Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ακόμα μία απορία για, εξαιρετικά σημαντικό, θέμα υγείας


iliekater

Recommended Posts

Δεν ξεπλένανε τον αφρό??

 

Αν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων στην Αγγλία: Μάθημα πρώτο (και μοναδικό!)

 

α) Γεμίστε με ζεστό νερό την γούρνα της κουζίνας και ρίξτε αύφθονο υγρό πιάτων μέσα. Αναδεύσατε μέχρι να κάνει...bubbles!

 

β) βάλτε τα άπλυτα κουζινικά και πιάτα μέσα και αφήστε τα να μουλιάσουν για αρκετή ώρα. Σας συνιστούμε κατά την διάρκεια του βήματος αυτού και ανάλογα την ώρα, την τηλεθέαση, συνοδευόμενη από ένα cup o' tea, είτε Benders, Hollyoaks, Countdown και για τους πιό hardcore λεκέδες και ανθρώπους, animal resque.

 

γ) Μην πειράζετε το νερό του νεροχύτη!!!

 

δ)Με ένα σφουγγαράκι πιάτων.... Συγνώμη, αυτό ισχύει στο υπόλοιπο σύμπαν.... Από την αρχή:

Με ένα βουρτσάκι (που έχει κατάλληλο μέγεθος και για να τρίβει την τουαλέτα σας), με γρήγορες κινήσεις, ΟΧΙ περισσότερες από δύο ανά σκεύος, "ζαλίστε" την βρωμιά. Βουτίξτε το σκέυος στο νερό το οποίο ευλαβικά κρατάτε καθ'όλη την διαδικασία στον νεροχύτη (δείτε βήμα α και γ) και βάλτε το στην πιατοθήκη να στραγγίξει.

 

ε) Επαναλαύετε με όσα σκεύη χρειαστεί.

 

στ) Κοιτάξτε με απορεία τον όποιο τριτοκοσμικό, passe housemate σας, κυρίως αν είναι Έλληνας, και κάνετε σαφές πως δεν τον καταλαβαίνετε όταν κατά την διάρκεια εφαρμογής των παραπάνω βημάτων σας ζητά να μην ξαναπλύνετε τα πιάτα του και κυρίως όταν σας ρωτά "Θα έπινες από αυτό;" δειχνοντας το νεράκι που με ευλάβια συντηρείτε μέσα στον νεροχύτη καθ'όλη την διαδικασία. Άλλωστε τί ξέρουν αυτοί; Βλαζουν λεμόνι στις πατάτες φούρνου και αυξάνουν την οξύτητα του φαγητού τους....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 77
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δεν ξέρω για τους άγγλους, αλλά η μούχλα που υπάρχει στα ιταλικά σπίτια (σε κυριλάτες πόλεις τύπου Φλωρεντία, Περούτζια, Μπολόνια, Μπάρι, Μιλάνο, Ρώμη), δεν υπάρχει πουθενά αλλού. αυτό βέβαια έχει φοβερό αντίκτυπο και στην προσωπική υγειινή του καθενός.

είχα και γω (κοκέτη) συγκάτοικο που δεν είχε ούτε πετσετα προσώπου....(ας ήταν καλά τα ΣΚ που γύριζε σπίτι του).

Link to comment
Share on other sites

Εγώ παιδιά θα σας πω ότι το πλήθος κατσαριδών το οποίο είχα δει σε μερικά φαγάδικα στην Γαλλία στο Παρίσι δεν περιγράφεται. Να φανταστείτε ότι στην εκδρομή μου εκεί κατέληξα να...φάω σουβλάκι γύρο δίπλα απο την Παναγία των Παρισίων από Έλληνα που είχε ανοίξει γυράδικο εκεί... Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να μείνω χρόνια αλλά μόλις μια εβδομάδα για να το δώ αυτό!

 

 

acnt υπέμεινες αυτές τις καταστάσεις για 3 χρόνια? Πως έτρωγες? Ή πιο σωστά, τι στομάχι και ανοσίες ανέπτυξες???

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων στην Αγγλία: Μάθημα πρώτο (και μοναδικό!) ........

...........στις πατάτες φούρνου και αυξάνουν την οξύτητα του φαγητού τους....

 

Να συμπληρώσω στα γραφόμενα του acnt, πως η συγκεκριμένη διαδικασία γίνονταν και σε μεγάλο ξενοδοχείo του Λονδίνου, φαντάζομαι και σε άλλα, και μάλιστα με κρύο νερό. Η χρήση ζεστού νερού ή το πλύσιμο με καθαρό μετά το βάφτισμα ήταν απαγορευμένη δια ροπάλου του supervisor. Το ίδιο βέβαια ίσχυε και για τα μαχαιροπίρουνα.

Link to comment
Share on other sites

Ε δεν μπορώ να μην πω κι εγώ αυτά που είδα στην Κίνα..

Μια εμπειρία ανάλογη με αυτή του acnt..

 

Λοιπόν..είχαμε πάει σε ένα "κυριλάτο" κινέζικο εστιατόριο στο Πεκίνο για να φάμε τη γνωστή σε όλους μας "πάπια Πεκίνου"! Για καλή μας τύχη, όπως πηγαίναμε να καθίσουμε στο τραπέζι, εγώ και δυό άλλα παιδιά απλώς γυρίσαμε το κεφάλι μας να δούμε τι ήταν στο διάδρομο στα αριστερά μας..και ήταν η κουζίνα του κυριλάτου (!) εστιατορίου, και μάλιστα βλέπαμε αυτούς που εκείνη την ώρα έπλεναν (ο Θεός να το κάνει πλύσιμο) τα πιάτα και τα ποτήρια.. Και τι να δούμε... πάνω σε έναν πάγκο υπήρχαν 2 παλιές πλαστικές λεκάνες με νερό, η μία με σαπουνάδα και η άλλη χωρίς (εννοείται), αλλά είχε αρχίσει και σ'αυτή σιγά σιγά το νερό να γίνεται...αφρώδες... :lol:

Η διαδικασία του πλυσίματος των κουζινικών σκευών, πιάτων και ποτηριών έχει ως εξής:

-Παίρνουμε το πιάτο ή το ποτήρι ή το πηρούνι :S (ναι..μας είχαν και πηρούνια!), όσο βρώμικο κι αν είναι, ό,τι και να έχει πάνω, και το βουτάμε μέσα στη λεκάνη Νο1 με τη σαπουνάδα. Προσοχή! Δεν το αφήνουμε μέσα όμως! Αμέσως, χωρίς να το αφήσουμε από το χέρι μας, το βγάζουμε και το βουτάμε στη δίπλα λεκάνη, λεκάνη Νο2 που εννοείται έχει καθαρό (!) νερό.. Πάλι χωρίς να χάνουμε στιγμή το βγάζουμε και το δίνουμε στον Κινεζούλη/Κινεζούλα δίπλα μας που με μία πετσέτα το σκουπίζει και το γυαλίζει καλά! Εντωμεταξύ, έχουμε ήδη προχωρήσει στο επόμενο πιάτο/ποτήρι κι έτσι το πλύσιμο-στέγνωμα πιάτων γίνεται μια πανεύκολη και τάχιστη διαδικασία!! :lol: :lol:

 

(ούτε μούλιασμα, ούτε βούρτσες, βουρτσάκια...αυτά είναι περιττά πράγματα! :lol:)

 

ΥΓ: Περιττό να σας πω ότι δεν ακουμπήσαμε μετά πιάτα/ποτήρια...

Link to comment
Share on other sites

μου εκανεε μεγαλο κακο iliekater!δεν μπορω να πιασω ουτε την πορτα του ασανσερ μου....και μονο που σκεφτομαι ποιος το εχει χρησιμοποιηση πριν απο μενα φρικαρω....

σκεψου μονο οτι ειμαστε 53 διαμερισματα.....κ οι περισσοτεροι φοιτητες....που ξερω τι επιανε ο αλλος πριν πιασει το χερουλι της πορτας....αλλα δεν πειραζει εχω μαθει απο τις σκαλες εδω κ τρεισ μερες....θερμη παρακληση την επομενη φορα που θα θελες να θιξεις τετοια θεματα....ξανα σκεψουτο....!

Link to comment
Share on other sites

a_k , έκανα μερικές ενδιαφέρουσες σκέψεις για τις καρέκλες , τα ρούχα , τα κρεββάτια και τα αυτοκίνητα . Θες να στις πω ; ! ! !

Link to comment
Share on other sites

Μα ο iliekater σε βοηθάει να χάσεις τα όποια παραπανίσια κιλά αφιλοκερδώς! Πες του και ένα ευχαριστώ του ανθρώπου, την υγεία σου σκέφτεται! Άλλοι βγάζουν χρήματα με το να σε βάζουν να κάνεις γυμναστική!:P Σε ποιόν όροφο είσαι είπαμε?:)

 

Τελικά οι ξένοι δεν μπορούν να λένε και ότι θέλουν για τους έλληνες στο θέμα της υγιεινής! Φανταστείτε να ξεκίναγε ο iliekater τέτοιες συζητήσεις σε δικά τους φόρουμ τι θα γινόταν.... ή μήπως απλά θα τον θεωρούσαν παράξενο?:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

a_k , έκανα μερικές ενδιαφέρουσες σκέψεις για τις καρέκλες , τα ρούχα , τα κρεββάτια και τα αυτοκίνητα . Θες να στις πω ; ! ! !

 

Ο ...Ευαγγελάτος μας!! Μαζί σου όλοι γερά! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.