Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πλατφόρμα για ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις χωρίς οι συμβαλλόμενοι να πηγαίνουν στην Εφορία


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δξ  γιατί επρεπε να γινει  η αποχη απο τους συμβολαιογραφους,  για να αποφασισουν οι αρμοδιοι, μεταξυ αλλων και τα εξης αυτονοητα:

Πρόκριμα εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής των δηλώσεων κεφαλαίου, το οποίο και συμφωνήθηκε, είναι η κωδικοποίηση των σχετικών με αυτό διατάξεων (Αντικειμενικού Προσδιορισμού της Αξίας Ακινήτων, Φορολογίας Κεφαλαίου και ΕΝΦΙΑ).

-Στο ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο προωθεί η ΑΑΔΕ, έχει ήδη προβλεφθεί και υλοποιηθεί αρχικά η εισαγωγή των Τιμών Ζωνών, όπως αυτές απεικονίζονται στο σχετικό έντυπο Ε9, τις οποίες και ο συμβολαιογράφος ελέγχει, όπως κάνει μέχρι σήμερα, και φροντίζει να ταυτίζονται με την περιγραφή του ακινήτου στο συμβόλαιο, που συντάσσει.

-Ουδεμία εμπλοκή φέρει ο συμβολαιογράφος σε σχέση με την χορήγηση απαλλαγής πρώτης κατοικίας, καθώς και στην τελευταία επίδειξη της εφαρμογής έχει ήδη υλοποιηθεί η απεμπλοκή του από οποιαδήποτε «κρίση» και ευθύνη, τα δε απαιτούμενα στοιχεία τα ελέγχει η διοίκηση και οποιοδήποτε συμπληρωματικό ζητηθεί «προσκομίζεται» από τον φορολογούμενο.

-Προ της οποιασδήποτε εφαρμογής της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων κεφαλαίου θα πραγματοποιηθούν στην έδρα κάθε συμβολαιογραφικού συλλόγου σεμινάρια για την χρήση της αντίστοιχης εφαρμογής, θα υπάρξει έντυπος οδηγός χρήσης, καθώς και ηλεκτρονικά μέσα αυτοματοποιημένης επίδειξης παραδειγμάτων. Έχει επίσης συμφωνηθεί η αμφίδρομη επικοινωνία και η βελτίωση της εφαρμογής με σχόλια και παρατηρήσεις των συμβολαιογράφων.

-Για όλα αυτά, αλλά και για μια σειρά ενεργειών που πραγματοποιεί ο συμβολαιογράφος για τον πωλητή θα υπάρξει θεσμοθετημένη αμοιβή για την οποία απαιτείται ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών), η έκδοση της οποίας έχει ήδη συζητηθεί με τους αρμόδιους φορείς».

 

https://www.b2green.gr/el/post/76576/akinita-vrachykykloma-stis-metavivaseis-mechri-pote-tha-einai-pagomenes-oi-agorapolisies

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

η αποχη -μαλλον- "λήγει",  εάν οι συμβ/φοι πηραν αυτα που ηθελαν

https://www.taxheaven.gr/news/47196/airetai-h-epibolh-prostimoy-gia-ton-enfia-ypsoys-100-eyrw-stoys-symbolaiografoys-anastelletai-h-efarmogh-diataxewn-forologias-kefalaioy-toy-n-46462019

Τα δικα μας πολεοδομικα θεματα, ως προς την συνταξη συμβολαιων  με αυθαιρεσιες υπερ  ή κατα κοινοχρήστων

δεν βλεπω να λυνονται...

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.