Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά ακινήτου κι επιλογή τρόπου θέρμανσης


spiros1983

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

ειμαι  μηχανικός και θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με μια αγορά ακινήτου. Σκεφτόμαστε με τη γυναίκα μου να αγοράσουμε ένα τεσσάρι 3 υπνοδωματίων 110-115 m2 σε νεόδμητη τετραώροφη πολυκατοικία, τρίτου ορόφου στη Λαρισα.Θα ήθελα να με ενημερώσετε Αν θα μπορούσα να συνεννοηθώ με μηχανικό ώστε να μπει ανεξάρτητα από την υπόλοιπη οικοδομή αντλία θερμότητας και ένδοδαπεδια θέρμανση/ ψύξη και να έχω ζεστό νερό. Πως θα επιτύχω καλύτερη εξοικονόμηση; θα χρειαστεί ηλιακός ή φωτοβολταϊκό πάνελ; που συνήθως μπανει ο εξοπλισμός;Έχετε κάποια επιλογή να μου προτείνετε πχ μοντέλου daikin ή κάτι εναλλακτικού. Τέλος ποσό περίπου θα μου κόστισει σε γενικές γραμμές; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια Πολλά

Με ενδοδαπέδια θα επιτύχεις άριστες συνθήκες θέρμανσης όχι όμως απαραίτητα και ικανοποιητική ψύξη, αυτό που στην ουσία θα έχεις θα είναι δροσισμός, και όχι ψύξη, μιας και θα πρέπει να αποφύγεις την δημιουργία συμπυκνωμάτων στο δάπεδο, εκτός και εάν υπάρξει ειδική μέριμνα στο σχεδιασμό των κυκλωμάτων. Αυτές οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν με την χρήση Fan Coil Units (FCU).

Το κόστος των Α/Θ ξεκινά από 3500€-4000€ και μπορεί να φτάσει και στο διπλάσιο αυτών των ανάλογα με την εταιρεία και τις δυνατότητες της. Ιδιαίτερη μερίμνα χρειάζεται στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση για την τροφοδοσία της Α/Θ, όπου ανάλογα με την ισχύ της Α/Θ μπορεί να χρειαστεί 3Φ παροχή, φυσικά υπάρχουν και 1Φ Α/Θ μικρότερης δυναμικότητας. Το κόστος της ενδοδαπέδιας να το υπολογίζεις στα 36 με 40 € /τμ και των FCU από 200 εως και 350 €/τεμάχιο. Επίσης υπολόγισε ότι θα χρειαστείς να ανυψωθείς από 6 έως 10 εκ επιπλέον της στάθμης του ορόφου σου ανάλογα με τις απαιτήσεις της λύσης που θα επιλεγεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.