Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός το 2020: Οι τεχνολογίες που θα μας απασχολήσουν


Engineer

Recommended Posts

Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες από τις συζητήσεις σχετικά με τις τάσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού του 2020 έχουν αρχίσει να φαίνονται λίγο επαναλαμβανόμενες: Cloud, Edge Compute, IoT, AR. Σαν οι ίδιες καρέκλες να αναδιατάχθηκαν στο ίδιο δωμάτιο. Το 2020 θα είναι μια απόκλιση από αυτό.

Ενώ οι ίδιες βασικές τεχνολογίες που κυριάρχησαν στις συζητήσεις θα συνεχίσουν να αποτελούν τη βάση του συλλογικού μας ταξιδιού για ψηφιακό μετασχηματισμό, το 2020 θα καθοριστεί από μια νέα τάξη τεχνολογιών. Ανάμεσά τους: 5G, AI, προηγμένη ανάλυση δεδομένων αλλά και άλλες που μπορεί να μας εκπλήξουν. Εδώ είναι μερικές από αυτές, που θα είναι οι σημαντικότερες του 2020.

5G για όλους: το 2020 θα είναι το έτος 5G

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, όπως η Qualcomm, η AT&T, η Verizon, η Nokia, η Ericsson και η Huawei, εξασφαλίζουν ότι οι παγκόσμιες εφαρμογές 5G θα διατηρηθούν. Ταχύτερη σύνδεση για έναν ταχύτερο κόσμο και με το WiFi: Αν και οι τεχνολογίες WiFi 6 και 5G είναι εντελώς διαφορετικές, θα μας φέρουν πολύ πιο γρήγορη επεξεργασία και ταχύτητες ασύρματης σύνδεσης το 2020. Οι τεχνολογίες 5G και WiFi 6 θα δημιουργήσουν έναν τέλειο συνδυασμό από άκρο σε άκρο. Εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα για το σπίτι και το γραφείο. Αναμείνετε ταχύτητες λήψης έως και 3 φορές ταχύτερες από το WiFi 5.

Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση γίνονται πολλαπλασιαστές δύναμης

Αν σκοπεύετε να επενδύσετε στην ανάλυση, πρέπει επίσης να επενδύσετε σε τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση για να μπορέσετε να πλοηγηθείτε στις θάλασσες των πληροφοριών και των δεδομένων που θέλετε να αξιοποιήσετε. Η αξία της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης στην ανάλυση δεδομένων μπορεί να χωριστεί σε τρεις ξεχωριστές προτάσεις αξίας: ταχύτητα, κλίμακα και ευκολία.

Το RPA παίρνει μια δεύτερη ανάσα

Η ρομποτική διαδικασία αυτοματισμού δεν είναι κάτι νέο αλλά εξακολουθεί να αποτελεί επίκαιρο θέμα σε όλα τα συνέδρια για την τεχνολογία και την κατασκευή, κατά τη διάρκεια των οκτώ τελευταίων μηνών.

Το ACPC μεταμορφώνει για πάντα την αγορά των φορητών υπολογιστών

Είμαστε πάντα συνδεδεμένοι, οπότε χρειαζόμαστε υπολογιστές πάντα συνδεδεμένους. Θα δούμε μια επέκταση του ACPC (Always Connected PC) φέτος, με ολοκληρωμένη σύνδεση 5G και LTE, και φυσικά θα δούμε έξυπνες επιχειρηματικές συνεργασίες (η Lenovo και η Qualcomm θα εμφανίσουν περισσότερα έργα καθώς η τεχνολογία βασισμένη στο ARM την καθιστά δυνατή).

Συνδεδεμένα οχήματα, αυτόνομα αεροσκάφη και έξυπνες πόλεις

Μιλάμε για αυτό εδώ και χρόνια και δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί, αλλά ο συνδυασμός Edge Compute και 5G θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα πραγματικά αυτόνομα αυτοκίνητα, drones και έξυπνα αυτοκίνητα στις πόλεις το 2020.

XaaS

Το 2020, το XaaS (Anything as a Service) θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι το 2019, ακόμη και στους κλάδους βιομηχανίας / τεχνολογίας που προσανατολίζονται περισσότερο στο υλικό. Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό της ως υπηρεσία μέχρι το 2022. Αυτό είναι μόνο ένα εξαιρετικό παράδειγμα, αλλά όλοι οι πάροχοι των εγκαταστάσεων κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Οι «μεγάλες τεχνολογίες πληροφόρησης» θα μεταφερθούν επιτόπου ως υπηρεσία μαζί με τα Big Data, ανάλυση, blockchain κ.λπ. Οτιδήποτε ως υπηρεσία έχει χτιστεί προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και μερικά χρόνια, όμως το 2020 θα είναι το έτος που θα ολοκληρωθεί πλήρως.

Προστασία της ψηφιακής ιδιωτικότητας

Εν μέρει λόγω των πολυάριθμων αδυναμιών των εταιρειών τεχνολογίας στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, την εφαρμογή του γενικού κανονισμού της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων και την αύξηση των κλήσεων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλουν ελέγχους σε εταιρείες τεχνολογίας, θα δούμε περισσότερες εταιρείες να βλέπουν σοβαρά την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των δεδομένων το 2020.

Αναμένουμε ότι πολλοί θα υιοθετήσουν την ιδιωτικότητα και τη διαφάνεια ως παράγοντα διαφοροποίησης της μάρκας, επιτρέποντας στους χρήστες να συμμετέχουν ή όχι σε συστήματα συλλογής δεδομένων με μεγαλύτερη ευκολία και ευαισθητοποίηση από ό τι στο παρελθόν. Το πραγματικό ερώτημα θα είναι αν εταιρείες όπως το Amazon και το Facebook θα συνεργαστούν ή θα συνεχίσουν να συλλέγουν διακριτικά όλα τα δεδομένα που μπορούν από τους χρήστες.

Πέρα από αυτό, η δυνατότητα που προσφέρεται στις παραδοσιακές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως η Dell, η Cisco, η IBM και η HPE, να δημιουργήσουν μια πραγματική και σημαντική δομή γύρω από την ασφάλεια των δεδομένων και την εμπιστευτικότητα, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια αναβίωση της ψηφιακής ιδιωτικότητας από το 2020. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες εταιρείες θα δεσμευθούν για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Ενώ οι παλαιότερες και πιο ώριμες βασικές τεχνολογίες θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο των περισσότερων πρωτοβουλιών ψηφιακού μετασχηματισμού, ιδίως στις επιχειρήσεις, οι συγκεκριμένες τάσεις θα κυριαρχήσουν στις συζητήσεις για τον μετασχηματισμό. Το μέλλον φαίνεται περισσότερο σαν ένα τεράστιο σύνολο Lego. Με την προσεκτική συναρμολόγησή τους, είναι δυνατόν να επαναδημιουργήσουμε ξανά γνωστούς κόσμους ή να δημιουργήσουμε εντελώς νέους.

Πηγές


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.