Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τα 22 πλεονεκτήματα των αστικών δενδροφυτεύσεων


Engineer

Recommended Posts

Το TreePeople εμπνέει και υποστηρίζει τους ανθρώπους του LA να έρθουν μαζί για να φυτέψουν και να φροντίσουν τα δέντρα, να συλλέξουν τη βροχή και να ανανεώσουν τα εξαντλημένα τοπία. Συνενώνονται με τις κοινότητες για να αναπτύξουν μια πόλη πιο πράσινη, σκιασμένη και πιο ασφαλής από νερό σε σπίτια, γειτονιές, σχολεία και στα τοπικά βουνά. Εργάζονται με εκπροσώπους εθελοντών χρησιμοποιώντας το μοναδικό μοντέλο Citizen Forester και επηρεάζουμε κυβερνητικές υπηρεσίες για ένα υγιές, και βιώσιμο Λος Άντζελες.

Το TreePeople κατέγραψε τα 22 πλεονεκτήματα των αστικών δενδροφυτεύσεων.

Περίσσευμα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) δημιουργείται στην ατμόσφαιρα μας, συμβάλλοντας στην αλλαγή του κλίματος. Τα δέντρα απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα, απομακρύνοντας και αποθηκεύοντας τον άνθρακα ενώ παράλληλα απελευθερώνουν το οξυγόνο στον αέρα. Σε ένα χρόνο, ένα στρέμμα ώριμων δέντρων απορροφά την ίδια ποσότητα CO2 που παράγεται όταν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας για 26.000 μίλια.

Τα δέντρα απορροφούν οσμές και αέρια ρύπων (οξείδια του αζώτου, αμμωνία, διοξείδιο του θείου και όζον) και φιλτράρουν τα σωματίδια από τον αέρα, παγιδεύοντάς τα στα φύλλα και τον φλοιό τους.

Σε ένα χρόνο ένα στρέμμα ώριμων δέντρων μπορεί να παρέχει αρκετό οξυγόνο για 18 άτομα.

Οι μέσες θερμοκρασίες στο Λος Άντζελες έχουν αυξηθεί κατά 6 ° F τα τελευταία 50 χρόνια, καθώς η κάλυψη των δένδρων έχει μειωθεί και ο αριθμός των δρόμων και κτιρίων απορρόφησης θερμότητας έχει αυξηθεί.
Τα δέντρα δροσίζουν την πόλη μέχρι και 10 ° F, σκιάζοντας τα σπίτια και τους δρόμους μας, διασπώντας τις αστικές θερμικές νησίδες  και απελευθερώνοντας υδρατμούς στον αέρα μέσα από τα φύλλα τους.

Τρία δέντρα τοποθετημένα στρατηγικά γύρω από μια μονοκατοικία μπορούν να μειώσουν τις ανάγκες κλιματισμού του καλοκαιριού κατά 50%. Με τη μείωση της ζήτησης ενέργειας για την ψύξη των σπιτιών μας, μειώνουμε το διοξείδιο του άνθρακα και άλλες εκπομπές ρύπων από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Η σκιά από τα δέντρα επιβραδύνει την εξάτμιση του νερού από τους διψασμένους χλοοτάπητες. Τα περισσότερα πρόσφατα φυτευμένα δέντρα χρειάζονται μόνο δεκαπέντε γαλόνια νερού την εβδομάδα. Καθώς τα δέντρα μεγαλώνουν, αυξάνουν την ατμοσφαιρική υγρασία.

Τα δέντρα μειώνουν την απορροή των υδάτων λόγω των βροχοπτώσεων επιτρέποντας έτσι στο νερό να ρέει κάτω από τον κορμό και στη γη κάτω από το δέντρο. Αυτό εμποδίζει τα ομβριακά νερά να μεταφέρουν ρύπους στον ωκεανό. Όταν αναπτύσσονται, τα δέντρα δρουν σαν ένα σφουγγάρι που φιλτράρει αυτό το νερό φυσικά και το χρησιμοποιεί για να επαναφορτίσει τις παροχές υπόγειων υδάτων.

Στις πλαγιές των βουνών, τα δέντρα επιβραδύνουν την απορροή και κρατούν το χώμα στη θέση του.

Ο καρκίνος του δέρματος είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα δέντρα μειώνουν την έκθεση στο UV-B κατά περίπου 50%, παρέχοντας έτσι προστασία στα παιδιά στις σχολικές αυλές και τις παιδικές χαρές - όπου τα παιδιά περνούν αρκετές ώρες εκτεθειμένα.

Μια μηλιά μπορεί να αποφέρει έως και 15-20 κουκούτσια φρούτων ετησίως και μπορεί να φυτευτεί στην μικρότερη αστική περιοχή. Εκτός από τα φρούτα για τον άνθρωπο, τα δέντρα παρέχουν τροφή για πτηνά και ζώα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με θέα στα δέντρα από τα παράθυρά τους ανανήπτουν ταχύτερα και με λιγότερες επιπλοκές. Τα παιδιά με ΔΕΠΥ δείχνουν λιγότερα συμπτώματα όταν έχουν πρόσβαση στη φύση. Η έκθεση στα δέντρα συμβάλει στη μείωση της ψυχικής κόπωσης.

Οι γειτονιές και τα σπίτια που είναι άγονα έχουν δείξει ότι έχουν μεγαλύτερη συχνότητα βίας μέσα και έξω από το σπίτι από τους πιο πράσινους ομολόγους τους. Τα δέντρα και ο εξωραϊσμός βοηθούν στη μείωση του επιπέδου φόβου.

Τα οπωροκηπευτικά που συλλέγονται από κοινοτικούς οπωρώνες μπορούν να πωληθούν, παρέχοντας έτσι εισόδημα. Οι ευκαιρίες μικρών επιχειρήσεων στην πράσινη διαχείριση των αποβλήτων και στον εξωραϊσμό, δημιουργούνται όταν οι πόλεις εκτιμούν την σκιά και τις ιδιότητες εξοικονόμησης νερού. Η επαγγελματική κατάρτιση για νέους που ενδιαφέρονται για πράσινες θέσεις εργασίας είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για την ανάπτυξη οικονομικών ευκαιριών από τα δέντρα.

Τα δέντρα αποτελούν πηγή χαλάρωσης και έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους.

Οι δενδροφυτέυσεις παρέχουν μια ευκαιρία για συμμετοχή και ενδυνάμωση της κοινωνικότητας που βελτιώνει την ποιότητα ζωής στις γειτονιές. Όλες οι κουλτούρες, οι ηλικίες και τα φύλα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε μια δενδροφύτευση.

Τα δέντρα ως ορόσημα μπορούν να δημιουργήσουν μια γειτονιά με νέα ταυτότητα και να ενθαρρύνουν την υπερηφάνεια του πολίτη.

Οι συκιές και οι βελανιδιές είναι αστικά είδη δέντρων που προσφέρουν εξαιρετικές αστικές κατοικίες για πουλιά, και άλλα ζώα.

Τα δέντρα μπορούν να αποκρύψουν τοίχους από σκυρόδεμα ή χώρους στάθμευσης, από την ενοχλητική θέα. Περιορίζουν τον ήχο από τους κοντινούς δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους και δημιουργούν ένα καταπράσινο θόλο πράσινου. Τα δέντρα απορροφούν τη σκόνη και τον άνεμο και μειώνουν την αντηλιά.

Σε προαστιακές και αγροτικές περιοχές, τα δέντρα μπορούν να συλλεχθούν επιλεκτικά για καύσιμα και βιοτεχνικά ξύλα.

Η ομορφιά ενός καλά φυτεμένου ακινήτου, του γύρω δρόμου και της γειτονιάς του, μπορεί να αυξήσει την τιμή του κατά 15 %.

Μελέτες δείχνουν ότι όσο περισσότερα δέντρα υπάρχουν σε μια επιχειρηματική περιοχή, τόσο περισσότερες επιχειρήσεις θα εισρεύσουν. Ένας δρόμος με δένδρα επιβραδύνει την κυκλοφορία - αρκετά ώστε να επιτρέψει στους οδηγούς να κοιτάζουν τις βιτρίνες καταστημάτων.

Περισσότερα: https://www.treepeople.org/tree-benefits


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.