Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σε δημοπράτηση από την Περιφέρεια Αττικής η ολοκλήρωση του γηπέδου της ΑΕΚ


Engineer

Recommended Posts

Σε δημοπράτηση από την Περιφέρεια Αττικής βγήκε η μερική αποπεράτωση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το κόστος του έργου είναι 20εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 16,12εκατ.ευρώ).

Πρόκειται για την χρηματοδοτική συμβολή της Περιφέρειας προς την ΑΕΚ, όπως είχε δεσμευτεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί κατασκευαστικά το γήπεδο. Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 65εκατ.ευρώ.

Να θυμήσουμε πως η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει την κατασκευή του γηπέδου της ήδη από το 2017 με το κόστος των έργων να εκτιμάται σε 30εκατ.ευρώ ενώ η τρίτη φάση αναμένεται να καλυφθεί από τραπεζικό δανεισμό ή άλλο τρόπο. Η διάρκεια των έργων καθορίστηκε σε 16 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Εφόσον δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, τα έργα θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2021.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για την πραγματοοποίηση της δέσμευης του Περιφερειάρχη για έμπρακτη στήριξη σην υλοποίηση του έργου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί αύριο 16 Ιανουαρίου ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου.

Με την ολοκλήρωση του η ΑΕΚ θα αποκτήσει μετά από πολλά χρόνια και πάλι την φυσική της έδρα. Η χωρητικότητα του σταδίου ανέρχεται σε 30.528 θέσεις, θα πληροί τις απαιτήσεις για να χαρακτηριστεί ως γήπεδο κατηγορίας τέσσερα από την UEFA, θα υπάρχουν 40 σουίτες και πέντε διαφορετικοί τύποι καθισμάτων. Δεν θα έχει καθόλου εμπορικές χρήσεις, πλην των συνυφασμένων με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών (κυλικείο, εστιατόριο, παραδοσιακό καφενείο, μπουτίκ ομάδας κ.ά.). Θα υπάρχουν περίπου 1.200 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης και 400-500 υπόγειες.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το γήπεδο αναπτύσσεται σε έκταση συνολικού εμβαδού 29.121,161 τ.μ., η οποία βρίσκεται στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος.

Το δημοπρατούμενο έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση των αρχιτεκτονικών εργασιών, αρχιτεκτονικών τελειωμάτων και αρχιτεκτονικού εξοπλισμού στο κοίλο του γηπέδου, καθώς και των Η/Μ εργασιών, που εξαρτώνται άμεσα από τις οικείες αρχιτεκτονικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών υποδομής, ήτοι σωλήνες ύδρευσης, κλιματισμού, πυρόσβεσης, αεραγωγοί, οι μονώσεις, όπου προβλέπεται, και όλες οι απαιτούμενες εσχάρες, καλωδιώσεις εντός των τοιχίων (είτε τοιχοποιίας είτε γυψοσανίδας) και ψευδοροφών.


 
Aξίζει να σημειώσουμε ότι ταυτόχρονα, πάλι από την Περιφέρεια είναι σε εξέλιξη το έργο υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου που συνδέεται με την λειτουργία του νέου γηπέδου. Τα έργα έχει αναλάβει η ΙΝΤΡΑΚΑΤ και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2021.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.