Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΤΕΕ: Προσκλήσεις στα μέλη του για επιτροπές και καταλόγους ΤΕΕ


Engineer

Recommended Posts

1 ώρα πριν, maneni said:

α καλα ζητε σε αλλο κοσμο εσεις........

Καλή χρονιά συνάδελφε.

Τι εννοείς? Εγώ πρόσφατα τελείωσα ένα διαγωνισμό που διήρκησε 20 μήνες. Με κάλεσαν περίπου 15 φορές κ δεν πήρα σεντ από το φορεα. Αν ξέρεις κάτι διαφορετικό, το λες. Πλέον δεν πληρωνουν.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μα δεν ειπα οτι πληρωνει το ΤΕΕ. Ειπα οτι υπαρχουν αλλοι ενδιαφερομενοι να "αποκαταστησουν" το προβλημα αυτο. Φυσικα περιμενουν και το αναλογο ανταλλαγμα (δηλαδη της ψηφο ή υποστηριξη κλπ). Ποσο ποιο ξεκαθαρα να το πω?

21 ώρες πριν, Alessio said:

...αδυνατω να αντιληφθώ γιατί κάποιος συνάδελφος να χάνει εργατοημέρες άνευ μιας έστω συμβολικής αποζημίωσης. Το αυτό ισχύει κ για τους εκπροσωπους των εργοληπτικών οργανώσεων.

Συναδελφε καποιοι εκτος απο οικονομικα ανταλλαγματα (άμεσα ή έμμεσα) μπορεί να επιδιώκουν άλλα οφέλη όπως εμπειρία, γνωριμίες κλπ

Link to comment
Share on other sites

48 λεπτά πριν, maneni said:

Μα δεν ειπα οτι πληρωνει το ΤΕΕ. Ειπα οτι υπαρχουν αλλοι ενδιαφερομενοι να "αποκαταστησουν" το προβλημα αυτο. Φυσικα περιμενουν και το αναλογο ανταλλαγμα (δηλαδη της ψηφο ή υποστηριξη κλπ). Ποσο ποιο ξεκαθαρα να το πω?

Συναδελφε καποιοι εκτος απο οικονομικα ανταλλαγματα (άμεσα ή έμμεσα) μπορεί να επιδιώκουν άλλα οφέλη όπως εμπειρία, γνωριμίες κλπ

Συνάδελφε κατανοώ τί (περίπου) θες να πεις, ωστόσο θα επιμείνω ότι όταν κάποιος δεν πληρώνεται για τη δουλειά που κάνει:

ή θα την κάνει μια φορά και δε θα την ξανακάνει

ή δε θα κάνει καλή δουλειά και δε θα μπορείς να του πεις και κάτι, γιατί θα σου πει ότι το έκανε τσάμπα

ή αν θέλει να πληρωθεί οπωσδήποτε, ίσως βρει άλλο τρόπο, οπότε σίγουρα δεν επιτυγχάνεται ο καταρχήν σκοπός της συμμετοχής του στη διαδικασία (νομιμότητα, διαφάνεια κτλ)

"Αν πληρώνεις με μπανάνες, τότε θα προσελκύσεις μαϊμούδες..."

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, [email protected] said:

Καλή χρονιά συνάδελφε.

Τι εννοείς? Εγώ πρόσφατα τελείωσα ένα διαγωνισμό που διήρκησε 20 μήνες. Με κάλεσαν περίπου 15 φορές κ δεν πήρα σεντ από το φορεα. Αν ξέρεις κάτι διαφορετικό, το λες. Πλέον δεν πληρωνουν.

Σε ρώτησα κάτι πριν Μήτσο, αλλά απάντηση δεν πήρα. Τα έχω γράψει πριν 2 1/2 χρόνια, έχοντας κληρωθεί ως τακτικό μέλος σε διαγωνισμό ενός Δήμου. Διάβασε τα αν θες. Ιδιαίτερα διαφωτιστικό το υπ' αριθ. πρωτ. 33443 του ΤΕΕ.

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

Έχω την ίδια εμπειρία. Δεν πληρώνουν τίποτα. Όσο για τις γνωριμίες κτλ δεν νομίζω ν κερδίζεις και πολλά, σαν κακομοίρη σε βλέπουν οι τεχνικές υπηρεσίες και επίσης δεν έχω όρεξη να γλύφω για να μου δώσουν καμιά δουλίτσα τον κάθε....μη πω.

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

@nik Στην περίπτωσή μου είχαν όλη την καλή πρόθεση να πληρώσουν, πλην όμως τα έκαναν μπάχαλο με τις αποφάσεις και τα ΦΕΚ που έπρεπε να δημοσιεύσουν (βγήκαν εκ των υστέρων, μετά τον διαγωνισμό), με αποτέλεσμα εγώ και άλλοι τέσσερις να κόψουμε ΑΠΥ (όπως άλλωστε μας είχε ζητηθεί και από το λογιστήριο του Δήμου) αλλά να "κοπεί" από τα εντελλόμενα (επίτροπος) με διάφορες προφάσεις (τύπου ότι τα λεφτά της φαίνονταν υπερβολικά, οι αποφάσεις του Δήμου βγήκαν με ημερομηνία μεταγενέστερη του διαγωνισμού και κάτι άλλα μυστήρια).

Στο ΤΕΕ (τμήμα εκπροσωπήσεων) που απευθυνθήκαμε, έκαναν τους τρελούς (μετά αναρωτιούνται γιατί δεν πληρώνουμε τις συνδρομές μας). Όσο για το έγγραφο ερώτημα που πρωτοκόλλησα στο ΤΕΕ, απάντηση δεν πήρα ποτέ.

Προσωπική γνώμη; Μείνετε μακριά (δεν γίνονται όλοι οι διαγωνισμοί δίπλα στο σπίτι ή το γραφείο μας, τα έξοδα είναι πολλά) και αφήστε τον νομοθέτη του 4412/2016 και το ΤΕΕ  να βγάλουν τα μάτια τους και να μην μας βάζουν στη μέση, σε ρόλο επαίτη.

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

Ναι τα ίδια τράβηξα και εγώ. Κάτι ΦΕΚ που δεν βγαίνουν κτλ. Εγώ δεν έκοψα ποτέ ΑΠΥ γιατί δεν έβλεπα φως. Το τμήμα εκπρ. του ΤΕΕ εννοείται έκανε την πάπια και δεν ξέρω κτλ. Μακρυά και εγώ πλέον.

Link to comment
Share on other sites

On 1/1/2020 at 1:15 ΠΜ, Directionless said:

Ποιοι να δώσουν; Το ΤΕΕ; 

Όχι το ΤΕΕ. Ο φορέας πληρώνει, αν πληρώσει. Το ΤΕΕ μόνο το αδιάβλητο έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει κ τίποτε άλλο.

 

Παλιά η λίστα εκπροσώπων δεν ήταν ανοικτή για το ποπολο. Κληρωναν δικούς τους κομματικους οι οποιοι αποζημιώνονταν από το φορεα. Πολύ καλά λεφτα. Με 10 διαγωνισμούς το χρόνο δεν χρειαζόταν καν να δουλεύεις για εισόδημα.

Πλέον μετά μνημονίων δεν πληρώνει κανείς τίποτα. Απόλυτο μηδέν. Μην κόβετε δελτία γιατί θα πληρώνετε φόρους κ ΦΠΑ σε νούμερα που δεν θα εισπράξετε ποτέ. Και 20-40 εργάσιμες το χρόνο ανά διαγωνισμο θα τις δουλεύετε δωρεάν για τον Αυτοκράτορα, όπως οι Ιάπωνες πριν 100 χρόνια.

Εμενα συνέχιζαν να με κληρώνουν ακόμα και μετά την αίτηση διαγραφης. Και βρέθηκα ακόμα και σε θέση να εξηγώ στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ότι έχει κάνει γκάφα το ΤΕΕ. Ψάχνουν εθελοντές με το μεγεθυντικο φακό. Δέχτηκα μια κ μόνο φορά να εξυπηρετήσω μετά από προσωπική παράκληση από το γραφείο περιφερειάρχη να μην ακυρώσω. Ήταν ευαίσθητο κοινωνικό θέμα και επείγον αλλα ο διαγωνισμός θα έπρεπε να ακυρωθεί καθώς δεν υπήρχαν εκπρόσωποι ΤΕΕ (ήμουν αναπληρωματικό μελος, το κύριο μέλος έριξε κ αυτό άκυρο) και ήταν στη μεταβατική φάση από hard copy σε ηλεκτρονική. Βασικά μια που σκέφτηκα το κράτος για επείγουσα ανάγκη ανάθεσης μελέτης, καθώς και όλους τους μαλακές συναδέλφους από 17 μεγάλα γραφεία που πρέπει να ξόδεψαν μεγάλο ποσό και χρόνο απλά για να συμμετέχουν (ο προϋπολογισμός ήταν επταψηφιος μεγάλος). Το αποτέλεσμα ήταν σε διάρκεια 20 μηνών να τρέχω σε επιτροπές μετά από βραδινή βάρδια, να παίρνω άδειες να λείψω από τη δουλειά, να τρώω κλήσεις γιατί δεν έβρισκα να παρκάρω κλπ. Μηδενικό κέρδος, ακόμα και σε γνωριμίες. Σε 15 παρουσίες μου κερδισα να με κεράσουν ένα εσπρέσσο από αυτόματο μηχάνημα.

Με τέτοιες καταστάσεις η διαδικασία πρέπει να αλλάξει. Αν θέλουν δωρεάν, τότε να υποχρεωθούν όλοι οι μηχανικοί να συμμετέχουν από μια φορά χωρίς δικαιολογίες απουσιας, κάτι σαν στρατιωτική θητεία ένα πράμα.

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

Κάνε σε κάθε περίπτωση, έναν κόπο να διαβάσεις το παλιό τοπικ που παράθεσα παραπάνω. Θα σε βοηθήσει να διεκδικήσεις πράγματα την επόμενη φορά (αν ποτέ αποφασίσεις να επανενταχθείς στον κατάλογο εκπροσώπων από πλευράς ΤΕΕ), που με λίγη τύχη μπορεί και να εισπράξεις. Σίγουρα πάντως, δεν πρόκειται περί καθαρόαιμου εθελοντισμού, όπως έγραψες και παραπάνω..

Όσο για το ήσουν αναπληρωματικό μέλος και υπήρχε υποχρέωση να παραβρεθείς, αυτό είναι κάτι που μάλλον δεν ισχύει (άρθρο 221). Όπως θα διαπιστώσεις και εσύ, υπάρχει νομοθετικό κενό και δεν αναφέρονται πουθενά κυρώσεις. Επομένως, δύο είναι τα τινά είτε το έπραξες λόγω άγνοιας είτε γιατί το ήθελες (για δικούς σου λόγους). Πιθανολογώ το δεύτερο μιας και όπως είπε, αφορούσε σε ευαίσθητο κοινωνικά ζήτημα. Και για να είμαι πλήρης στα όσα αναφέρω, θα σου πω ότι μετά τον διαγωνισμό που ανέφερα παραπάνω, ήρθε και δεύτερος (από Περιφέρεια Αττικής, σε συγκεκριμένη ΠΕ - μπορώ να σου δώσω περισσότερα στοιχεία σε π.μ., μιας και γνωριζόμαστε). Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι ως αναπληρωματικό πια μέλος και έχοντας τραβήξει όλο το μαρτύριο του πρώτου διαγωνισμού, τους πήρα από τα μούτρα. Με λίγα λόγια τους είπα ότι υποχρεούνται σε απόδοση αμοιβής και τους ρώτησα αν είναι εν γνώση τους η διαδικασία και αν το έχουν ξανακάνει. Αυτοί κουνούσαν τα κεφάλια, ενώ σε πρώτη φάση φάνηκε να το αποδέχονται ζητώντας μου μια Υ.Δ. ότι δεν αποδέχομαι να παραβρεθώ για προσωπικούς λόγους. Εγώ καθ' όλη την επαφή που είχαμε, ήμουν αδιαπραγμάτευτος και τους έλεγα ότι δεν προχωρώ σε εκπροσώπηση, χωρίς αμοιβή, ενώ αν δεν γνωρίζουν φυσικά και θα τους έστελνα την Υ.Δ. που ζητούσαν.Εν συνεχεία με πήρε ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος, ο οποίος αφού απέτυχε με μια σχετική (και διακριτική) επίθεση και με ατάκες τύπου "είναι υποχρέωση σου", "... να δούμε τι προβλέπει και ο Νόμος" να με πείσει, αφού τον ενημέρωσα ότι ο νόμος δεν προβλέπει κάποια κύρωση, μου το έριξε στο παρακάλι λέγοντας ότι χωρίς εμένα ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί, μετά άρχισε να με ρωτάει (προσπαθώντας να με πάρει με το καλό) για κάποιους κοινούς γνωστούς που είχαμε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας κ.λπ. Εν τέλει, κλείσαμε, καταλήγοντας ότι θα διαβάσει τι προβλέπεται για τις αμοιβές και ουδέποτε εμφανίστηκε ξανά (ως δια μαγείας λύθηκε φαίνεται το θέμα). 

Κλείνοντας λοιπόν, υποχρεωτικό σίγουρα δεν είναι (όπως ανέφερες και στο αρχικό χρονικά ποστ σου) και καλώς επαναδιατυπώνεις λέγοντας "[...] ύστερα από παράκληση του γραφείου του Περιφερειάρχη [...]" στο τελευταίο χρονικά ποστ σου.

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

@Directionless

Sorry, αλλά δεν μπαίνω καν στον κόπο να συμμετέχω παραπάνω. Αν πιστεύετε ότι η εκπροσώπηση σε διαγωνισμούς είναι τη σήμερον ημέρα αντικείμενο εργασίας, εύχομαι τα καλύτερα σε όλους. Είτε κάνω λάθος είτε όχι, μου είναι αδιάφορο. Η προσωπική μου άποψη είναι πολύ κακη για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.