ή ζητηθεί να αποσταλεί το σχετικό ποσό σε mail (πλέον προσαυξημένο) μπορεί να αποφευχθεί η ενημέρωση στην σελίδα του ΕΦΚΑ και η μετέπειτα βεβαίωση στο ΚΕΑΟ.

Σε κάθε περίπτωση αμφιβολίας αν έχουν εκδοθεί ή όχι το έχω γράψει αρκετές φορές και είναι μονόδρομος και ας γίνομαι κουραστικός.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.