Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αλλαγές που έρχονται


Engineer

Recommended Posts

Αμα το αφεντικό τυρβάζει περί άλλων , τότε συμβαίνουν πολλά . Ηξερα παλαιά περίπτωση που μεγαλοεργολάβος σήκωνε 5-6 πολυκατοικίες ταυτόχρονα και επειδή ασχολείτο με το ασθενές φύλο , ο εργοδηγός του σήκωνε 2 ταυτόχρονα δικές του με τα υλικά του εργολάβου . Γρήγορα άλλαξαν ρόλους , όπως ίσως και τα παλιομισοφόρια...

Link to comment
Share on other sites

Ανεπιφύλακτα θετικό μέτρο που βάζει τέλος στις κατρουγκαλιές. Παρόλα αυτά εν έτει 2019-20 το ελληνικό κράτος αδυνατεί να διαμορφώσει μια ενιαία οικονομική και κοινωνική πολιτική. Σε 3 χρόνια θα ξανασυζητάμε τα ίδια και τα ίδια.

Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, sdim said:

Για τον ελεύθερο επαγγελματία που δεν θα είναι παράλληλα μισθωτός οι ασφαλιστικές εισφορές θα είναι μεγαλύτερες.

Γιατί θα είναι μεγαλύτερες; 210 για όλους δε λέει ο νόμος; άλλαξε ή δεν κατάλαβα κάτι;

Αν δεν υπήρχαν παράγκες, οι μισθολογικές απαιτήσεις των εργαζομένων θα ήταν πολύ μεγαλύτερες. Η παράγκα τον εργοδότη τον ζημιώνει λιγότερο.

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από το βασικό πόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικό και εφάπαξ) γύρω στα 70€ και ΟΑΕΔ 10€. 

Αν απαλλάσσονται γενικά οι μισθωτοί από ασφάλιση δεν θα απαλλαχθούν και από αυτές τις εισφορές ; Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάτι διαφορετικό , ενημερώστε με αν υπάρχει κάποια σχετική πρόβλεψη .

Link to comment
Share on other sites

Η απαλλαγή δεν αφορά τα πάντα, αλλά τα τυχόντα ποσά που θα πλήρωναν στον ΕΦΚΑ επιπλέον των ελαχίστων 210. Το ΕΤΕΑΕΠ, αν δεν αναφέρεται ρητά το αντίθετο, είναι άλλη ιστορία και θα το πληρώνουν. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να γίνει για όλους προαιρετικό.

 

Link to comment
Share on other sites

οσοι λετε οτι συμφέρει να γινεις μισθωτός για να γλιτώσεις το εφκα ειναι παραλογο και μονο που σκεφτεσται ετσι ... ενας μισθωτος πληρωνει 40% ασφαλεια δεν συμφερει .. το αντιθετο συμφερει ... ως μισθωτος συμφερει να γυρισεις σε μπλοκακι γιατι θα δινεις μονο 210 ευρω ..... πχ ενας που περνει μικτα συν τις εισφορες του εγοδοτη 1400 ευρω περνει καθαρα καπου 1000 ..αν επερνε ως ελ επαγγελματια με μπολοκακι 1400 θα εδινε 210 και θα τελειωνε αρα θα του εμενα ποιο πολα ..θα εχανε βεβαια απο το αφορολογιτο αλλα τωρα ειναι μονο 9% οποτε ...ξανασκεφτείτε

 

αν εισαι μισθωτος ως μηχανικος το πληρωνεις το ΕΤΕΑΠ μεσο του μισθου σου οποτε σας ελ επαγγελματιας δεν θα πληρωνεις κατι επιπλεον ...

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς. Άσε που δεν το χάνεις ούτε το αφορολόγητο αν έχεις λίγους εργοδότες.

Μόνο το ενδεχόμενο να πλακώσουν οι μισθωτοί να φάνε τις δουλειές έχει κάποια βάση, όπως επίσης και το ότι την ελάφρυνση θα αναγκαστούν να τη "μοιραστούν" με τον εργοδότη τους.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.