Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομόνωση σε πλάκα οροφής ισογείου με τον όροφο "γιαπί"


giannistas

Recommended Posts

Καλη χρονια σε ολους ,ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα τη βοηθεια και τα φωτα σας σχετικα με την μονωση της οικιας μου γιατι αντιμετωπιζω σοβαρο προβλημα με τα εξοδα θερμανσης (πετρελαιου)λογω μη μονωσης της .Μενω σε ισογεια διαμπερες μον/κια κατασκευης 1978-1980 στον Βυρωνα η οποια ειναι περιπου 150τμ ,δεξια και αριστερα εφαπτεται με αλλα κτιρια .Το προβλημα ειναι οτι πανω απο την οικια ειναι αμονωτο γιαπι,αμονωτες κολωνες και πιο πανω αμονωτη ταρατσα ,ολα αυτα  εχουν ως συνεπεια το σπιτι να ειναι πολυ κρυο και να θελει λογω της οικογενειας πολλες ωρες θερμανση με συνεπεια  να δημιουργειται μουχλα στα ταβανια.Εχω αλλαξει αλουμινια με διπλα τζαμια αλλα οχι θερμοδιακοπτωμενα το 2002 τα οποια ψιλομπαζουν κρυο .

Η λυση νομιζω ειναι  (για μονοση στα ταβανια) μεταξυ εσωτερικης ( με πετροβαμβακα ? η καποια πολυστερινη αν δεν δημιουργει προβληματα υγειας? )η εξωτερικης  θερμομονωσης .Εδω θελω τη γνωμη σας για το ποια θα ταιριαξει καλυτερα ( κατα τη γνωμη μου απο αυτα που εχω διαπιστωσει στο ιντερνετ παρολο που η εξωτερικη δειχνει πιο ορθολογικη νομιζω θα ειναι δυσκολη στην εφαρμογη καθως η πανω πλακα ειναι εκτεθειμενη, θα ειναι βατη και πιθανο να γινει καποια στιγμη διαμερισμα ),  αλλα και τη γνωση του κοστους γιατι θα παιξει σημαντικο ρολο στην αποφαση μου.Να ενημερωσω οτι χαλαω σε πετρελαιο 600-700 το μηνα για 5 με 6 μηνες περιπου (ευτυχως φετος αργησε να χειμωνιασει).

Επισης θα ηθελα να με ενημερωσετε αν μπορω να ενταχτω σε προγραμμα εξ/νομω κατ/οικον και τι χρειαζεται για να ενταχτεις.

Ευχαριστω ολους  εκ των προτερων και αναμενω τις προτασεις και τις λυσεις που εχετε .

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

 

 

 

οικια.png

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

περισσότερο θα στρεφόμουν στην εξωτερική θερμομόνωση, πλάκες υλικού πάνω από την πλάκα σου και όπου πρέπει να μπει, θα έβαζα κάποιο μπετόν από πάνω ώστε να παραμένει βατός ο όροφος και θα υπολόγιζα ελεύθερο ύψος ως το ταβάνι να είχα περίπου 2,75μ ώστε αν μπουν "πλακίδια δαπέδου" και κάποιος σοβάς οροφής, αυτός ίσως να μπορούσε να αποφευχθεί να είχα το ελεύθερο ύψος ορόφου 2,65μ ώστε αν ποτέ χτίσω στον όροφο να μπορεί να γίνουν χώροι κύριας χρήσης.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ θα το κοιτάξω γιατί και το κόστος είναι ένα θέμα .άρα δε θα χρειαστεί να τη χαλάσω με σκαψίματα (υδραυλικά ) αν είναι να χτίσω ?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

η άποψη μου είναι οχι, ότι κάνεις κάνε το για πολύ καιρό. Μέτρησε ύψος δάπεδο ορόφου με ταβάνι, αυτό θα παίξει ένα ρόλο, καθώς η νομοθεσία πια απαιτεί ύψος 2,65μετρα για να βγάλεις άδεια για χώρο κύρια χρήσης (σαλόνι, υπνοδωμάτια, γραφείο κ.α.) θα μεριμνήσεις ώστε όταν τελειώσει η μόνωση σου, το φράγμα υδρατμών, το ελαφρομπετον και το τελικό δάπεδο και ο σοβάς οροφής να σου μένει ελεύθερο ύψος μέσα στον όροφο 2,65μ ώστε να μπορείς να βγάλεις άδεια να χτίσεις μόνιμα.

Ρόλο θα παίξει στην επιλογή του υλικού, καθώς υπάρχουν υλικά με μικρά πάχη και ιδιότητες να σου παρέχουν την απαιτούμενη μόνωση, θα συνιστούσα μια επαφή με ένα Μηχανολόγο Μηχανικό να σου κάνει κάποιες προτάσεις για υλικά και επαφή με εταιρίες που να πουλάνε μονωτικά υλικά με αυξημένη ιδιότητα θερμομόνωσης ώστε το υλικό να μην σου φάει μεγάλο πάχος και να έχεις τα απαιτούμενα 2,65.

Υπόψη να το πω άλλη μια φορά, τα 2,65μ πρέπει να είναι από τελειωμένο δάπεδο ως την οροφή χώρου.

 

μόλις πρόσεξα την ερώτηση σου ότι μιλάς για σκαψίματα να περάσεις υλικά σωλήνες, αυτές ίσως να έπρεπε να σκεφτείς να τις περάσεις νωρίτερα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 11/1/2020 at 1:01 ΠΜ, giannistas said:

Καλη χρονια σε ολους ,ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα τη βοηθεια και τα φωτα σας σχετικα με την μονωση της οικιας......

Η μόνωση πάνω από την πλάκα προϋποθέτει εδική προεργασία, είναι πιο ακριβή και δημιουργεί προβλήματα κατά την ολοκλήρωση του ορόφου (υποχρεωτική αποξήλωση). Προσανατολίσου στη λύση κάτω από την πλάκα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Θα επιλέξεις με κριτήριο την ασφάλεια και την οικονομία. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.