Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έναρξή επιτηδεύματος μηχανολόγου μηχανικού Τ.Ε


Βιλελμίνη

Recommended Posts

On 13/1/2020 at 2:09 ΜΜ, stayros said:

Καταρχήν στα έχουν πει όλοι λάθος. Η ΕΕΤΕΜ για το δικό της συμφέρον σου λέει ότι πρέπει να εγγραφείς σε αυτήν. Στην πραγματικότητα δε χρειάζεται. Πλέον εγγράφεσαι στο μητρώο Πτυχιουχων Μηχανικών του ΤΕΕ. Αυτή είναι η εγγραφή στο επιμελητήριο που σε αφορά. Αν από όλες τις συνδρομές σου πρέπει να κρατήσεις μία είναι αυτή του ΤΕΕ καθώς σου δίνει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα για αυθαίρετα, ΠΕΑ κτλ.

Όσο αφορά την διαδικασία της εφορίας μην αγχώνεσαι. Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εγγραφή σου είσαι ΟΚ. Κανείς δε θα σε ψάξει γιατί ενώ έκανες έναρξη με προεγγραφή στο Α επιμελητήριο γράφτηκες στο Β.

Η σφραγίδα είναι το μόνο σημαντικό κομμάτι. Εκεί θα πρέπει να τηρήσεις τα στοιχεία που αναφέρει η ΕΕΤΕΜ. Μπορείς να έχεις και μία δεύτερη πιο απλή πχ για να σφραγίζεις τιμολόγια, αλλά για μελέτες κτλ θέλεις τη μεγάλη.

Ακολούθα τα παραπάνω. Ο συνάλεφος τα είπε αναλυτικά.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλή σταδιοδρομία. Για να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου μερικά πράγματα θα σου πω ότι για την έναρξη στην εφορία ήθελες βεβαίωση εγγραφής μέλους του επιμελητηριου που ανήκεις. Στη προκειμένη περίπτωση είναι η ΕΕΤΕΜ.Από το εμπορικό- βιοτεχνικό παίρνεις μια βεβαίωση περί μη υποχρέωσης εγγραφής.. αυτά τα δύο . Όμως για να αποκτήσεις πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΕΕ πρέπει να γραφτεις και εκεί π.χ. eadeies , αυθαίρετα , αμοιβέςκτλ .οπότε για την ώρα σωστά τα έχεις φέρει τα πράγματα σου μένει μόνο εγγραφή στο ΤΕΕ αν έχεις σκοπό να κάνεις χρήση των υπηρεσιών του ....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.