Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλαγές στη χρήση ΔΔΡ και τροποποίηση εντύπου ΥΔΕ


varonos

Recommended Posts

τους πήρε μόνο 13 χρόνια να καταλάβουν την αρλούμπα περί υποχρεωτικής χρήσης ΔΔΕ σε όλα τα κυκλώματα μιας ΕΗΕ, που φυσικά και δεν εφαρμόζονταν στην πράξη.

Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, nvel said:

τους πήρε μόνο 13 χρόνια να καταλάβουν την αρλούμπα περί υποχρεωτικής χρήσης ΔΔΕ σε όλα τα κυκλώματα μιας ΕΗΕ, που φυσικά και δεν εφαρμόζονταν στην πράξη.

Πόσο χρόνια θα χρειαστεί άραγε ακόμη, για να καταργηθούν τα 2 έντυπα ελέγχου, κατά ΕΛΟΤ και κατά ΚΕΗΕ?  Όταν θα ισχύσει το ΕΛΟΤ ΕΝ 60364, θα υπάρχουν 3 έντυπα έλεγχου? Παγκόσμια πρωτοτυπία! Ένα έντυπο χρειάζεται, με τις επιτρεπτές εξαιρέσεις.

Link to comment
Share on other sites

μην βιαζεστε να βγαλετε συμπερασμαστα.....θα  υπαρξουν αλαγες  η ΠΟΣΕΗ θα δωσει εγκυκλιο στα σωματια .....δεν ηταν κ τοσο ευκολο οσο φανταζεστε   

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, maneni said:

ποιο δεν ηταν τοσο ευκολο?

ολοι γνωριζουμε με ποιον τροπο επιβληθηκε παντου ο ΔΔΕ .....δεν ειναι  ευκολο να αλαξεις την νομοθεσια ... . Εδώ θα βρείτε τα νέα εντυπα 

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

Οντως ετσι ειναι. Σε περσινη εκδήλωση σχετικα με το θέμα, οπου υπήρχε εκπρόσωπος της αρμόδια διεύθυνσης του υπουργείου μας παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες. Όπως και για το θέμα του μητρώου ΥΔΕ και των δειγματοληπτικών ελέγχων. Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι βρήκε άλλοθι για τις ΥΔΕ, αφού μηχανικός που συμμετέχει στην συγγραφή του ΕΛΟΤ 384 είπε ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να βάζουμε παντού ΔΔΕ. ¨οπως είπε (ο ίδιος) σύμφωνα με την ΥΑ (την παλιά)  αν τεκμηριώσουμε ότι τεχνικά δεν είναι εφικτή η εγκατάσταση ΔΔΕ τότε δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το βάλουμε !!!!!!!!!

Επίσης να αναφέρω ότι είχε συσταθεί επιτροπή για το θέμα της οποίας το πόρισμα ουσιαστικά είναι κάτι σαν απόρρητο.....

Πάντως έστω και καθυστερήμένα επιτέλους ήρθε η πολυπόθητη ΥΑ για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Edited by maneni
Link to comment
Share on other sites

Για να μη εχουμε παρερμηνείες :

1)   Οι βασικές αλλαγές είναι η απαίτηση για κάλυψη με ΔΔΡ με ΙΔΝ<=30mA μόνο τερματικών γραμμών, η απαλλαγή κάλυψης με ΔΔΡ των τερματικών γραμμών στα συστήματα TN-C και η δυνατότητα μη κάλυψης με ΔΔΡ τερματικών γραμμών που τροφοδοτούν ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό υπό προϋποθέσεις μελέτης και τεκμηρίωσης.

 περί προαιρετικής εγκατάστασης ΔΔΡ με διαφορικό ρεύμα λειτουργίας που δεν υπερβαίνει τα 30mA (ΕΠΕΔΔΡ)
 
 2 )   Ως τερματική γραμμή νοείται η ηλεκτρική γραμμή που αναχωρεί από ηλεκτρικό πίνακα διανομής και τροφοδοτεί ηλεκτρικές συσκευές, αυτοματισμούς, ρευματοδότες. 
Δεν νοείται ως τερματική γραμμή, η ηλεκτρική γραμμή που τροφοδοτεί ηλεκτρικούς πίνακες διανομής. 

νεο εντυπο YDE (1).pdf

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς, το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η αδράνεια προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες τάχιστα τεχνολογικές συνθήκες. Η νέα ΥΑ έπρεπε να έχει μια και μοναδική αράδα κειμένου: στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις (σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα!), εφαρμόζεται το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 60364.

Ακόμη ασχολούμαστε πώς θα λύσουμε το θέμα με τις ΔΔΡ (και πώς θα αυξήσουμε τον όγκο των χαρτιών στις ΥΔΕ), και έχουμε αφήσει εκτός, αρμονικές, Φ/Β, υπερτάσεις, αντικεραυνικά, εφεδρική τροφοδοσία κλπ. κλπ. Και για να μην ξεχνιόμαστε, ΔΕΝ έχουμε ακόμη Κανονισμό Συνδέσεων (το περιβόητο Εγχειρίδιο Συνδέσης με το Δίκτυο, έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα σε ΡΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ).

Edited by Πέτρανθος
προσθήκη κειμένου
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Πέτρανθος said:

Δυστυχώς, το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η αδράνεια προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες τάχιστα τεχνολογικές συνθήκες. Η νέα ΥΑ έπρεπε να έχει μια και μοναδική αράδα κειμένου: στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις (σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα!),

με βρισκεις απολυτα συμφωνο αν κ στη θαλασσα τα κρητιρια ειν διαφορετικα αποτη στη ξηρα....any way, εχουμε πολυ δρομο ακομα ,  η  ΠΟΣΕΗ το  παλευει.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.