Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ελάχιστη επιφάνεια οικοπέδου


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα,

Κάνω ένα τοπογραφικό στο Σουφλί Έβρου όπου υπάρχει οικόπεδο 11τμ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 219Δ 11-03-1988 μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι απαιτείται να εγρράφεται κτήριο 50τμ με ελάχιστη πλευρά 5μ.

Σύμφωνα όμως με το ΦΕΚ 691Δ 08-08-1997 αναφέρεται ξεκάθαρα ότι καταργείται αυτή η διάταξη της απαίτησης εγγραφής κτηρίου 50τμ κτλ.

 

Το ερώτημα είναι αν πράγματι μπορώ με 11τμ οικόπεδο να έχω αρτιότητα και οικοδομησιμότητα (προφανώς κατά παρέκκλιση λόγω χρόνου δημιουργίας του οικοπέδου).

Μήπως αυτή η διάταξη για τα 50τμ κτλ επανήλθε ή ισχύει γενικότερα, ανεξάρτητα από το ΦΕΚ 691Δ του 1997?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ΦΕΚ Δ 691/97

Οι παρ. Α3, Β3, Γ3 και Δ3 του άρθρου 5 του Π.Δ. 7.1 .88 καταργούνται και τα οικόπεδα των τομέων Ι, ΙΙα, ΙΙβ και ΙΙΙ θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 5 χωρίς να απαιτείται στο οικοδομήσιμο τμήμα τους η εγγραφή κάτοψης κτιρίου με ελάχιστη επιφάνεια πενήντα (50) τ.μ. και ελάχιστη πλευρά πέντε (5) μ. Από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος ούτε του Κρατικού Προϋπολογισμού ούτε του Προϋπολογισμού του Δήμου Σουφλίου. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

δεν βλεπω καμμια αλλη τροποποιηση

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ, έλεγα μήπως υπάρχει κάποια άλλη διάταξη, άσχετη με τους όρους δόμησης του Σουφλίου, γενικότερη διάταξη (π.χ. ΝΟΚ κτλ), που το απαιτεί ή το έχει επαναφέρει. Έχει συμβεί στην ευρύτερη περιοχή μου να ανακληθούν άδειες γιατί για μικρό χρονικό διάστημα υπήρχαν όροι δόμησης που αντιβαίναν γενικότερες διατάξεις, οι οποίοι όροι δόμησης διορθώθηκαν εκ των υστέρων μόλις διαπιστώθηκε η πατάτα που έγινε...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.