Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χτισιμό σε δικό μου οικόπεδο - κόστος


malitsas

Recommended Posts

Γεια σας και καλή χρονιά!

Ήρθε η ώρα να σκεφτώ κι εγώ με τη σειρά μου πως θα προχωρήσω με το θέμα του σπιτιού. Ήμαστε 4μελής οικογένεια και τα παιδιά μας είναι μικρά ακόμα και πρέπει να σκεφτούμε αν θα αγοράσουμε, θα χτίσουμε ή θα συνεχίσουμε να ήμαστε στο ενοίκιο. Στην κατοχή μας έχουμε 1 οικόπεδο (700τμ) έξω από το κέντρο της πόλης (Πάτρα). Η περιοχή είναι εντός σχεδίου πόλεως.

Σαν 1η επιλογή έχω το χτίσιμο αλλά δεν έχω ιδέα από τα κόστη κατασκευης. Αυτό που έχω στο μυαλό μου ειναι :

2 αυτόνομοι όροφοι με υπόγειο 

Ας πούμε 120 τμ ο κάθε όροφος 

Χοντρικά πόσο θα κοστισει μια τέτοια κατσκευη λαμβάνοντας υπόψην ότι θα δώσω έμφαση στη θερμομόνωση σε όλη την κατασκευή.

Αν είναι λίγα τα δεδομένα που σας δίνω παρακαλώ πείτε μου τι άλλο χρειάζετε και θα σας το δώσω. 

Επίσης το μπάτζετ ~250.000

Ευχαριστώ ! 

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς αφού έχετε τα χρήματα και το οικόπεδο , το οποίο επίσης είναι σε σημείο που σας αρέσει ως τοποθεσία , είναι προφανές ότι το να πετάτε λεφτά σε ενοίκια , είναι ό,τι χειρότερο από οικονομικής απόψεως μπορείτε να κάνετε . 

Το να αγοράσετε έχει νόημα αν θέλετε να κρατήσετε το οικόπεδο για το μέλλον , με την λογική ότι η περιοχή του δεν είναι ακόμα τόσο πολύ ανεπτυγμένη , όσο εκεί που θα αγοράσετε .

Σε κάθε άλλη περίπτωση σας συμφέρει να χτίσετε το οικόπεδο σας . 

Τώρα ως προς το κόστος , θα πρέπει να βρείτε αν δεν έχετε ήδη , κάποιον μηχανικό που να ασχολείται με αυτά , τον οποίο εμπιστεύεστε ώστε να σας κάνει ένα προϋπολογισμό .

Καλό είναι να έχετε στο νου σας , ότι ο προϋπολογισμός , δεν πρέπει να είναι σφικτός , γιατί στην οικοδομή τα κόστη έχουν πολλές υπερβάσεις και το βασικό είναι να έχετε το σπίτι σας πριν τελειώσουν τα χρήματα και όχι να βρεθείτε χωρίς χρήματα και χωρίς σπίτι .

Τα στοιχεία κόστους έχουν πολλούς παράγοντες που μόνο ένας επαγγελματίας , με γνώση της περιοχής και των ιδιαιτεροτήτων της κατασκευής θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει οπότε είναι καλύτερα αν δεν τον έχετε , να τον βρείτε και να απευθυνθείτε σε αυτόν .

Προφανώς από την στιγμή που σε πρώτη φάση θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ένα σπίτι , έχετε διάφορες δυνατότητες που θα σας δώσουν την δυνατότητα να τελειώσετε όλο το κτίριο στο 70 % και τον όροφο που θα κατοικείτε στο 100 % , ώστε να μην έχετε θέμα με το κόστος .

Αν τώρα θέλετε να μισθώσετε το άλλο διαμέρισμα , τότε θα πρέπει να κάνετε τις ανάλογες προσαρμογές στο κόστος .

Γενικά αυτό που ζητάτε , δεν μπορεί να απαντηθεί σε ένα φόρουμ , παρά μόνο με πολύ γενικές απαντήσεις που δεν θα σας δώσουν πραγματικές λύσεις .

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, malitsas said:

.....

Ας πούμε 120 τμ ο κάθε όροφος  Λανθασμένη βάση. Η επιφάνεια, αλλά και το όλο στήσιμο της οικοδομής, εξαρτάται από τις ανάγκες (αλλά και την οικονομική άνεση) των χρηστών

Χοντρικά πόσο θα κοστισει μια τέτοια κατσκευη λαμβάνοντας υπόψην ότι θα δώσω έμφαση στη θερμομόνωση σε όλη την κατασκευή. Η έμφαση στη θερμομόνωση, αλλά και στα υπόλοιπα στοιχεία που συντελούν στο "σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης κτίριο", επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία 

...........

Συνοπτικά λοιπόν, και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο συνάδελφος ανωτέρω, θα πρέπει να αναζητήσεις έναν καλό(*) μηχανικό στην περιοχή σου. Αυτός θα σε κατατοπίσει τόσο ως προς το πολεοδομικό κομμάτι, και θα σου προτείνει τη βέλτιστη από οικονομοτεχνική άποψη λύση.   

Μην θέλεις λύσεις "εδώ και τώρα", αλλά έχε υπομονή (σπίτι φτιάχνεις) μέχρι να κατασταλάξεις σε αυτό που πραγματικά θέλεις.

(*)Καλός μηχανικός δεν είναι αυτός που θα σου φτιάξει ό,τι επιθυμείς κολακεύοντάς σε, αλλά αυτός που θα σε καθοδηγήσει σωστά, ανατρέποντας (εάν απαιτηθεί) τις οικοδομικές αντιλήψεις σου.  Στην περιοχή σου υπάρχουν πολλοί ικανοί συνάδελφοι. Πάρε πληροφορίες, συζήτησε μαζί τους, και αποφάσισε. Μην αφήσεις να σε παρασύρει η δηθενιά και τα φρουφρού, αλλά ακολούθησε την ειλικρίνεια και την (επαγγελματική) τιμιότητα. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.