Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εξετάσεις ΤΕΕ - Νεότερα


the_topo

Recommended Posts

1 ώρα πριν, maneni said:

μην λες πράγματα που δεν γνωρίζεις. Ποιος σου είπε ότι πληρώνονται?

Είχα την εντύπωση ότι πληρώνονται!Τεσπα δεν γνωρίζω ούτε με ενδιαφέρει, στην τελική και λεφτά να παίρνουν καλά κάνουν λόγω το ότι παρέχουν μία υπηρεσία, να και αν παίρνουν να και αν δεν παίρνουν!

Μακάρι αυτό να ήταν το πρόβλημα!

Αν θέλεις να μας πεις, πες μας αν πάλι δεν θέλεις συνεχισε να απαντάς λακωνικά και όπου σε συμφέρει!

Edited by tns
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 97
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

7 ώρες πριν, maneni said:

γιατί πρέπει να γνωρίζω? Με καλέσανε αν θέλω να πάω και πήγα. Θα έπρεπε να μάθω τον τρόππο διαλογής?

Κάτσε συγγνώμη, για να καταλάβω δηλαδή : μια μέρα σε πήραν απλά τηλέφωνο χωρίς να σε γνωρίζουν και σου είπαν "θες να έρθεις"; 

Δεν υπονοώ κάτι για σένα, προς Θεού, δεν γνωριζόμαστε καν, όμως αν έπεφταν σε κάποιον που δεν είχε επαφή πχ με το επάγγελμα (πλήρωνε απλά το ΤΣΜΕΔΕ του και είχε αλλάξει ρότα στη ζωή); Αυτό είναι λίγο σοβαρό. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Όσο για τον τρόπο επιλογής δεν τον γνωρίζω ακριβώς, ξέρω όμως ότι καλούνται αρκετοί από το εκάστοτε τμήμα, περισσότερο καθηγητές πανεπιστημίων αλλά όχι μόνο. Επίσης όχι μόνο δεν πληρώνονται αλλά εδώ και λίγα χρόνια δεν τους δίνουν ούτε τα οδοιπορικά που παίρναν πριν (για ποσά 20-30€ μιλάω). Τουλάχιστον αυτά ισχύουν για ένα περιφερειακό τμήμα που γνωρίζω. Το ότι ήταν 2-3-5 φορές τα ίδια άτομα δεν σημαίνει κάτι στις τόσες χιλιάδες φορές που έχουν γίνει οι εξετάσεις.. Αλλά ίσως ότι δεν ασχολούνται οι υπόλοιποι..

Edited by VirusX2
Link to comment
Share on other sites

Όταν λέμε αμοιβή, αυτά τα οδοιπορικά εννοούσαμε.

3 ώρες πριν, Directionless said:

1) Κάτσε συγγνώμη, για να καταλάβω δηλαδή : μια μέρα σε πήραν απλά τηλέφωνο χωρίς να σε γνωρίζουν και σου είπαν "θες να έρθεις"; 

2) αν έπεφταν σε κάποιον που δεν είχε επαφή πχ με το επάγγελμα (πλήρωνε απλά το ΤΣΜΕΔΕ του και είχε αλλάξει ρότα στη ζωή); Αυτό είναι λίγο σοβαρό. 

1) Ναι, έτσι ακριβώς. Πού το περίεργο;

2) Καθόλου σοβαρό. Οι εξετάσεις δεν εξετάζουν εργασιακή εμπειρία αλλά τις γνώσεις του πτυχίου. Διαφορετικά θα έπρεπε να τη διδάσκουν την εμπειρία αυτή (εδώ είναι και το πραγματικό πρόβλημα). Έτσι, ο οποιοσδήποτε που απλώς έχει περάσει τις εξετάσεις θεωρείται και γνώστης. Και η γνώση υποθέτουμε ότι δεν ξεχνιέται, διαφορετικά θα έπρεπε να του αφαιρείται και η δική του άδεια, οποιανού δεν ασκεί για κάποια χρόνια το επάγγελμα. Εξ άλλου, ο βασικός εξεταστής είναι καθηγητής και οι υπόλοιποι έχουν επικουρικό ρόλο.

Απευθυνόμενος στον tns, είμαι πραγματικά περίεργος για το τι σε ρώτησαν και κόπηκες.

 

Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, georgios_m said:

Έτσι, ο οποιοσδήποτε που απλώς έχει περάσει τις εξετάσεις θεωρείται και γνώστης. Και η γνώση υποθέτουμε ότι δεν ξεχνιέται,

Δηλαδή, να περιμένουν τηλέφωνο και ο Γιώργης ο Λιάγκας, ο Γιώργης ο Λιανός, ο Μάκης ο Πουνέντης ή ο Αλέξης ο Γεωργούλης; 😁

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αν είναι μέλη ΤΕΕ και έχουν κλείσει δεκαετία ναι, γιατί όχι;

Μην υπερεκτιμάς το ρόλο των εξετάσεων. Σε αποφοίτους απευθύνονται, όχι σε επαγγελματίες. Και για μικρά έργα σε καλύπτει η άδεια. Μετά έχεις κι άλλες δοκιμασίες.

Και μην υπερεκτιμάς το ρόλο των μελών της επιτροπής. Ο καθηγητής έχει τον κύριο λόγο, οι άλλοι επικουρικό.

Link to comment
Share on other sites

Με κάλεσε ο πρόεδρος που με ήξερε. Φαντάζομαι ότι λίγο πολύ ξέρει τους περισσότερους (ή μαθαίνει για αυτούς). Επίσης υποθέτω ότι ρωτάνε πρώτα γιατί διαφορετικά θα πελαγώσουν στη γραφειοκρατία (απόφαση ΔΣ σε τυχαία ονόματα, κοινοποίηση, άρνηση και ξανά ο ίδιος κύκλος).

Η σύνθεση της επιτροπής είναι 1 καθηγητής και 2 ελ επ.

Στην περίπτωσή μου μπορεί και να έκανα περισσότερες ερωτήσεις από τον καθηγητή. :ph34r::mrgreen:

Προσωπικώς αν με ξανακαλούσαν θα ξαναπήγαινα. Βέβαια αν μου ξανατύχαινε περίπτωση εξεταζόμενου παντελώς άσχετου και η επιτροπή να μην θέλει να τον κόψει, τότε θα έριχνα μαύρη πέτρα και θα τα έχωνα και στον πρόεδρο (του τοπικού ΤΕΕ).

Edited by maneni
Link to comment
Share on other sites

όπως είπα υπήρξε περίπτωση εξεταζόμενου ο οποίος ήταν εντελώς άσχετος. Κάποια στιγμή από την αγανάκτησή μου πήγα να τον ρωτήσω αν ξέρει πόσο κάνει 1+1 (δεν κάνω πλάκα).

Τελικά ήμουν μειοψηφία καθώς οι υπόλοιποι έδωσαν θετική ψήφο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.