Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΤΑΙΡΙΕΣ & ΤΕΕ


Theolos

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλή μας χρονιά,

Σκοπεύω να διακόψω την λειτουργία της ατομικής μου επιχείρησης ως Πολιτικός Μηχανικός, διατηρώντας την επιστημονική μου ιδιότητα και το ατομικό μου μητρώο στο Τ.Ε.Ε. εφ' όσον είμαι βασικός εταίρος και διαχειριστής μιας ετερόρρυθμης εταιρίας με τεχνικές και μελετητικές δραστηριότητες (Κ.Α.Δ.), θέλοντας πλέον φορολογικά να ασκώ τις έως τώρα δραστηριότητες της ατομικής μου επιχείρησης (Πολεοδ άδειες, ρυθμίσεις αυθαιρ., κλπ), από την προαναφερόμενη Ε.Ε. η οποία θα εκδίδει τα σχετικά παραστατικά, στο περιεχόμενο των οποίων θα ταυτοποιούνται οι διάφορες υποθέσεις αναγράφοντας π.χ. τα Α/Α της δήλωσης αυθαιρέτων ή των σχετικών αμοιβών μου, τα οποία θα εκδίδονται με τους έως τώρα ατομικούς κωδικούς για την πρόσβαση στο σύστημα αυθαιρέτων ή αμοιβών του ΤΕΕ. Προφανώς στο καταστατικό της Ε.Ε. προβλέπεται η "χωρίς ιδιαίτερη αμοιβή" παροχή των υπηρεσιών μου σε αυτήν και οι αμοιβές των Πελατών θα κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό όψεως της Ε.Ε. αντί στον μέχρι τώρα λογαριασμό της ΕΤΕ του Μηχανικού.

Θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο ανωτέρω σκεπτικό, κάποιο εμπόδιο που θα συναντήσω, με δεδομένο ότι δεν με ενδιαφέρουν παροχές υπηρεσιών όπως πραγματογνωμοσύνες ΤΕΕ, Τεχνικός Ασφαλείας, Ελεγκτής Δόμησης κλπ ατομικά ή στα πλαίσια της Εταιρίας ?

Είναι υποχρεωτικό η εταιρία να εγγραφεί στα μητρώα του ΤΕΕ με κόστος 102,40€ / έτος ? για να έχει ξεχωριστούς κωδικούς των συστημάτων του ΤΕΕ, όταν είμαι ούτως ή άλλως ατομικά μέλος του ΤΕΕ και υποχρεωτικά θα σφραγίζω και υπογράφω οποιαδήποτε μελέτη της εταιρίας, ακόμη και αν αυτή είναι στα μητρώα του ΤΕΕ ? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.