Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκύκλιος διαδικασίας αναγνώρισης υφιστάμενων χώρων λατρείας προ του 1955


Engineer

Recommended Posts

H Εγκύκλιος από την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει:

Κατόπιν αυτών, όλες οι θρησκευτικές κοινότητες (πλην αυτών, των κατ΄άρθρο 3Σ κλιμάτων της Ανατολικής του Χριστού Ορθοδόξου Εκκλησίας) ειδικά για χώρους λατρείας που στερούνται παντελώς άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, μπορούν να αιτηθούν την έκδοση σχετικής διαπιστωτικής πράξης για τη νόμιμη λειτουργία τους και την ένταξη των υπευθύνων θρησκευτικών λειτουργών τους στο μητρώο που τηρεί η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι οι χώροι λατρείας να λειτουργούν συνεχώς και αδιαλείπτως στο συγκεκριμένο κτίριο ή τμήμα του επί μακρό χρονικό διάστημα, και τουλάχιστον πριν την 09-08-1955, μέχρι και σήμερα.

Ήτοι, απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης είναι η έναρξη χρήσης του χώρου ως χώρου λατρείας πριν από την 09-08-1955 (μέχρι και σήμερα), σε κτίριο που προφανώς έχει ανεγερθεί προ της ημερομηνίας αυτής, ήτοι προ της έναρξης ισχύος του συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών, ώστε να θεωρείται νομίμως υφιστάμενο.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ:

Η ανάρτηση εδώ:

https://www.minedu.gov.gr/gepo-menu-m/2015-09-16-07-18-41/tmima-ekklisiastikis-dioikisis-2/37976-egkyklios-diadikasias-anagnorisis-yfistamenon-xoron-latreias-pro-tou-1955

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Η απόφαση αφορά σε όλες τις άλλες θρησκευτικές κοινότητες πλην αυτής της φωτογραφίας της δημοσίευσης. Για να μην μπερδεύει και αυτό, καλό είναι να διορθωθεί.

Link to comment
Share on other sites

 

image.png.81b6dd5d7fd4fb7a10a48b1238fc6085.png

 

Να περιμένουμε λέτε και   .....   "...δίκαιες διαμαρτυρίες για τον άδικο αποκλεισμό " (πφφφ!!)  από τους "εκλεγμένους"  ψευτομουφτήδες,  τους  αρχιπράκτορες των τουρκικών συμφερόντων που όλες οι κυβερνήσεις μας του κατευνασμού και του στρουθοκαμηλισμού τους, ακόμη και της κομματικής εκμετάλλευσης για άγρα ψήφων,  έχουν αφήσει να αλωνίζουν εδώ και χρόνια στη Θράκη?? ....

image.png.7c4dd9153abe92bcf7fcd73f796afedc.png

 

https://tourkikanea.gr/thraki/gialaoglu/

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.